Scudo Sports

Endorfin Speed-R

Scudo
Dağ bisikletinde göbekten vites ilk kez görüyorum. Pek kullanılan birşey değil. Bunu yapmaktaki amaçları nedir acaba? Kullanım açısından diğer bildiğim viteslere göre nasıl farkı var, iyi ve kötü yanları? Yeterince test etme şansınız olabildi mi?

Bisikleti uzun zamandır kullanıyorum.

Benim icin avantajları :
- sorunsuz calışması, yagmur, camur, kum etkilemez
- bakımı cok kolay, her 5000 km yag değiştiriliyor
- uzun ömürlü, bendeki vites 10 yaşında sorunsuz calışıyor
- Rohloff firmasının servisi, Göbek ister bir ister 10 yaşında olsun. Firma genelde ücretsiz Tamir ediyor
- istediğiniz vitese anında değiştirmek, dururken vites değiştirmek

Desavantaji :
- ağırlığın arkada olması
- fiyatı yüksek

Güle güle kullanın... Çok güzel bisiklet :in:

• Beğen
Tepkiler: BilalY
çok güzel bisiklet iyi günlerde kullanın...

@BilalY

Maşada harika(kilo one galiba?) bisiklette harika kazasız belasız sürüşler

teşekkür ederim

Maşa German Answer Kilonun Firm Tech versiyonu. Sadece Magura HS33 Firm Tech frenlerle uyumlu

Çok güzel ve ilgi çekici bir bisiklet. Dururken vites değiştirebiliyor olmak harikaymış. Çocukluğumuzun ünlü sorusunu anmak istiyorum burada; kaç vites? :) Vites sisteminin oranlarını da merak ettim. Klasik vites sistemli MTBlerdeki 22/36 gibi oranları sağlayabiliyor mu mesela?

Yeni maşa da teknik bir sanat eseri gibi duruyor, güle güle kullanın.

Rohloff 14 Vites , bir vitesten diğer Vitese geçiş oranı sabit %13,6.
1. Vites ten 14. Vitese olan oran ise %526. Aşağı, yukarı 27 Vitesli bir sistemin verimliliğine eşittir

(link)

Böyle bir maşa hiç görmemiştim, bisikletiniz de çok güzel,kazasız belasız sürüşler dilerim.

Daha neler görecez acaba bu iş de, şaşırtıcı bir bisiklet daha çok şaşırtan maşası ama çok da güzel bir makine güle güle kullanın :)

ne kadara aldınız bu bisikleti?

ilk kez böyle bir maşa görüyorum.Farklı bi bisiklet gerçekten.

Ilginiz icin teşekkürler , maşa galiba yüksek fiyatı ve farklı görüntüsü sebebiyle cok yaygın degil .

@BilalY

bisikletin fiyatı nedir? esas onu merak ettim :)

parcalar aynı değildir , mesela Magura HS33 yerine Magura Marta , Rohloff yerine Sram X0 kullanılmış

(link)

(link)

(link)

(link)

Yıllar evvel gördüğümde içimde kalmıştı bu bisiklet. Hala daha da unutamadım, birden aklıma geldi yine resimlerine bakıp bir ah çektim.
Keşke benim olsa :D

Geri