Scudo Sports

En uzun bisiklet yolu Kahramanmaraş'ta - 18 KM

Son Selim

Daimi Üye
Tepki
471
İsim
Selim A.
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - Türkiye'nin kesintisiz en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu Kahramanmaraş'ta merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından açıldı. Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bazı şehirlerde bulunan bisiklet yollarının cadde ve sokaklar nedeniyle kesildiğini ancak gidiş-geliş kesintisiz 18 kilometre parkura sahip olan, bunun yanında kafeterya ve çocuk parkı da bulunan Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'nun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Onikişubat-Bisiklet-Yolu.jpg

İnceleme, projelendirme ve inşaatı ile 14 ayda tamamlanan Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, yürüyerek ve pedal çevirerek spor yapmak isteyenlerin büyük ilgisini gördü. Avşar Mahallesi'ndeki DSİ Kılavuzlu Sulama Kanalı'nın kenarına yapılan yol, bisiklet dışındaki tüm araçlara kapalı. 9 kilometre gidiş, 9 kilometre de geliş olmak üzere 18 kilometreye uzunluğundaki yol 1'i yürüyüş yolu olmak üzere 3 şeritten oluşuyor. Güvenlik kameralarıyla izlenen tesis 4 milyon liraya mal edildi.

HER ÇEŞİT BİSİKLET VAR
İnsanların rahat yürümesi için yumuşak malzeme kullanılan tesiste, 600 bisiklet bulunuyor. Bisikletlerin içinde bilinen klasiklerin dışında birçok çeşit var. Tandem, eliptik, yatar bisiklet ile akülü bisikletin de bulunduğu Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'nda çocuklu aileler için de pusetli bisikletler yer alıyor. İki çocukları olanların için çift pusetli bisikletlerin bulunduğu tesiste yürümek ücretsiz. Ancak bisikletler, özeliklerine göre 2.5- 15 lira arasında değişen fiyatlarla kiralanıyor. İsteyenlerin kendi bisikletlerini de tesiste kullanabiliyor.

"HAFTA SONLARI CIVIL CIVIL OLUYOR"
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, başka şehirlerde de bisiklet ve yürüyüş yollarının olduğunu ancak sokak ve cadde bağlantıları nedeniyle yollarda çok sık kesilmeler yaşandığını söyledi. Aynı olayın Kahramanmaraş'ta yaşanmaması ve uluslararası bir ölçekte bir çalışma olması adına uzun süren bir çalışma yaptıklarını kaydeden Mahçiçek, bunun sonucunda sadece bisikletlerin kullanabildiği gidiş-geliş kesintisiz 18 kilometrelik bir parkura sahip Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'nu hayata geçirdiklerini belirtti. 4 milyon liraya mal olan yolun Türkiye'nin kesintsiz en uzun bisiklet yolu olduğunu ifade eden Mahçiçek şunları söyledi:

"Çok orjinal bisikletler getirdik. Buraya binlerce ağaç diktik. 'Gece de istifade edelim' diye aydınlatmalar yaptık. Bu alanın tamamını kamera sistemiyle donattık. Dolayısıyla güvenli bir şekilde gelip spor yapabileceğimiz hem bisiklet hem de yürüyüş olarak bir alan oluşturduk. Bize göre de henüz Türkiye'de böyle bir alan yok. Bu medeni bir ihtiyaçtı ve bunu karşıladığımızı düşünüyorum. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz buraya çok rağabet gösteriyor. Özellikle hafta sonları cıvıl cıl oluyor burası. Özel bir bisikletimiz daha var bebeklerle annelerin, babaların binebilceği. Diyelim ki çift bebeğiniz var çift pusetli bisikletlerimiz, tek bebeğiniz varsa tek pusetli bisikletlerimiz var. Kendiniz de bisikleti kullanarak bebeklerinizle beraber güzel bir bisiklet yürüyüşü yapıyorsunuz. Ayrıca çocuklar için oyun alanları, kafemiz var. Yani burası hem spor hem dinlenme alanı."

Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'na gelenler ise tesisi beğendiklerini ifade etti. Özellikle anne ve babalar, çocuklarıyla birlikte bisiklet kullanabilmenin keyfini yaşadıklarını söyledi.

(link)

Scudo
@SonSelim

9 km gidiş 9 km dönüş 4 milyon TL

Tebrikler Maraş (!)

Cem Karaca'dan yiyin efendiler sizler için gelsin.

Aynen, nedir arkadaş 4 milyon lira.Eski parayla 4 trilyon değil mi ben mi yanlış anladım? Hani bisikletlerle o fiyata ulaştı diyeceğimde, koskoca 4 trilyon az buz bir şey değilya!Bir belediye nasıl o kadar bütçe ayırmış,bütçe yapmış..Şimdi yapılan güzel bir şey, olumsuz eleştiri gibi olmasında o kadar para nasıl etmişya.600 bisiklet varmış. Bu da demek oluyorki, kendi bisikletinle giremeyeceksin, illa bisiklet kiralamak gerekecek. Ne bileyim hayırlı olsun artık. :)

haberden ve fotoğraftan işkillendim! sonra basit google aramaları yaptım ve hissettiklerimde yanılmadığımı gördüm.. yok arkadaş olmuyor, olmayacak güzel şeyler bu ülkede

öncelikle bu yol 18 km değil, 9 km! gidip gelince 18 olur diyerek en uzun bizde reklamı yapmışlar kurnazlar.. kesintisiz diye gurur duyuyorlar ama gezi yolu bu, zaten yolda 2 tekerli bisiklet hariç her şey var, ulaşım amaçlı veya spor amaçlı yapın herkesin takdirini kazanın!
vergilerimizle belediye tarafından yapılmış ama işletmeye bırakılmış, giriş ücretini vermeden giremiyorsunuz, su kanalı ahım şahım bir şey gözükmüyor, bol para harcanıp kenarına yol ve ağaçlandırma yapılıp bölge bir anlamda halkın elinden alınıp işletmeye ve parası olanın kullanımına bırakılmış..
Bu ülkede rant olmayınca 1 metre bile yol yapmazlar!

Kendi bisikletinizle giderseniz kapıda 2,5 lira para ödemek zorundaymışsınız

kaynak: (link)

alıntı :
İki Saatlik Kullanım Ücretleri

Akülü Velomobil : 15 TL
Velomobil : 10 TL
Üçlü Akülü Bisiklet : 10 TL
Pusetli Anne-Çocuk Bisikleti : 5 TL
Tandem, Eliptik, Yatar Bisiklet: 5 TL
Klasik Bisiklet : 2,50 TL
Kendi Bisikletiniz: 2,50 TL

durumun bundan daha beter olduğunu söyleyen sayfanın altına girilmiş kullanıcı yorumu :
Bu gün kendi bisikletimle bisiklet yoluna gittiğimde beni kendi bisikletimle giremeyeceğimi söyleyerek bisiklet yoluna almadılar. Sebep güvenlikmiş, dedim ki benim bisikletim profesyonel bu bisikletlere ben binemem arızalı,güvenlik açısından ne fark var. Maksat güvenlikse kimsede kask yok, bende kask var, yaptığınız uygulama yanlış, burda belli kuralların olmasını bizzat ben istedim dedim. Eğer giriş için üyelik gerekiyorsa ya da ücret ödenmesi gerekiyorsa öderim. Aldığım cevap burası bizim, istediğimiz kuralı biz koyarız, şu çevre yoluyla bu yolun ne farkı var git orda bin. Eğer anlattıklarımda her hangi bir ekleme ya da yalan varsa Allah benim belamı versin. İnşallah bu uygulamadan Sayın Başkanın haberi yoktur ve bu yanlış uygulamayı koyan kişileri uyarır ve düzeltir.

Bir işi de karşılıksız insanların iyiliği için yapın diyeceğim de karşılıksız da olmuyor biz veriyoruz gene parasını üstüne bir de kullanmak için para isteniyor.

Dünyanın tek paralı bisiklet yolu da bizde heralde

@Bahadır ÖZEL
Müthiş bir durum değerlendirmesinde bulunmuşsunuz.Gülesim geldi,ağlasak mı anlayamadım.
Bu paralı bisiklet yolunun garanti geçiş sayısı var mı?Yolu kullanmayan bisikletlerin de parasını halktan alacaklar mı?Asıl soru bu.

Kahramanmaraş Belediyesi güzel bir iş çıkarmış. Tebrikler.

Edit; Güzel olan bisiklet yolu olup gerçekten göze hoş gelen bir tesis yapılmış. Maliyeti hakkında hiçbir fikrim yok ve bu konuda yorumda bulunmak istemiyorum ancak maliyeti sadece yol malzemesine indirgeyenler olmuş. Bu yanlış bir bilgi, zira belediye ancak kendi mülkiyetinde olan bir yere yol yapabilir. Maliyete 9 km lik bu kamulaştırma bedelini de ekleyip hakkaniyete uygun yorum yapmalısınız.

Kahramanmaraş'ta yaşıyorum. Şahsen gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum.

Eleştiren arkadaşların aksine, K.Maraş Belediye Başkanını ve bu haberi yapan muhabiri tebrik ve takdir ediyorum. 9 km lik yolu git-gel 18 km olarak hesaplayıp bunu haber yaptırmak ve/veya haber yapmak şahsen aklıma gelmezdi. Ama bu cinliği düşünen birini 9 X 5 = 45 km lik kesintisiz bisiklet yolu diye haber yaptırmadığı ve/veya yapmadığı için tebrik ve takdir ediyorum.

@SonSelim
Zemin karbon örüm sanırım :acpsnr:
Birileri güzel para kaldırmış. Ama Türkiye'de bir ilk olmadığı için kaldırılan para değil bisiklet yolu haber olmuş. Yazıklar olsun.

Zaytung haber tadında resmen

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
Kesin ıstanbula bir adet 18 hatta 30 km bisiklet yolu,hem avrupa yaka hemde anadolu yakaya

Kötü durumda, kesik kesik vs ama İzmir'de 40 km bisiklet yolu var. (Şu an bizim de protesto ettiğimiz artma yerine azalma söz konusu ama yine de kalanlar 18km.den fazladır.) Bu nasıl bir çarpıtma haberdir böyle

• Beğen
Tepkiler: Decsan
@luneris

Beterin beteri varmış.. Burada en azından yaya ve motosiklet işgalindeki yola para istemiyorlar..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Geri