Scudo Sports

Epicon x2 maşa ayarı

mahmut krt

Aktif Üye
Tepki
62
arkadaşlar 2. el epicon x2 maşa aldım içindeki hava miktarını bilmiyorum 75 kiloyum buna göre kaç psı hava basacağım bir çizelge varmı kilo basınç için yada nasıl ayarlayacağım sert mi yumuşakmı diye

Scudo
bisiklete bindiğinde dururken maşa 1,5-2cm kadar içe girecek gibi olmalı diye görmüştüm birkaç yerde.

Maşanın sol bacağının arkasında yazar genel de.

http://p1306.hizliresim.com/1b/y/prh1z.jpg

yok baktım ya sökülmüş ya yoktu acaba bu x2 nin fotoğrafımı

ayrıca sağdaki mi soldaki mi hangisini basacağız

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Rock Shox'dan bir maşaya ait bilmiyorum sizin ki içinde aynı değerler uygun olur mu.
Basacağınız hava miktarı maşanın hareket mesafesine göre ayarlanıyor 80 mm ve 100-120 mm olarak belirtilmiş.

Resim benim bisiklet'in maşasından alınmadır RECON 100mm maşa :) ağırlığınıza göre basmanız gerek hava 80psi'dir.

Erdoğanlar Bisiklet'te tablo mevcut:

Maşaya Basılacak Hava Miktarları:

Binici Ağırlığı <-63 kg +üst bacak 70- 90 psi
Binici Ağırlığı 63-72 kg +üst bacak 90- 105psi
Binici Ağırlığı 72-81 kg +üst bacak 105- 120psi
Binici Ağırlığı 81-90 kg +üst bacak 120- 135psi
Binici Ağırlığı 90 kg >+üst bacak 135psi

(link)

• Beğen
Tepkiler: mahmut krt
@Berke Kazankaya

epicon içinde bu değerleri kullanabilirsiniz sadece 5 psi daha düşüktü diye hatırlıyorum bir yerde görmüştüm kendim için bakmışrım 70 km için 105 ile 120 psi diye hatırlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Peki bu değerlerden daha düşük ayarlasak psi değerini bir sıkıntı çıkar mı? Ve binildiğinde 2 cm inmesi her maşa için geçerli mi?

@Oğuzhan Y.

Arayıp da bulamadığım bilgilerdi. Sagolasın dostum :DD

Hangi ayarda kullanıyorsunuz?80mi 100 mü 120 mi? Buna göre birde biniş stiliniz önem taşıyor.

Geri