Enerji için kahveye tereyağı önerisi..

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.151
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Performansçı arkadaşlardan bunu deneyen veya deneyebilecek olan var mı acaba? Tatlı su bisikletçisi olduğum için muhtemelen yakın zamanda deneme şansım olmayacak:

Uzmanlar kahveye tereyağı atmanın vücut için şekerden daha iyi olabileceğini belirtti. Tereyağlı kahveyi popüler yapan kişi ise, Tibet'de tırmanış yaparken enerji vermesi için tereyağlı kahve servis edilen Dave Asprey. Dağcılar, tereyağlı kahveyi hem dikkati artırmak hem de enerji almak için kullanıyor.

Dave Asprey kendisi üzerinde denediği yüksek yağ, düşük karbonhidratlı (link)le hem kilo verilebileceğini hem de kronik hastalıklardan ve halsizlikten korunulabileceğini iddia ediyor. Asprey'in iddiasına göre eğer karbonhidrat ile beslenmezseniz vücut yağ deposunu kullanmaya başlayarak kilo almaya başlayacaktır.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Sey_Yeah ve musali
Scudo

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
41
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
ketojenik beslenmes konusunu araştırın, temeli bahsettiğiniz yağ bazlı beslenmeye dayanır. vucudun yakması kolay ama etkisi az olan karbonhidrat yerine, yakması daha zor olan ama verdiği enerji daha fazla olan yağ'a yönlendirilmesidir. cyclist dergisindeki beslenme bölümü de bu konuyu açıklıyor biraz

birde kahve+tereyağı'nı denedim ama evde tuzlu tereyağı olduğu için çok kötü oldu :) hindistancevizi yağı da tavsiye ederim kahveye
 

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Temmuz 2014
Mesaj
1.062
Tepki
571
Şehir
İstanbul Çengelköy
Bisiklet
Mosso
Dediğiniz muhabbeti televizyonda haber yaptılar zararlı olduğunu söylüyordu ne olur ne eder bilemem duyduğumu söylüyorum :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Atacan Emre organik beslenmeye kafayı takmış biri olarak, doğal hindistan cevizi yağı hem çok daha sağlıklı, hem yüksek antioksidan içeriyor, hem de kahve tadını da yumuşatacaktır. Güzel öneri, deneyeceğim :)
Ek olarak tereyağı, halis bir tereyağı ise o da başarılı bir etki verir bence.
Ben şahsen biraz süt ve bir çay kaşığı fıstık ezmesi katılıyorum. Fıstık ezmesi katıksız olmak koşulu ile.
 

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Temmuz 2014
Mesaj
1.062
Tepki
571
Şehir
İstanbul Çengelköy
Bisiklet
Mosso
@evrim bilgen katıksız , organik bu tarz düşünceler iyi.Köy yumurtası diye satıyorlar samanın içine koyup belki doğal değil.Siz nasıl emin oluyorsunuz doğal olduğundan mesela ? :D
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@mehmet ulaş bizim köy diye bir tabir vardır bilir misin? :) bizzat kendi memleketimin en güzel yerlerinden , tanıdık satıcılardan getirtiyorum. (Bolu,Trabzon)
Yoksa organik adı altında neler döndüğünü bilmiyor değilim, bir kavram olarak organik diyorum marka olarak değil :)
 

northpower

Üye
Kayıt
2 Nisan 2015
Mesaj
25
Tepki
9
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
@mehmet ulaş samandaki yumurtaların çoğu eriş yumurta mı erişoğlu yumurta mı ne ise ismi ondan çıkıyor. özellikle istanbul ve çevresinde yol kenarlarında olanlar için. özellikle yumurtanın üzerine bakın seri no falan var mı yazıyor mu? yazıyorsa zaten organik falan değildir. organik diye sattıkları yumurtaları veren tavuklara nasıl yem veriyorlar onları yazmıyor firmalar. yakınınızda köy varsa gidip bir iki koli almak en mantıklısı. yanında tereyağ alınır, bolca süt alıp evde yoğurt kefir yapmak kolay zaten.

bu arada sertifikalı organik üreticiler de mevcut. hem gıda bakanlığı hem buğday derneği takibini yapıyor. her hafta numune alıp test ediyorlar. araştırırsanız sertifikalı organik üretici olmak baya meşakatli bir iş ve süreç. ben destekliyorum organik üreticilerden ürün de alıyorum.
 

srdrmrs

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2014
Mesaj
2.097
Tepki
6.005
Yaş
37
Şehir
istanbul
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Canyon
mümkün olduğu kadar dışardan bir şey almamak lazım ama şehir hayatı malum..
ben sabahları ananas+yulaf+yoğurt ve ceviz fındık ve bademden birini karıştırıp yerim. yanımda fıstık veya fındık ezmesi hep bulunur. bunları en doğalını bulamadım ama en iyi markalardan almaya çalıştım.

yumurtayı bizim oradan alıyoruz ama bir köy yumurtası değil tabi..
birde light ürünlerden uzak durun. aman dikkat
 
  • Beğen
Tepkiler: northpower

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Nepal'de de enerji için şeker yerine çay içine tereyağı atıyorlarmış
 

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Temmuz 2014
Mesaj
1.062
Tepki
571
Şehir
İstanbul Çengelköy
Bisiklet
Mosso
@evrim bilgen bende memlettekken geldiği kadar artık oralardaki taze doğal şeyleri yiyince burda marketlere bakasım gelmiyor daha geçen erzurumdan tereyağı almıştım sonra market tereyağı tattım markettekinin yağla uzaktan yakından alakası yok :)

@Cem Unden e dağa çıkıyolar sürekli :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden

Serdar Unalan

Aktif Üye
Kayıt
16 Aralık 2012
Mesaj
152
Tepki
93
Yaş
51
Şehir
Ankara
Bisiklet
Specialized
Kahve tereyag ikilisini 3 aydir kullaniyorum ve oldukca memnunum.Tempolu uzun surus oncesi 1 avuc cig findikla beraber gomuyorum 50 km gidiyor motor.Sonra ki 50 km icin hurma ceviz kombosu iyi oluyor bol su bazen de ilave 1 muz ile 100 km cepte Benim olcum cok sert buyuk bir kahve kupasi kahveye 2 tatli kasigi tereyag.Kahve French press tereyag ise yakinda koy var oradan temin ediyorum.Hazir kahve hic denemedim.Baslarda damak zevki olarak alismasi zor oldu ama su an vazgecilmez oldu ben de.Deneyin derim ama iyi kahve iyi tereyag ile.
 

ozgur908

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
715
Tepki
999
Şehir
İstanbul
GCN'de sabah kahvaltı öncesi içilen duble espresso ve ardından yapılan orta tempolu yarım saatlik bir sürüşün metabolizmayı hızlandırdığından (dolayısıyla yağ yakma) bahsediliyordu. kafein ölçülü kullanıldığında enerji yakmayı hızlandıran bir madde.
@evrim bilgen
fıstık ezmesini kahveye karıştırmaktan bahsediyorsunuz değil mi? ben fıstık ezmesinin kumsu dokusuyla pek haşır neşir olamıyorum. kahvenin içinde nasıl dağılıyor. dile damağa yapışıyor mu? şifa niyetine mi içiyorsunuz yoksa gerçekten lezzetli oluyor mu? içinden bir kaşık yiyip dolapta unutacağım kavanozlar kervanına bir yenisini daha katmak istemiyorum.
 

canayaz0734

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2015
Mesaj
300
Tepki
641
Şehir
istanbul
İsim
Can AYAZ
Bisiklet
Diğer
Yazın gelmesi ile definasyon dönemine girdiğimden kafayı cozutup besinlerin içinden karbonhidratı minumum düzeyde tutup proteini maksimum düzeye çıkardığım bir dönemdeyim.

Tereyağı doymuş yağlar içerisinden en sağlıklısıdır.Lakin sürekli çay veya kahve içen biri için sıklıkla uygulanmasının kişinin karaciğerini ve damarlarını yoracaktır.Yağı yakamadığımız vakit neler olacağını biliyoruz.

Öncelikle hedefimiz ne ; dayanaklılık gerektiren 2-3 saatlik sürüşler,hafif tempolu sürüş ve koşular da mantıklı olabilir.Lakin insan vucüdu ilk 30-40 dakika boyunca vücuttaki karbonhidratı yakar sonra yağların yakımına geçer.Dolayısı ile güce dayalı veya yüksek şiddetli kısa süreleri sporlarda çok faydalı olmayacağı görüşündeyim.Ama dayanıklılık isteyen şiddeti az uzun süreli sporlarda teoride faydalı olacaktır.

Spor esnasında Glikojen deposu boşalmış bir sporcu ,yağ ihtiyacını bedenimiz büyük ölçüde mevcut depomuzdan karşılayacaktır. ;)

Kazasız belasız sürüşler dilerim.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@ozgur908 şimdi şöyle söyleyeyim, öncelikle fıstığa karşı bilinen bir alerjiniz yoksa ve tadını da beğeniyorsanız yapabilirsiniz. Ben süt köpürtücümün içine koyuyorum. Makine hem ısıtıp hem de karıştırırken fıstık ezmesi de dağılıyor oldukça homojen bir şekilde. Smooth olarak tabir edilenleri çok başarılı. Yüzme antremanları ya da sabah sürüşleri öncesinde benim için oldukça başarılı bir enerji takviyesi oluyor. Ben şahsen bu tarz tarifleri deniyorum daha sağlıklı ve gayette enerji verdiğini düşünüyorum. Enerji barı, içeceği, takviyesi vs ye pek sıcak bakamıyorum.
ek olarak; hollanda menşeilileri çok beğeniyorum. Katkı maddesi yok , en önemlisi şeker yok. Fiskobirlik'i tercih etmek isterdim bir fındık ülkesi olarak ancak şekersiz versiyonunu görmedim, bilmiyorum.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@halil halil herkeste aynı tepkiyi yaratmaz. Bende hiç bir problem teşkil etmiyor. Kişilerin çeşitli bileşenleri tolere edebilme frekansına bağlı. Ama dediğim gibi herkeste farklı etkiye yol açabilir, miktarı oldukça az tutmakta fayda var.
 

ozgur908

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
715
Tepki
999
Şehir
İstanbul
yer fıstığı ucuz ve azımsanmayacak bir protein, kalori ve vitamin kaynağı. niasin de zararlı bir madde değil bildiğim kadarıyla. özellikle çocukların ve sporcuların sık tüketmesi gereken bir besin. yoğun aroması ve yağ oranı sayesinde tokluk hissi de yaratıyor. bazen kahvaltılar (özellikle öğlen spora çıkacaksam), yemek yapmakla-yemekle uğraşamayacağım zamanlar, soğuk kış günleri ya da soğuk bir akşamüstü içeceğine eşlik etmesi için her zaman elimin altında birkaç açılmamış paket bulunur. bir ezmesiyle barışamadım bir türlü. yanaklar da kızarsın sağlıklı gösterir :)
 

northpower

Üye
Kayıt
2 Nisan 2015
Mesaj
25
Tepki
9
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
besin takviyesini doğal yollardan almak en doğrusu elbet @(link) in dediği gibi nasıl bir ülkeysek en kısa yoldan zengin olma çabası doğallığı unutturdu. Enerjisi bol yağ karbonhidrat değerleri nazaran daha az besinleri seçmeye çalışmak da işe yarayacaktır. Su kullanımına çok dikkat etmek gerekiyor çünkü vücutta su eksikliği çok fazla rahatsızlığa neden oluyor. Başta yorgunluk halsizlik. Vücut gereken suyu sağlamazsanız omurilikten eklemlerden iç organlardan bunu sağlamaya çalışır bu durumda kalıcı hasarlara neden olur
 

halil halil

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
986
Tepki
1.564
Yaş
40
Şehir
New Caledonia
@ozgur908

Türkiyede üretilen fıstığın yüzde 70i osmaniyede üretiliyor
http://www.torunoglutohum.com/upload/2014/08/thumbmaker.jpg

ve o kadar ucuz ki
ama şuan hasat zamanı değil kasım gibi çıkar tazesi
 
  • Beğen
Tepkiler: canayaz0734