Scudo Sports

Enerji jeli ve isostar kıtlığı...

@tria

Yine almadan önce son kullanma tarihlerine dikkat edilmesini tavsiye ederim. Teşekkürler....

Scudo
sertel Verdigin Formulde Şeker Miktari cok fazla .. kandaki glükoz düzeylerini hızla yükseltecektir.

Kan şekerinde ani yükselme ve ani azalmalara yol açarlar
Kısa aralıklar ile sizi istemeden tekrar yemeye iterek aşırı kalori alımına yol açarlar.

Glisemik indeksi yüksek gıdaların çoğu fabrikasyon yani doğal olmayan gıdalardır (beyaz ekmek, çaya atılan şeker, reçeller, şekerlemeler, beyaz undan yapılan ürünler...)

Pankreası yorarlar

Glisemik indeksi yüksek gıdaları daha az alalım; ya da glisemik indeksi düşük gıdalar ile aynı anda alalım. Böylece daha uzun süre devam eden daha düzgün kan şekeri düzeylerimiz oluşur ve daha geç acıkırız.

Glisemik indeksi düşük gıdalar daha sağlıklıdır, bizi daha uzun süre tok tutarlar, pankreasımızı ve vücudumuzu daha az yorarlar

Yan etkileri

Goz Karamasİ - Bunalti -Baş agirisi- Mide Bulantisi -Acıkma gipi Rahatsizliklar Gorulebilir.

Basit Şeker Yerine ;Dogal Kivi, üzüm, armut, şeftali, erik, elma, portakal, greyfurt suyulari Tercih edilir.

piyasada powerrade ve gatorade arsındaki inceleğim fark :gatorade kaybedilen terin içeriği açısından daha yakın ama şeker içeriyor eğer şekerden kasıt rafine ise sporda istenilmeyen bir durum bir açıklama yok. powerade ise rafine şeker içermiyor ama içerik açısından daha zayıf.Bulabilenler i.in powerbar .Naçizane tavsiyem.Ama diğer yorumlarda olduğu gibi herkes bir içecekte hazırlayabilir.
saygılarımla

"sertel Verdigin Formulde Şeker Miktari cok fazla .. kandaki glükoz düzeylerini hızla yükseltecektir."

uyarı için teşekkür ediyorum...
o vakit içerikten çıkaralım ve yerine öneriniz olan kivi portakal sularını ekleyelim
saygılarımla..

Ben geçenlerde high5'ın isotonic içecek tozundan getirdim ve denedim.. Aslında daha çok sıcak şartlarda aşırı terleme olan ortamlarda tavsiye edilen bir ürün.. İçerik olarak bana yeterli gibi göründü ama sizlerede danışayım..

İçerik Bilgisi
50 gr (bir paket için)

Değerler :
Enerji (kJ/kcal)______806/192
Protein (g)_______________0
Karbonhidrat (g)________48.0
Şeker (g)______________25.0 (Fructose)
Maltodextrin (g)_________23.0
Yağ (g)__________________0
LİF (Dietary) (g)___________0
Sodium (mg)___________1000
Potassium (mg)__________292

İçindekiler:
Maltodextrin (designer glucose polymer), Fructose, Natural Flavours, Flavouring, Citric Acid, Tri Sodium Citrate, Sodium Chloride, Potassium Citrate.

Bir yorum ve karşılaştırma yapabilir misiniz acaba?

55 -60 km lik bir antrenman esnasında,

susadıkça mı,

yoksa belli bir tıkanma ve ben bittim durumundan sonra mı powe.rade içilmeli?

çanakkaleye yaptığım ilk uzun turum sırasında benzin istasyonunda tanıştığım bu içecek ile baya samimi olduk ve bu beni korkutuyor. ne zaman bisiklet tepesinden inip su almak adına bi market, benzici..vs yere girsem istem dışı olarak power.rade alıp çıkıyorum.
ancak faydasını da görmüyorum diyemem :))

ama ben farklı bir şekilde bu içeceği tüketiyorum.
tam da tıkandım ölüyorum dediğim anda bir şişe küçük boy power.rade açıp (bunların sadece kapağı oluyor, emzik kısmı yok) onu o anda bitiriyorum. Ardından gözle görülür bir etki yapıyor ve nefes alıp vermem düzene girerek yüksek tempoda yoluma devam edebiliyorum. acaba bunun bir zararı var mıdır?

daha yeniyim, ömrü hayatım boyunca belki de topu topu 15 şişe içmişişliğim vardır fakat ilerisi için baya bi müdavim olacağım kesin gibi duruyor?

kurtarın beni bu illetten :)
alkol bağımlısıymışım gibi bir mesaj oldu :))

ekleme 1;
5 çeşit dediğimiz türden ağır bir akşam yemeğinin akabinde 35 - 50 km lik bir antrenmana çıkmak doğru mudur?

ekleme 2:
ben amatör kümeden biri olarak haftaiçi akşam yemeklerinden sonra "kadıköy-sahil şeridi- tersaneler yaparak kendimi deniyorum; bazen göze alamayıp sadece kadköy kartal yaptığım da çok oluyor. ama bunu yaparken özellikle tersanelerin (tuzla girişi) ordan geri dönüşe geçtiğimde, kartala doğru tıkanıp, dediğim gibi tek hamlede bir po.werrade 'i içip kendime geliyor, yola öyle devam ediyorum. doğrusu ne olmalı?

ekleme 3:
bu antrenmanları kilo vermek için değil, aksine kilo almak için yapıyorum !?!? izlemem gereken asıl yol nedir, bi diyiverin hele ?

çok teşekkürler..

Bisikletle sporu sırasında bu işler için üretilen konsantre bir içecek bulunması taşıma ve kullanma açısından pratik olacak mutlaka ama acizane ben şöyle önerilerde bulunabilirim.Yurtdışı menşeili yapay içecekler kullanılıncaya kadar doğal yollarla ihtiyaç karşılanabilirmi.Tabi bir beslenme uzmanının yada konuda uzman bir doktor en doğrusunu bilecektir.Konu üzerine literatür taramadım o nedenle eksik ve yanlışlılarım olabilir.Spor sırasında enerji kullanılır,sıvı ve elektrolit kaybı oluşur.Bu yönden;

1.Enerji yönünden "pekmez" içmenin faydalı olacağını düşünüyorum.İçerdiği şeker "glikoz" (zaten glikoza "üzüm şekeri" de denir ) herhangi bir sindirime uğramadan olduğu gibi emilir ve vücudun hemen kullanacağı bir formdadır.Sanırım en çabuk emilip kana karışan şeker türü.Damardan enerji için verilen Dekstroz serumları da glikoz içerirler.
Bir çay yada su bardağı ince pekmez içilebilir.Bir zamanlar sabahları içerdim15-20 dakika sonra sanki içimde Napalm bombası patlamış gibi hissediyordum.:D
2.Mineral kayıplarının telafisi için maden sularının faydalıdır.Ancak vücudun hemostaz denilen bir dengesi vardır bu nedenle bir mineral kan düzeyinin üzerine geçerse başlıca idrar yoluyla atılır vücuttan.Bu nedenle kayıplar oluşmaya başlayınca yada spor sonunda içmek gerekir.Normal düzeyde içilirse vücuttan atılırlar.
3.Sıvı kaybının telafisi için su içmek
4.Eğer laktoz sindirimi ile ilgili bir sıkıntımız yoksa süt içmek.

(Komik olacak ama bunu espri için sölemiyorum)Çocuk İshallerinde kullanılan tozlarda "glikoz,karbonat,mineral" içermektedir ancak ishal sırasında oluşan kayıplarla efor sonunda sarfedilen kayıplar karşılaştırıldığında kullanılabilirmi araştırmak gerekli.
Sağlıklı günler dilerim.

Çocuk İshallerinde kullanılan tozlarda "glikoz,karbonat,mineral" içermektedir ancak ishal sırasında oluşan kayıplarla efor sonunda sarfedilen kayıplar karşılaştırıldığında kullanılabilirmi araştırmak gerekli
çocuk ishal içeceğini kullanabilirsek ne güzel olur varya.hem daha ekonomik hemde daha kolay bulabiliriz,bunu araştıran yada bu knuda bilgisi olan varmı ?

@Yolların Zebanisi

Kullanılabilir ben de bir ara enerji içeceklerime katkı olarak koyuyordum. Ama bence çok gerekli değil, elma suyu-soda-su-tuz dörtlüsü gayet güzel iş görüyor...

Alıntı:

Yolların Zebanisi tarafından gönderildi

çocuk ishal içeceğini kullanabilirsek ne güzel olur varya.hem daha ekonomik hemde daha kolay bulabiliriz,bunu araştıran yada bu knuda bilgisi olan varmı ?

Kullanılabilir ben de bir ara enerji içeceklerime katkı olarak koyuyordum. Ama bence çok gerekli değil, elma suyu-soda-su-tuz dörtlüsü gayet güzel iş görüyor...

bunların oranlarını nasıl ayarlamak gerekiyor?

Ben 3 gundur Gatorade iciyorum bisiklete binmeden once ve bisiklete binerken. Sanirim ise yariyor bu Gatorade, neredenmi anladim; yaklasik 1.5 saatlik gunluk turumdan donunce cok susamis oluyordum onceden ( bisiklet surerken soguk su icmemem ragmen) ve direk mutfaga gidip su iciyordum, simdi ise su icmek acil bir ihtiyac degil. Belki psikolojik bilmiyorum ama ben sevdim Gatoradeyi.
G2 cikti; yeni Gatorade, kalorisi yari yariya dusurulmus.

arkadaşlar selam. enerji jelleri oda sıcaklığında mı saklanmalı yoksa buzdolabı içerisinde mi? bilgi sahibi arkadaşlar var mı bu konuda?

@Özgür_Aksoy

selamlar,
kış aylarında ğek sorun olmaz ancak yazın güneşte bırakmayıp gölge ve serin bir yerde tutsanız daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Özgür_Aksoy
@Fatih Özgenlik

ben almanyadan bursadaki arkadaslara gönderiyorum Hasan sen e gönderdim mesela Powerbar energi gel tanesi 2 euro-4tl isteyenlere gönderirim 3-4 kisi olursaniz kargo parasida düser almanyadan tr ye kargo 30 euro DHL ile gönderiyorum

(link)
7 cesit farkli tadi var ilgilenlere duyrulur..saygilar

Geri