Scudo Sports

Epicon ve Axon maşaların çalışma mesafesini (Travel) değiştirmek.

Scudo
Anlatım için teşekkürler,şuan axon u 100 mm de kullanıyorum 120 mm ye ayarlasam ne gibi avantajı veya dezavantajı olur hem arazi hemde asfaltta kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
@Kerem İldeş
Teşekkür ederim cevabınız için,bunu kullanıyorum 2011 olmadığını biliyorum ama 2009 veya 2010 olması lazım emin olamıyorum zaten travel değiştirme fikrinden caydım biraz:)
http://img717.imageshack.us/img717/4026/igp2958.

Kürşat bey iyi iş çıkarmış güzel anlatım.

Takıldığım nokta Epicon'un basitliğinden kaynaklanıyor. Rockshox'un solo air modellerinin biraz daha az karışık hali.
Axon'un sistemi de epiconla tamamen aynı mı?

RockShox'un dual air'leri ile kıyaslanan Axon'un sistemini merak ediyorum doğrusu.

Daha eskilerde böyle değişimlerin kadroya daha çok yük bindireceği, çatlama, patlamanın kolay olacağı hep yazılmış çizilmişti.
Bence bu durumlar o kadar kolay olmamasıyla birlikte tamda bir bilgim yok bu konuda.
Sizin düşünceniz nedir? Sabit kadrolu bir dağ bisikletinde 100mmden 120 mmye çıkmak kadro açısından bir dezavantaj olurturacak mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
@Güvenç Terzierol

Standart bir dağ bisikleti kadrosunun açıları 120mm lik maşaları kaldıracak yapıdadır bir sıkıntı olmaz. Fakat 120mm den sonra sıkıntı olmaya başlar..

@arda öner

Ayak pompası ile basmanız zor olacaktır. Ben sedona el pompası ile basmıştım onda bile bayağı zor olsa da basılabiliyordu. Size önerim bir bisikletçiye gidip amortisör pompaları ile yeterli havayı bastırmanız. Bende 300 psi lik bir amortisör pompası var onunla basıyorum artık ayar düğmesi ile istediğiniz basınca getirebiliyorsunuz..

turdan geldim elime aldım maşayı tarife göre söktüm. lakin hiç gres kalmamış diyebilirim çok incelmiş gres yağı sildim temizledim. yarın gres alacağım.
bir sorum olacak maşanın bacaklarının girdiği yerin iki tarafını da gresliyormuyuz nasıl oluyor
ayrıca gres konusunda illa şu gres olacak diye birşey varmı yeşil kırmızı sarı fark edermi

saat 24.30 maşayı hallettim ama şunu söyleyeyim epey uğraştırdı bisiklet tamirinde acemi olanlar hiç girmesin bu işe kafayı yiyebilir :) hele sertlik ayarının yapıldğı yere vidayı nasıl monte etmişler diye 1 saat düşündüm en son alyanla içeri girdiğini fark edince vidaya yer oluştu böylece bitirdim . hava basmak tabi ayrı dert maşaya girmedi gitti zor bela biraz hava bastım. kilitleme aksamını tutturmakta tabi biraz sürüyor anlayacağınız acemiyseniz girmeyin aletiniz yoksa girmeyin. fazla kurcalamayın resimde anlatıldğı ile kalın. youtube de epicon x2 bakımını yapıyor detaylı ben izledim biraz zorladım şansımı siz zorlamayın. ayırca kilitleme mekanizmasının içinde yağ varmış bilginize :) 10w yağ ben 15 koymaya çalıştım biraz üstten eh işte olduğu kadar

Merhaba fotograflar cok faydalı olmus fakat ufak bi dikkatsizlik ne kadar önemli bilmiyorum ama sol kolda havanin bulunduğu kisimda 2 tane yay var birisi kalin digeri ise ince yerleri ters takılmış ne olur ne olmaz duzeltmekte fayda var sonucta bu yaylarin boyle uretilmesinin bi sebebi olmalıdır iyi forumlar :)

kürşat bey merhaba öncelikle anlatımınız çok güzel emeğinize sağlık. Benim size sorum bende Sr Suntour Axon maşa var ve çalışma mesafesi 100mm ben 120mm ye çıkartmak istiyorum bunun için sizin yaptığınız işlemleri takip edip yapacağım ancak 120mm için kaç psi hava pompalamalıyım ? teşekkürler

Geri