@Hasan Tunalı google'da "gpx editor" aratın onlarca program var. gpx dosyasını bilgisayara indirin, editörle açın, istediğiniz gibi oynayın. aslında notepad++ ile bile oynanabilir.
@belgen
kardeş ben de yeni herşey dahil tatilden geldim 109 olmuşum
yemek yemene dikkat etmezsen kilo pek değişmiyor vücut alışıyor ona adapte oluyor
bisiklet ne bilmiyorum ama bisikletten bisiklete ortalama hız cidden çok farklı
Ucuz bakımsız çift amartisör ile 15 km ortalama yapmak ile
iyi bir yol bisikleti ile 30 km yapmak neredeyse aynı güce denk geliyor
@dr_mrh şimdiye kadar yanlızca yol bisikleti kullandım. MTB ve şehir bisikletleriyle sadece deneme sürüşleri yaptım birşey çok belirgin şekilde dikkatimi çekti.
Yol bisikletlerinde gücün çok önemli bir kısmı yola aktarılıyor. Ama MTBler olsun şehir bisikletleri olsun bunlarda güc bacaklarınızda, diz kapaklarınızda kollarınızda baldırlarınızda amortisörlerde bisiklerin hareketli diğer parçalarında eklemlede kayboluyor . Önemli bir kısmı ziyan oluyor.
Dolayısıyla ortalama hıza etki ediyor diye düşünüyorum
@dr_mrh hacım bir ara ibre 120'ye vurmak üzereydi. neyse ocak ayında baktım obez olmuşum şimdiye zar zor 113'e indim. benim olay psikolojikti sanırım. çok bunaltıcı bir sene geçirdim. bakkala bile araba ile gider oldum. düzenli doğa yürüyüşü yapan bir insandım. bir sene boyunca kımıldamadan yaşayıp, o kadar kilo alınca bisiklet olayına heveslenip trek fx satın aldım. yürüyüş ağırlıklı spora döneceğim, 20 ve 30'ar km'lik iki bisiklet rotam var haftada 3-4 kere de bisiklete devam ederim. ekim ayına kadar normale dönmeyi hedefledim. bakalım ne olacak.
şimdi XL bir tayt giyiyorum o kadar dar oluyor ki 2 saatten sonra muhtemelen takım taklavat morarıyordur. yani bu kilolarda performans merformans olmuyor. bisikletten zevk bile alınmıyor. sadece kardiyo amaçlı biniyorum.
@Kazuya kesinlikle runtastic roadbike proyu bende tavsiye ederim, wikiloc u tavsiye ederim, orada gittiğimiz rotaları birde siteye yükleme imkanı var, başkalarına rota konularında yardımcı olabiliyoruz.
Herkes yarış atı bi ben sütçü beygiriyim gibi hissettim kusura bakmayın da şehir içi 50 km ortalamayla ne sürüyorsunuz. Ben gezinti için sürdüğümde 18 km\h hafif tempoludada 30 u fazla geçmem şehir bisikleti ile
bende merak etmedim değil, şehir içinde 50 km civarlarında gidenleri, hangi şehirdesiniz, hangi yollarda kullanıyorsunuz, ben şahsen izmirde şehir içinde araç yolunda ezilme tehlikesinden, bisiklet yolunda da yayalardan ve bazı engellerden dolayı 30-35 km geçemiyorum.
ilk büyük turuma çıktım 670 kmlik yol biçtim kendime ama yükümden dolayı (o yükler olmadan kampın anlamı olmuyor) yoldaki teyzeler amcalar ninelerle sohbet etmek başka gezginlerle tanışmak ağaçtan meyve her çeşmenin suyunun tadına bak derken epey bir yavaşladım. 340 oldu ancak bütün ayrıntıları yakaladım gezerken.herkesin görüşü farklıdır ama benim aldığım zevke istinaden 50 felan hız yapmak isteyen motor kullansın diyorum şimdi. şehir içinde 40 ve üzeri yapılabiliyorsa bile çok sakıncalı. aniden karşına birşey çıktığında durma ihtimalin hiç yok. amacından saptırmamak gerek bence..
Beştepe'de sarayın oradan inerken 52 km hızı görmüşüm, en azından strava öyle diyor. Yalnız bu olay gece vakti, yollar bomboş iken rampa aşağı tur bisikleti ile gerçekleşti. Aksi takdirde ortalama bi trafikte hele yol bisikleti dışında bir şeyle bu hızlara anlık bile olsa ulaşmak hem zor hem ciddi tehlikeler içeriyor kanımca. Efendi efendi sürmek lazım
yol bisikleti antremanı kışın karlı havada çıkmıştık heryer erimiş karların suyu heryer ıslak birde yerdeki birikmiş tuzların suyu baştan aşa su olduk ve tuz baya bi yakmıştı suratımı
Dün düz asfaltta toplam 15km'de ortalama 28km/s hızla gittim. Lastiklerdeki hava 40 PSI'dı ve rüzgar karşı yönden esiyordu.
Önceki gün 25km/s ile gidebilmiştim. Her geçen gün bacaklar daha da alışıyor ve daha iyi sonuç elde ediyorum. Bir de yol lastiği takarsam ne olur acaba.
@semisem geçen hafta ilk defa yalova - adapazarı yaptım 105 km civarı ortalama hızım 10 km idi bir haftadır hayata küstüm o kadar yoruldum ki... perişan oldum.
spor tarafını geçtim, yolculuk stres doluydu. kamyonlar, arabalar vızır vızır.. egsoz soludum bolca. ezilme tehlikeleri atlattım, bir iki yerde köpek kovaladı..
6 aydır bisiklet sahibiyim ben böyle ızdırap dolu bir hobi/spor yapmadım.
@belgen valla hocam ben köpek havlamaya başladığı an bisikletten hemen inip köpeğin üstüne doğru gidiyorum, psikopat bisikletçi sokak köpeklerini darp etti haberlerini duyarsanız şaşırmayın. şaka bir yana belediye vs köpeklerle ilgilihiçbir şey yapmıyor, anca dayısı babası büyük birisine bir saldırı olacak o zaman belki bir şeyler yaparlar ,
ben hız olayına çok takılmıyorum, çab tan arkadaşlar geçen gün sabuncubelinden indiler kamyon solluyorlardı. 80 km hızla,
bisikleti hız aracı olarak görmemek ve ortalamaları takılmamak lazım, motorla güzel hızlar yapılıyor yani veya arabayla,