Scudo Sports

En uzun nereden nereye yürüdünüz?

Scudo
en uzun maslak parkormandan ayazağa,levent,beşiktaş,ortaköy üzerinden ulusa yürüdüm..
kaç kmydi bilmiorum,konser çıkışı sevgilimle araç bulamayıp gayet keyifli yürüyüş yapmıştık gece gece:)

Hedefimde 60 kmlik İzmit-Kerpe yürüyüşü var ama bisikletin hızına alışmışken o kadar kilometreyi yürümek biraz zor olacak. Aslında yürüyüşü gece yapsam harika olur. Bayılırım gece yürüyüşlerine.. Özellikle mehtap altında.. Tabi gece İzmit-Kerpe yapmak için tek başıma çıkmayı göze alamam.

Şehir içi ortamında yürüyüş yapmak epey yorucu oluyor. Sürekli engellerle karşılaşıyorum.

@baymineral

Neden tek başına çıkamazsın abi ? Tek sorun can sıkıntısı olur bence..

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla k.çekmece eminönü arası 20 km .40 km olduğuna eminmisiniz.
Bende kumburgaz avcılar arası yürümüştüm yıllar önce saatler sürdü tabi.
Öğrenciyken Bakırköy-Esenler.birlik mh. ne 3-5 defa yürümüştük arkadaşlarla maksat muhabbet olsun diye sene 95.

@erhanyz82
Evet doğru ..GPS'e hesaplattım: Kanarya'dan Eminönü yaya olarak (ve kısa yoldan) 18,5 Km. çıkıyor.. Araç ile 22km çıktı..

• Beğen
Tepkiler: erhanyz82
İzcilik yaptığım dönemde (Nisan 2003-Temmuz 2005) bir kaç kez gece yürüyüşü tecrübesi yaşadım. Tabi doğada. Kesinlikle çok heyecan verici ve dinlendirici bir aktivite oluyor. Mehtabın altında olunca fener kullanmanıza hiç gerek olmuyor ki gece yürüyüşlerinde zorunlu haller dışında fener kullanmak kesinlikle yasak. Gözleriniz karanlığa alışınca fenere gerek kalmıyor.

Gece yürüyüşlerinde özellikle ıssız doğadaysanız yabani hayvan tehlikesi var. Pek çoğunuzun bildiği gibi pek çok hayvan gece avlanır ve geceleri daha hareketli olur. Aktif bir karayolunda uzun mesafelerde gece yürüyecekseniz karşınıza yabani hayvan pek çıkmayacak olsa da bekçi köpekleri sizi rahatsız edecektir. Aynı zamanda sarhoş araba kullananlar tehlike yaratabilir. Önünüze ıssız bir yerde kötü niyetli biri çıkabilir. Neme lazım.. Planladığım İzmit-Kerpe gece yürüyüşü gibi aktivitelere tek başına çıkmamak lazım.

@erhanyz82

Benim yola çıktığım bölgeden, Eminönü'ndeki Kadıköy iskelesine kadar 39 küsür km sürüyor. Yani ben bisikletimin kilometresinin yalancısıyım eğer yanlışsa :) Yürüdüğümde de aynı yerden aynı yere yürüdüğüm için 40 km yazdım.

1994 Ramazan ayında 3 arkadaş İzmir den Çeşmealtı na minibüsle gitmiştik.Akşamına bilardo oynayıp yazlıkta uyumuştuk . Sabah 04:30 da yola çıktık Narlıdere de diğer arkadaşlar bıraktı , ben Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi önüne kadar yürüdüm . Hastanenin önünde otobüs durağındaki bankta oturdum . Öyle yorulmuşumki otobüs geldiğinde ayağa kalkacağım için gelmemesi için diye dua bile etmiştim . Toplam 50 km yi 9.5 saatte almıştım . Akşama diğer arkadaşlarla Alsancak ta buluşup iftar yapmıştık :)

Selamlar,
Tolga Gürgün

70-75 km belkide 80..
Güzergah Göztepe - Cadebosta sahili - Feneryolu - Moda Sahil - Kadiköy - ( Vapur Eminönü) - Eminönünden - Sultanahmet - Çemberlitaş(Mola) - Sultanahmet - Eminönü - Karaköy - Tünel - Beyoğlu İstiklal caddesi - Taksim - Elmadağ - Harbiye - Nişantaşı - Maçka - Beşiktaş (Vapurla Kadiköy) - Feneryolu - Caddebostan Sahili(Uzan dinlen) - Göztepe :)

@7.60

40 km'lik bir güzergâh belirle (trafiğe takılmayacağın ve mümkünse eğimli olmayan bir güzergâh olsun), 1.40'lık yol lastikleri tak, ortalamayı 30 km/h altına düşürmeden pedal çevir, zaman zaman 55-60 km/h hızlara ulaş, ondan sonra karar verirsin zaten inanıp inanmayacağın. Burada durup dururken yalan söyleyecek bir insan değilim.

Beşiktaştan sahil boyunca Sarıyere kadar yürümüştüm sabaha kadar, sabah kahvaltısında sarıyerde börek yemek için :D :D :D
Yürüyüş grubuyla Fethiyeden Babadağ a yürüyerek çıktım ve indim :p

valla biz izmir menteş te 8 saatte aldık 40 km lik etabı... gerçi sırt çantaları ve tüfek falan da vardı ama yine de 4 saatte 40 km tebrik edilesi bir intikal olmuş... seni alalım askere :) sıkı yürümüşsün tebrikler...
uzun süreli yürüyüşleri doğa da can sıkıntısı olmadan yapabilirim ama şehir için de mutlaka hoşsohbet birisi ile yapabilirim... sıkılırım yoksa... bir de bisikletten sonra yürümek daha sıkıcı geliyor...

Şehiriçinde sıksık 10 km civarı yürürüm. Rekorum heralde 25-30 km vardır .

Geri