Scudo Sports

En ucuz maliyetle eski bisikletimi canlandırıyorum.

brkclk_99

Üye
Tepki
29
Herkese iyi günler ... Dün bisiklet seçimi için sizden tavsiye almıştım ve aklımdaki bisiklet çoğunlukla şekillendi . bugün ise eski bisan spx 3050 market bisikletimi .en ucuz maliyetle canlandırmaya çalışıyorum ... Bundaki amacım performans beklemek veya yoğun kullanıma adapte etmek değil , sadece heves . alacağım bisikletin yanında yedek bisiklet , bakkal bisikleti ya da adına her ne derseniz ....

Çocukluk hevesiyle bisikletin tabiri caizse anasını ağlatmıştım ...

a34ae5ef7a9db0722e86ba2ac3be5f5e.jpg

( bisikletciye trol amaclı uğrayıp " abi buna akor kaça yaparsın dediğimde " ilk tepkisi " geçmiş olsun kardeşim araba mı çarptı olmuştu )

İlk olarak üstündeki herşeyi sökmeyle başladım ...

1e840f5c400249524e9f351f97a4e8d5.jpg

Daha sonrasında tanıdık bir kaportacıya kadroyu vererek eski renklerinde tertemiz boyamasını rica ettim ...

En ucuz maliyet demişken arkadaşlardan yardım almamak olmaz ... Sağlık bakanlığının dağıttı bisiklete sahip olan bir arkaşım jantlarını bana verdi saolsun ...

475a08a7da41cec20f2be50eaa222e3d.jpg

Simdi toptancılardan fiyat alıp alacagım malzemelerin fiyatını hesapladım ...

Ön arka fren seti
Ön arka vites seti
Zincir

Bunlar bana 50 tl ye patlayacakmış ...

Şimdi kaportacıdan bisikletin gelmesini bekliyorum ... Gelince foto atacağım ...

Not: malzemeler en ucuz malzemelerdir . en başta da dediğim gibi bir performans beklemediğim için buşekilde topluyorum ... Yorum ve görüşleriniz benim için önemli ...

Scudo
Bence arkadaşın jantları değil de komple bisikleti verseymiş daha iyiymiş kardeşim jantsız napacak onu söyle al bisikleti:D:D:D

Bu tarz bisikleti boyayıp yrnilemek boşuna yapılmış oluyor harcayacağı para ile daha güzel 2. El bisiklet alabilirsin. Bende de böyle bir bisiklet var idi yeniledim boyadım sonra farkettim ki boşuna o kadar para zaman harcamışım. Daha önce bu işe girişmiş biri olarak yeni bisiklet almanı tavsiye ederim.

@mywashere
Yeni bisiklet zaten alacağım ama seçtigim bisiklet icin ayirdigim butceden arta kalan para ile ugrasiyorum ... Ugrasmak keyif verip rahatlatiyor beni

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@brkclk_99
ugrasmaya devam,bu tur faaliyetlerle acemiligin gitmis,amator tamirci olursun.para gidecek tabiki,ama bisiklet guvenligini kendin saglamis olacaksin.ogrenmenin ve denemenin bedeli olacak tabiki.selamlar.saygilar

Bu işleri forumdan kim başlattı allasen. Çok büyük vebali vardır. Yapmayın beyler bir daha böyle işler hepimiz şurda forumdaşız ayıptır günahtır.

Jantlar ayni büyüklükde mi, birisi 26" digeri 28" sanki?

@brkclk_99

Evet birşey üretmek haz verir ama bu uğraşınızdan sonra keşke buna harcadığım para ile başka bişey yapsaydım yeni bisikletime aydınlatma vs alsaymdım dersiniz. Bu arada maşanın içeri giren bölümü boyanmaz ve maşanızın ölmüş olması muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@dodurgalı_06

Bakım yapılıp yağlanırsa çok güzel oynuyor ama bu boyandığı için ölmüş olabilir

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
bitince fotosunu atarsınız, birde folyo sticker tasarlayıp üstüne yapıştırırsanız daha güzel olur

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
@Owlknife
Bisikletin elime uladmasini bekliyorum en kisa surede fotografini atacagim

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
Güzel bir uğraş, paranız boşuna gitse bile bu tecrübeyi başka yerde edinemezsiniz. Evet sizde zamanla anlayacaksınız bunları yaptım da neoldu şimdi diyebilirsiniz fakat hayat yaşayarak öğrenilir. Siz imkanınız ölçüsünde devam edin. :harika:

@D.Mustafa
Teşekkurler

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teçrübe en büyük sermayedir. Devam et vazgeçme.:harika:

@atasoy
Bu sozleri duymak beni tesvik ediyor ve mutlu oluyorum çok teşekkürler

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri