Epicon x2 yaylanma problemi

Kayıt
5 Kasım 2014
Mesaj
4
Tepki
0
Şehir
İstanbul
2 hafta önce epicon x2 aldim bisiklete taktirdim ve suspansiyonun calismasina baktim ancak cok ama cok sert. Aldigim yer zamanla acilir dedi fakat acilmadi havasida kararinca ayarli bir vazyette ne kadar masada sikinti olmadigini soyleseler bile benim masamda bir sikinti var ve bir turlu cozemiyorum. Havasini indiriyorum busefer ustune cikinca masa gomulyor. Lutfen yardim edin en azindan bir teori gelistiriym ona gore hareket ediyim. Bir havali masayi kitlediginde nasil tepki aliyorsam kilit halindede kilit acik kendede o tepkiyi aliyorum.
 
Scudo

Ugur Cakmak

Aktif Üye
Kayıt
7 Mayıs 2009
Mesaj
104
Tepki
52
Şehir
Tekirdağ
Bisiklet
Giant
Suntour radion ve epicon X2 eski kullandığım maaşlar, ikisinide son vidasına kadar söküp tolpadım. Gelelim sert demişsin, eşleştirme yaparsam 2008 radion, x2 göre çok daha yumuşak, ilk önce amartisör pompası bulman gerekcek. benzinliktekiler olmuyor. Hava basınç ayarını kilona göre çok basit bir şekilde yapabilirsin. Gerekli gördüğün havayı amortisöre bas. ardından çok nazikçe seleye otur ( seleyi indir veya duvara yaslanak ) amortisör 1- 1,5cm gibi esnemiş olması gerekiyor. Bu ayarda bir kullanın, sorun devam ederse sorununuz sağ bacakta demektir. sağ bacakta konulacak yağ oranı çok önemli 3-5 ml bile maşanın kilitlemesini bozuyor. Eğer aldınız yer işin ehli ise sorunuzu çözebilir.
 
Kayıt
5 Kasım 2014
Mesaj
4
Tepki
0
Şehir
İstanbul
İlginiz icin tesekkur ederim. Problem havasinda degil. Dedigim gibi bende sag bacakdan suphe ediyorum yaginin az yada cok olmasi kaliteli marka olmasi yaylanmasini etkilermiki.