Scudo Sports

Enflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesinde

Watts Per Kilo

Aktif Üye
Tepki
365
İsim
Ege
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon Haziran ayında %15,39'a çıktı ve Ocak 2004'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Enflasyon nedir?
  1. dolanımda bulunan para miktarıyla, malların ve satın alınabilir hizmetlerin toplamı arasındaki açığın büyümesi nedeniyle ortaya çıkan ve fiyatların toptan yükselişi, para değerinin düşmesi biçiminde kendini gösteren ekonomik ve parasal süreç.
    eş anlamlısı:paraşişkinliği
  2. 2.
    halk ağzından
    yaşam pahalılığı.

Bunun bir sebebi olarak popülist seçim propagandası, emekliye para dağıtılması gösterilebilir. Zira, Merkez Bankası bu işlemi karşılayabilmek için para bastı. Buna ek olarak, kamu zamları da yine enflasyonda büyük rol sahibi.

Scudo
Yönetici değiştirmek mi :) oda neymiş sonuç da enflasyon ne olursa olsun 50 tl lik benzin alıp pazarda 30 tl harcıyorum :) bu bedeller ile ne aldığım önemli değil öneli olan ne kadar harcadığım :)

@avcioglu Enflasyon oranlarının yükselmesi yada düşmesi dinle alakalı değil elbet ama siyasete sarmazsa nereye saracak peki ? Enflasyon oranlarını belirleyen en büyük etken siyaset değil nedir o zaman ? Bu konuda başka bir görüşün varmı ?

Bunlar daha iyi günlerimiz.

Hangimiz %15 zam alacak bu yıl? Artan kur dolayısıyla doğalgazdan köprü ücretine, yediğimiz etten giydiğimiz pantolona kadar hepsine ufak ufak güncellemeler geldi, dahası da olacak. Bakalım ben hep 50 liralık alıyorum diyenler nereye kadar seslerini çıkarmamaya devam edecek.

Bunlar iyi günlerimiz demiş miydim? :)

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
ooo şu konunun devamını gördüm sanki
Maalesef dolar 4.92
Ne dine ne de siyasete sarmaya gerek yok ikinci erken seçimde geliy, dolar seyirini koriy, layiklik zaten elden gidiy, canı çıkasıca dış mihraglağ:krsn:

adsiz-png.161152

birde şunu koyayım:D

İstikrar var diyenler haklı, enflasyon gayet istikrarlı bi şekilde yükseliyor. Bi ay %100 bi ay negatif enflasyon açıklansa istikrar olmadığına ikna olabiliriz.

ben hep 100 liralık altın alıyorum sorun olmuyor :koptum::koptum::koptum:

Adaletin veya adil bir düzenin/sistemin olmadığı,dürüst insanların alkışlanmadığı bir toplumda her türlü olumsuz gelişme(çocuk cinayetleri veya enflasyon artışı) normaldir.

Alamanyada tomatesi daneylen aliyoğğ siz yine iyisiniz

• Beğen
Tepkiler: mertznc
arkadaşlar yalan söylemeyin arkadaşım daha geçen ayfon 6 aldı. Madem ekonomi kötü o çocuk nasıl ayfon 6 aldı. Yani bunu birisi bana açıklasın. Yalanlarınız su yüzüne çıkıyor.

Enflasyondan bağane
Ben hep 50 liralık bisiklet lastiği alıyom :snzdglsn::(:mad:

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Çok basit İphone x çıkmasına rağmen arkadaşınız kredi kartına 36 ay taksitle iphone 6 aldıysa ekonomi gerçekten kötüye gidiyordur. Normalde olması gereken 48 ay taksitle iphone x almasıydı. :):);)

Geri