Scudo Sports

En yüksek ortalama hızınız kaç km/h (15 km ve üzeri mesafelerde)

Scudo
Fitnes bisikleti ile,
138 km lik bol yokuşlu bir güzergahta 21.7 km ortalama
(link)

Kısa mesafede 10-20 km hız denemem yakın zamanda olmadı.
En son geçen sene gidon boğazını ters çevirip ne kadar hızlı gidebilir diye denemiştim. Tabi o zamanlar yaklaşık şimdiye göre 10 kilo fazlam vardı ve bisiklete yeni başlamıştım.
13km lik mesafede düz sayılabilecek bir yolda 30km ortalama yapmıştım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: askgeronimo
19,1km - 38.7km/h ortalama - 29:43dk
(link)

11,2km - 49.7km/h ortalama - 13:38dk
(link)

Yine de bu işler rüzgarın yönüne göre de değişebiliyor, genel olarak; grup olmadan tek başıma sürdüğüm zaman 100km+ turlarda toplamda 1000m tırmanışa kadar 30-32 ortalama çok zorlamadan çıkartabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Maltepe veledromdan kadıköye kadar 28-29 ortalama tutturmuştum.26 jant 15 kilo 1.50 yol lastiği olan bir MTB ile.

caddebostan sahilden maltepe tarafina dogru gidiyorum genellikle.
git gel 20 ile 35 km arasi yapiyorum ne kadar uzaga gittigime gore degismekle birlikte. (pendik'e 1 kere gittim o zaman da 52 km oldu git gel)
20-25 km arasi yaptigimda su anda ortalamam 25km/saat civari.
30 ve uzerine ciktigimda 22km/saat'e dusuyor.
gecen gun 20km yolda 26km/saat ortalama tutturmaya niyetlendim, giderken 27-28 arasi gittim ama donerken 21-22 civarina dustum ortalamada gene 25'de kaldi.
ilk hedefim 1 saatte 27km yol yapabilmek. (yokus neredeyse hic yok, sahilden git-gel)
Bu arada bisikletim Sedona 300 S, sehir bisikleti. aksesuarlarla birlikte 14kg civari bir agirlikta.
Yol bisikleti alsam (8-9 kg arasi, ince teker) + 5km/saat farkeder mi yoksa 2-3km/saat anca mi farkeder hersey ayni olsa?

2 tane çalıştığım etabim var. 1.si 30km lik ve eğimin max900m olduğu Eryaman-istanbul yolu. Trafik kosullari elverişli olursa 1saatin altina iniyorum. Ortalama 29-31oluyor.2.si ise 50km lik max1200m eğimli bir tirmanma etabi. 2saatin altina iniyorum. Ortalama 25 oluyor.Ruzgar , trafik ve lastik basinci en önemli faktor oluyor. Etabin 23.km sinde yokus basliyor. Egim artarak %12lere kadar cikiyor. Oraya kadar enerjiyi korumak cok fark yaratiyor. Dönüşunde olabildiğince dinlenip düzlük de basa basa geliyorum. Uzunca bir mesafe 40-50km hizla gidilebiliyor. Tirmanma da gelisim gosterebilirimsem ortalama artacak inşallah...

37km/h düz yolda şehir bisikleti ile antrenmansız yaptım sonra eve varında bacaklarımı hissetmiyordum :D

Günlük 25km yol,ortalama 25km saat.

Katlanır bisikletim ile 32km/h ortalama hız

vay be geleceğin bisikletçileri harcanıyorsunuz.

Beyler ortalama yaziyorsunuz ama, Strava dan görelim daha gerçekçi olur. Yazılan ortalamalarin çoğu uçuk ortalamalar. MTB ile 37 km/s ortalama yapan arkadaşlar var hemde istanbul trafiğinde. (Mark cavendish bu ortalamalari görse bisikleti bırakır :) )

Bağcılar Fatih/Vatan Caddesi Arası Ort. Hız = 27
Bağcılar Başakşehir Ort. Hız = 21
Bağcılar Sarıyer Ort. Hız = 24
Bağcılar Sultangazi Ort. Hız = 19
Bağcılar Beşiktaş = 26

Tur bisikleti ve oruçla bu kadar oluyor.

Bir kez 60 km lik hafif inişli çıkışlı bir yolda patlatayım varımı yoğumu dedim. 30 - 31 arası yapmıştım ortalamayı. Ama ciddi şekilde yorulmuştum. Sonra dedim ki, "ben turcuyum abi başlarım hızına" ;)

Ben 20 21 km civarı ortalama yakalıyorum sahilde, carraro sportive 224 mesafe 20-30 km

Geri