Scudo Sports

Enerji jeli ve isostar kıtlığı...

Scudo
yanıt veren herkese özellikle de değerli bilgileri bizle paylaşan Hakan'a çok teşekkürler...
*****diye bir ürün var. bu üründen bulmak kolay ama deneyen varsa tecrübelerini aktarırsa seviniriz...

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@mert fr

Ben neme lazım ajandama kalemle kaydettim bu çok gizli formülleri :)

isostarı getiren firmanın adı haks. internet sitesi de www.haks.com.tr bu adresten onlara ulaşıp ilk elden piyasadki durumu öğrenebilir hatta perakende satış yapıyorsalar sipariş de verebilirsiniz. arayıp ögrenmeklazım. bir bilgi alan bu başlıktan durumu yazarsa sevinirim.

herhangi bir bilgi alan oldumu bu konu ile ilgili?

ben aradım , isostar ı getirmiyolarmış artık stoklarında da yokmuş.
onun yerine tablet şeklinde olanları getireceklermiş ama ithal edecekleri tarih bile belli değilmiş. ::::::::(

• Beğen
Tepkiler: Fatih Özgenlik
@msttbt

evet, bugün ben de aradım aynı cevabı verdiler...
neyse ki yurtdışından jel ayarlayabildim... liftoffla idare etcez artık içeceği de...

seneler önce isostarı ilk içtiğimizde arkadaşımla kuruçeşmeden sarayburnuna deli gibi gitmiştik,
şimdi o gün hakkında konuştuğumuzda, bu durumun piskolojik olduğundan bahsediyoruz. mutlaka faydası oluyordur ama bizimki gaza gelmekten ibaretti.
bir kere maçka demokrasi parkında, halka açık mtb yarışına katılmıştım, yarıştan önce isostar içmiş ve suluğumada doldurmuştum. ağızım yapış yapış olup, susuzluk çekmiştim.

sürekli antreman yapıyorsanız, uzun yol gidiyorsanız isostar'ın faydası büyük..

ben de bulamadım tabi, dün makro markete sormuştum :(

isostar yerine gatorade kullanabilirsiniz...

yurt dışında tozları vardır. ama türkiyede yok diye biliyorum...

Gatorade malesef çok pahalıya geliyor (toz isostara göre) , isostar kadar iyi değil, ve yine ne yazıkki powerade gibi sağlığa zararlı gıda boyaları kullanıyor. Yine de Gatorade in Powerade den çok daha iş görür olduğunu belirtmem gerekir, alanya yarışına hazırlanırken bir hayli kullanmıştım...

evet powerade'in içinde sadece yazdıgı kadarıyla mineral olarak sodyum ve potasyum var.maden suyu ıcerım daha ıyı onda daha fazla mıneral var.

powerade havagazı :) ama gatorade yurtdışında çok tercih edilen bir marka. İronmanlarda genellikle gatorade veriliyor. Gerçi onlara bakmamak lazım. 2004 olimpiyatlarındada powerade veriliyordu galiba :) Çok ta önemli değil. Benim hiç kullanmadıım içecekler.hiç ihtiyacım olmadı. Ama powergel için aynı şeyi söyleyemem.İnanılmaz bir etkisi var.İnsanın yarıştaki performansını gözle görülür biçimde arttırıyor.Bu etki kesinlikle psikolojik falan değil. 10 dakikada kana karışarak vücutta enerji olarak kullanılacak olan karbonhidratı sağlıyor. Ayrıca elektrolit ve mineral dengesinide sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
evet bende ilk kez powerjelin etkisini uluslararası türkiye turunda 187km'lik marmaris-fethiye etabında farkettim.
O etapta günümdeydim heralde bu zamana kadar koştuğum en iyi yarıştı.

• Beğen
Tepkiler: LegenD ve Oxsy
isostar bulamadığımdan ilk defa 2 gün önce yaklaşık 200 cc elma suyu, bir şişe maden suyu ve normal suyu karıştırdım (bir ufak suluk), ağzını açık bıraktım ki maden sodasının gazı çıksın.. gayet faydasını da gördüm.. garip gelecek ama baş ağrısı yaşamadım, kafam kazan gibi olmadı.. yazdan beri kafam bir dünya oluyordu oysa bisiklete bindiğimde.. sık sık antremana çıkıyorsanız sakın susuz, ufak moleküllü şekersiz, ve elektrolikitsiz kalmayın.. bu karışımda az buçuk hepsinden var :)

@baymineral

Geçen aylarda yaptığım enerji içeceğine biraz neskafe atmıştım, rahatlıkla söylebeilirim hayatımda içtiğim en iğrenç şeylerden biri oldu :eek: :eek: KEsinlikle önermem :D

Bu arada maden suyu sporculara önerilmiyor. İçeriğindeki fosfat kalsiyum atılımına neden oluyormuş

• Beğen
Tepkiler: Bozcan
Geri