Scudo Sports

En ucuz karbon yol bisikleti

anladım mert bey merak etmeyin bende link yok gerekte yok herkes gidebildiği kadarına inansın :)

Scudo
kerem bey anlayamayacak bi durum yok, aynen öyle 120 km'yi 2.2 lastik ve 15 kg mtb ile ortalama 35km/s ile giden siz ya da sevgili arkadaşlarınızdan bahsediyorum. özelden yazmışınız gülüyorum. benim her sabah 45 km yüksek tempo (ort 38-40 km/s), haftasonları 80 km antrenmanım var, bu sayede pikniğe bile şimşek gibi gidebiliyorum, bi tek siz yarışa girmiyorsunuz, master A yol yarışlarına hazırlanıyorum. yolda geçtiğimiz mtb ler birer birer çerez oluyor, birçokları full giyimli spd vs. 10 kg'lik bisikletlerle 35'ten sonra nal topluyorlar. türkiye'nin bisiklet için en iyi kamp bölgesinden yazıyorum burda birçok bisiklet takımıyla tanışma ve antrenman yapma fırsatım oldu, bence mtb ile yolda bu şekilde üfürmenin anlamı yok, lütfen yolda kamyon gibi ses çıkaran traktörleriniz için fazla iddaalı olmayın.

Bu ortalamayı veren arkadaş hiç kendini harcatmasın pro yol yarışlarına başlasın. Yol bisikleti ile bu ortalamayı veriyor deseniz inanılacak bir durum fakat 15 kg 2.2 lastikle hem de 120 km yi 35 ortalama ile gitmek biraz zor. Belki eğimli bir yolda, rüzgarın arkadan estiği zaman veya grupla rüzgarına girerek gidebilir.

• Beğen
Tepkiler: kerem oktar
@ihsangencer

ihsan keşke o kondüsyon bende olsa şu sözlerinin üzerine sana burdan uçak biletini bile alır davet ederdim gel kendin gör arkadaş şuan bir başkasının yapabildiği şey adına konuşmak hoş değil 15 yıllık bisikletçi adam gerek mtb gerek yol koşuyor çeşitli dereceleri var adamın sen tutmuşsun 38 yapıyormuşsun nerde yapıyosun arkadaş ben daha 3 günlük bisikletçiyim 70-80 km de 37-38 i alanyada gelir bende çıkartırım sana!! millet %8-10 eğimde 45-50 atak çekiyor sen 2,2 lastikle 35 ortalamanın in üfürükçülük olduğundan bahsediyorsun :)) kardeş sen daha hiç bişi görmemişsin anlaşılan

Arkadaşlar konu başlığı En Ucuz Karbon Yol Bisikleti? . Tartışmalar için başka bir konu açarsak konu sahibine daha saygılı olacağı kanaatindeyim.

@Hamza Hakkı

o arkadaş şuan antrenörlük yapıyor ve 15 yıldır ferdi olarak hem mtb hem yol yarışlarında koşuyor Türkiye 3. lüğü gibi dereceleri de mevcut !! bende kendisinden çok şey öğreniyorum. Senin söylediğin gibi o ortalama grup içinde rüzgar tünelinde yapıldı tabi yine sırayla önde grubu da çekti. İhsan diye zaat-ı muhterem üfürükçülükten imkansızlıktan bahsediyor ancak 120 km lik etabın son 10 km sinde 55-60 hızlarda atak çeken grubun peşinden 2,2 lastikli mtb ile arkadaşın nasıl gittiğini görüp ağzının açık kaldığı anı görmeyi çok isterdim :)

@kerem oktar

Kerem %8-10 egimde 50 ile atak yapiyorlar diyosun, Sasiriyorsun iyice motor mu bu. 60 km kriteryum ortalamasi 41. 120 km yol ortalamasi 39, hala 2.2 lastik 15 kg mtb icin 35 km/s ortalama diyosun. Eminim bahsi gecen adam bu iddaani gorse sasirir kalir

ihsan kardeşim %8-10 eğimde 45-50 atak atılıyor madem sende hazırlanıyorsun yarışlara anlaman gerek kimse yokuşun ortasında o atağı çekmiyor!!! bahsi geçen adam şaşmaz sen merak etme ve hiç şüphe etme Ben halen 35 ortalama diyorum çünkü ne gördüğümü iyi biliyorum Aslında senin bu tepkin bana çok moral verdi bahsettiğim arkadaş mtb ile yaptığı ortalamayı ben yol bisikleti ile çok zor yapabilirken kendimi çok kötü görüyordum ve tüm motivasyonum çöküveriyordu :) hangi yarışlar onlar 41 ile 39 olan ??

Bak kerem ortaya laf atiyosun sonra degistiriyorsun. rakamlar ortada hala diretiyosun. Mersin master A yol kriteryum bak federasyondan
Mtb 2.2 lastik 15 kg 55 -60 km ile nereye atak yapiyor hem de son 10 km

• Beğen
Tepkiler: ulaş depeli
kardeş uzatmayacağım mtb ile atılıyor demedim cümleleri kaynak yapma 45-50 hızlara mtb ile çıktığını ben bilemem adamın antrenman biter bakarım sayaca ortalamayı görürüm. Mtb ile arkadaş kopsada yinede atak yapan grubun bir kaç dakika gerisinde etabı tamamlayabiliyor. Bu mtb ile 35 ortalama forumda neden imkansız geliyor anlayamadım kolay birşey değil o ortalamayı yapmak ancak bisiklette 15 yılını aşmış bir adamın yaptığı söyleniyorsa tutup kimseye üfürüyorsun cümlesini ben kuramam arkadaş! sen önce Fedarasyonun yarışlarında çıkacaksın kürsüye burada olan benim ben yapamıyorum o arkadaş kimmiş nasıl yapmış diye sual edeceksin!! neyin derdini yaşıyorsun millet pikniğe gitmiyor şimşek gibi, finish çizgisine gidiyor ihsan

35 ortalamayı 120km lik iniş parkurunda yapmış olabilir ama dağ bisikleti parkurunda 35 ortalamanın pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. asfaltta bile çok zor o performans. üstelik 120km. tabi arkadan 20km hızla rüzgar esiyorsa orasını bilemem

sanırsam burada arkadaşlar gerçek profosyonel ve bu ortalamayı mtb ile yapamadıkları için kimsenin yapamayacağına dair özgüvenleri var :) fedarasyonun yarış sonuçlarına bakıyorum ama isimlerinizi bulamadım İtalya fransa ispanyada felan koşuyorsunuz herhalde bizim fedarasyonun yarışları açmıyor tabi

kerem bey bence arkadaşınızın km saatindeki teker boyu fazla yazılmış. 120km boyunca 35 ortalamanın başka bir izahı yok

@kerem oktar

Hah şoyle bikac dk sonra bitirdi diyosun. Kerem bu adam soylemiyor sen soyluyosun. Ben antrenmanimi biliyorum. Kimlerin hangi sartlarda neler yapabildigini de biliyorum. Makul seyler soyle itiraz etmem.

Sen yaris sonuclarina degil ortalamaya bak. Kimse burda derece yaptim demiyor

Merhaba, benim merak ettigim bir husus var. Mumkunse, 2.2 lastikli, 120 km'de 35 km/h ortalama yapilan bisikletin on ve arka disli sayilarini ogrenebilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
ozaman şöyle yapın siz kaç kişi antrenman yapıyorsanız 1 kişi bitişe yakın 1,5 km kadar mesafe geride kalarak arkanızdan gelsin ortalamalarınızı karşılaştırın atıyorum siz 38 yapmışsanız geride kalan arkadaş 37 den aşağıdamı olacak merak ettim

tuna tüm grubun km sayaçları bozuktur ozaman ben nerdeyse 10 dakika geriden gittim ortalama 34 ile bitirdim benden daha kısa sürede bitiren adamın sayacı bozuksa benimkide bozuk demek ki bi gözden geçiririz iyi ki uyardın

yalnız arkadaşlar şunu belirteyim tek başına çıkıp 120 km yi 35 ortalama yapanı görmedim 7 kişilik 2 şerli takım halinde rüzgarın önden vurduğu yerlerde en arkada takip ederek o ortalama çıkmıştır. Son 10 km lik atak yapılan kısımda da rüzgar arkadan esiyordu ancak gidiş geliş boyunca sürekli arkadan esen bir rüzgar yok!! Neyse konu başlığından çıktı mtb ortalamasına döndü. Başlığın konusuna yaptığım ilk yorum daki gibi sıfırdan bisiklete başlarken maksat yarış koşmaksa bacaklara bir şey katmadan bisiklet kimseye bir şey katmıyor.

hah şimdi inanılabilir birşey söylediniz :), bunu baştan söyleseydiniz bu kadar uzamazdı bu konu

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
ilk yazdığım cümle içinde bu detayları sığdıramazdım grupla gidilip gelindiğini bilen zaten anlar diye düşündüm ama birisi çıkıp tek başına aynı koşullarda 120 km de 35 km ortalama hız yaptım derse ben imkansız demem inanabilirim de tanışıp beraber bisiklet sürmek isterim görürüm gördüğüme inanır onu söylerim

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
Geri