Scudo Sports

En uzun ne kadar yüzdünüz?

Scudo
antalya gerçekten zor...
ben de geçen sene triatlondan sonraki 5k yarışına katıldım ama tuzdan burnum dilim damağım kavruldu resmen...

@yunusgibiyim
Mrb,
Çıkmazsın valla.
Arkadaşlar yunusgibiyim de benim sporcularımdan,Yani bisikleti ayakkabısı filan depoya konulmak üzere istenenlerden.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Tekirovadan karşıdaki Üç Adalara yüzerek gittim ve döndüm. Ama çok susadım ve acıktım.

en son 3 gün önce yüzdüm 200 metrelik yeri bi kulaç atarak,bi köpekleme yüzerek az da suya ters yatarak her halde 20 25 dakikada finishe gitmişimdir..yılda bi kere giriyorum denize suda pineklemek güzelde yok ya bana göre iş değil ayağına bi kramp girse direk aşağı...

Burad yazanlara hayret doğrusu. Ben olimpik havuzda ancak bir kere gidiyorum. Nefes alış tekniğinden olabilir mi? Bisiklette ise durmadan bir saat pedal çevirebilirim.

Çocukluğum çanakkale kilitbahir abide yolu üzeri havuzlar mevkinde geçti. Kıyı çocuğu olmam sebebi ile o yıllarda sınır tanımazdım. Prof. anlamında olmasada tahmin ediyorum ki 10 - 13 yaşlarında günde 13 - 14 saat yemeden içmeden hatta güneş kreminden bir haber suda rahatlıkla durabiliyordum. Mesafenin vede tatlı akıntının etkisi ile kendimi kilitbahir den bırakıp hiç zorlanmadan havuzlara yaklaşık 3.5 km gittiğimde olmuştur. (Neye bağlı bilmioyrum o yıllarda boğazda çok deniz anası yoktu şimdi tüm sezon deniz anası var.)

O yaşlarda durum böyleydi. Şimdi ne durumdasın diye sorarsanız hemen neredeyse her konuda miskinlik söz konusu sura durabileceğim en uzun süre yarım saat performanslı yüzme desem 3 dk den sonra yaşam mücadelesi başlıyor : ))))

Yüzmeyi yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum , kulaç atarak 25 metre gidebiliyorum şu an için ama ayaklarımı hiç çalıştıramıyorum malesef sadece kollar götürüyor bacaklar da suyun dibine doğru olduğu için çok engel oluyorlar.Başım suyun içinde tek nefeste 15metre gibi gidebiliyorum şu an.

Yüzme zor ama şart...

Vücuttaki yağ oranı nedeniyle kesinlikle kilolu kişiler ile zayıflar arasında haksız rekabet mevcut burada :)

Kilolu kişiler suda hareketsiz bile kalsa batmıyorlar. Vücudunda az miktarda yağ bulunanlarınsa hiç şansı yok, ciğerlerdeki havayı boşalttığı anda suyun dibine...

Benim vücut yağlı (21 küsür yağ oranı var) ama ben suyun üzerinde durmakta çok zorlanıyorum , nasıl olcak :D

Yağ yüzdesi hakkında hiç bir fikrim yok açıkçası ama suda batmadığını iddia eden oldukça şişman bir arkadaşım vardı ve bunu ispatladı :) Yüzme biliyor tabii ki.

@seneryildiz

Yüzerken ilk şart rahat olmak. Kulaç atmak, su üstünde kalmak vs için kendinizi kasıyorsanız işinizi zorlaştırıyorsunuz demek.

Sakin hareket etmek ve kendine güvenmek gerek.

Yüzme kursunda 1450m yüzmüştüm.Karadenizde durmaksızın 1700m yüzdüm,2 gün kendime gelemedim.

Yüzme sıkı kondüsyon isteyen bir spor.. Haftada en az 2 gün 1,5-2 km yüzüyorum yarı olimpik havuzda.. durmadan en fazla 2 km yüzdüm. dinlenerek 4 km..

yüzme sporu bisiklet ile kombine edildiğinde kuş gibi oluyorsunuz tavsiye ediyorum..

• Beğen
Tepkiler: temucin90
Geri