Scudo Sports

En uzun nereden nereye yürüdünüz?

Geçtiğimiz haziran ayında doğa sporları dersi için gittiğimiz kaçkar dağlarında 2250 rakımdan 3500 e cıkmış ve tekrar 2250 ye geri dönmustuk yaklasık 8 saat sürmüştü, 1hafta süren kampta gunde ortalama 7-8 saat zirve yürüyüşleri yapıyorduk.Manzara ve haziran ayında kar kayağı harikaydı cekilen tüm eziyete değdi :))

Scudo
Yukarıda adı geçen "asy" arkadaşımız bir insan değil de terminanatör kadar dayanıklı bir makina olduğu için böyle bir yürüyüşü gerçekleştirebilmiştir.Bu senin için normaldir isocum ne de olsa sen u23 mill takımının 3. adamısın. ;)

• Beğen
Tepkiler: rammstein
@ultegrax

sağol fatihcim o senin terminatörlüğün :D:D ama yürümeye alışık olmayan bir bünyeye birden bu şekilde yüklenince oldukça ağrılı günler geçirmiştim fakat yinede cok eğlendim.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
göztepe hamam sokak dan minibüs caddesinden marmara üniversitesi, oradan acıbadem oradan da kadıköy, sonra kadıköy sahilden moda - fenerbahçe - caddebostan oradan kola molası verip... yürüyerek maltepe gülsuyu na yürüdük üniversitede....

4 ay önce istanbulda ilk ve tek gelişimde en uzun yürüşüyümü yapmıştım... aklım başımda değildi tabi... istinye iskelesinden boğaz boyunca, emirgan, rumeli hisarı, bebek, arnavutköy, kuruçeşme arena, çırağan sarayı, d.bahçe sarayı , fln derken Galata köprüsünde buldum kendimi... aç karna nasıl yürüdüm onuda bilmiyorum :D

Başlığı görünce inanılmaz heyecanlandım.Ne güzel yaşanmışlıklar o öyle.
Birbirinden ilginç yürüyüş deneyimleri yaşanmışsınız. Sunumlarınızda yaşarken ki heyecanlarınız tümüyle yansımış.
Gürsel hocamın (Akay) yaşam içerisine sinen profesyonel yanı tartışmasız ortada.Bu camiada sayılı otoritelerden biri olduğuna inandığım kişi olarak da örnek aldığım şahanelerden biridir kendisi.
Nacizane ben de,sizlerle kendi adıma hiç profesyonelce olduğuna inanmadığım lakin tümüyle samimi duygularla başlayan ve büyük bir aşk'a duyulan yoğun sevgi ve kalp çırpıntıları neticesinde hayata geçirdiğim bir ''Sevda ve Aşk Yürüyüşü''nü paylaşmak istiyorum.
Anadolu tabiri ile çıktığım bu yürüyüşe ''Çılcıbıldak'' yapmıştım.Ne o,adını söylemekde zorlandığım markalı ayakkabılar vardı ayağımda ne de diğer donanımlar.
01.06.2003 De Sivas Cumhuriyet Üniversite'sinden aldığım startla başladım yürüyüşüme.49 Gün süren bu heyecanlı ve aşk kokan yürüyüşümde en büyük desteği kendisine yürüdüğüm insan yapmıştı.(Benim güzel ve yaşlı babam,yürüyeceğimi duyduğun da.Bana baran mı yok oğlum ben sana biletini alayım demişti.)İlk gün inanılmaz hız yapmıştım yaklaşık 80 Km.ydi.Daha sonra ayaklarımın şişmesine engel olamadım.O da yetmedi,parmağım kalınlığında yarıklar oluşmaya başladı.Topallaya topallaya,Aksaya aksaya canımın acısıyla ağlaya ağlaya Edirneye vardım.
Edirne güzel yüzünü sevdalımdan önce bana gösterdi.Malumatınız yol boyunca yaşanmayan güzellik kalmadı gibi.Kangırem olmakdan zor kurtuldum.Özellikle sol kalfimde hatırı sayılır yanıklar oluşmuştu.Tüm ağır yorgunluğumu vardığım vakit atlatmıştım.
Yaşamım içerisinde hayata geçen nadir ilklerimden biri olarak bende hep saklı kaldı.Zamanında yaşanmış bu güzelliği özel saydığım sizlerle paylaşmak da güzel.

Yüreğim ve Sevgimle.

1. tekerim patladı sirkeci - bahcelievler
2. tekerim patladı yenikapı - bahcelievler
3. traking - sarıyer -anadolu kavagı

Sevgili Can,
herşeyden önce yıllar sonra da olsa seni bu içten paylaşımın ve yürüyüşün için tebrik ediyorum. Ayrıca da KOCAMAN bir geçmiş olsun diyorum.
Bazı olaylar yaşandığında ölümüne trajik ve duygusal görünsede zaman geçip böyle anlatılınca, bir zamanlar ağladığımız şeylere şükür gülebiliyoruz. Güzel olan bu anlattıklarından sonra bile bu kadar hayat, umut dolu, içten ve paylaşımcısın. En büyük yorgunluğu kendisi için yürüdüğün sevdalının tepkisiyle yaşamışşız. :) Eeee oraya dökülmüş, ayaklar yarık ve kan içinde, kangren olma tehlikesi içinde ağlaya ağlaya varırsan olacağı oydu :p . Hayat katı. Eee ne geldiyse başımıza, onda mutlaka bir payımız vardır.
hepimiz özeliz öyle değil mi? Yaşamak her şeye rağmen ne güzel!!
sevgiyle..

Bağlarbası-Eyüp.Aksam saati yağmurlu hava.amac sırf inattı. yağmurluk falan koydum cantaya . beyin tellerim kopmustu sinirden o gün. semsiye falan kırdım hepsini.;)

Geçen yıl temmuzda palandöken dağının zirvesi olan ejder tepesine güney yakasından 3 arkadaş tırmandık.Gidiş dönüş 36 km idi,1850m rakımdan 3176m ye çıktık ve indik 6,5 saat sürmüştü.

@baymineral

Askerdekiler dahilse :)

30 kg yük ile 60 km'den fazla, dağ-tepe-kaya yürüdük...

fatih ten beşiktaşa kadar tabi o zaman 2.sınıfa gidiodum yani ailemle

@candede
Sevgili Candede.. Kusura bakma mesajını yeni gördüm.. Güzel sözlerin için teşekkür ederim.. Ama senin bu yaptığın az insana nasip olmuştur.Bu kadar zorluğu aşmaya sebat etmiş biri olman nedeniyle seni tebrik ediyor ve önünde eğiliyorum..

sakarya'da
çarşı-camili 1 arası 16 km fln 3 saat civarı sürdü
ankara da oturmaktayım ankara rekorum da beşevlerden çukurambar 1 saat falan :D bisikletle ise çukurambar-kızılay git gel 45dkydı ya da 45-45 90 dk hatırlamıyorum :D

kadı köyden rıhtımdan kartal vapur iskelesine
sene 1992
hey gidi günler o zaman okula giderken yol parasını yemiştim kantinde
tabanvay yaptık anlayacağınız ama o akşam ders mers kalmıyordu eve gelir gelmez direk yatağa

en uzun kayseride yürümüştüm...15 saat zorlu bir 15 saat

2008 Kışı,tipi yağarken yaptığımız iki kişilik(Ben ve Deniz abi) turda 20 km gittikten sonra zincirim kopması sonucu geriye doğru 20 km yürüdük,rüzgar karsıdan esiyodu sağolsun Deniz abi biraz iteledi ama bazı yerlerde rüzgar resmen durduryodu en son motosikletçilerin oluduğu bi yere sığındık,daha sonra yine tabanlara kuvvet:)

2003 yaz gibi Acıbadem'den Üsküdar'a, ordan vapurla Beşiktaş, Beşiktaş'tan Sultanahmet'e, dönüşte Eminönünden vapurla Kadıköy, ordan da geri Acıbadem. Vapur hariç tümü yayan.
Bunun dışında da son 5 senede Ümraniye merkezden Üsküdar iskeleye, Kadıköy'den sahil yoluyla Çengelköy'e, Sultanahmet'ten Mecidiyeköy'e vb bi çok uzun yürüyüşüm var. Bisikletim olunca yürüyüşün yerini çoğunlukla o alsa da, işe gidiş geliş dahil acelem yoksa yürüyor ve koşuyorum.

Sanırım geçen sene ağustos ayındaydı.
57 km yürümüştüm ve sırtımda 15 kg civarında fotograf ekipmanları bulunan bir çanta mevcuttu :D
benim için çok uzun bir mesafe değil ama...
yakında da 75 km deneyeceğim.

Bu kış Tavas-kızılcabölük gidiş ve dönüşlü olmak üzere(7+7=14) km yi zor şartlar altında mecburiyetten yazlık ayakkabımla yürümüştüm...:):)

Geri