Scudo Sports

En stresli on meslek

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
1.777
Tepki
900
Yaş
30
Şehir
Wonderland
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
10. Emlakçı
Yavaş büyüyen emlak piyasası, emlakçıların daha fazla strese girmesine yol açıyor. Gelirlerinin komisyon odaklı olması, satışlardaki belirsizlik, uzun çalışma saatleri gibi faktörler emlakçıların stres katsayısını arttırıyor.
9. Acil yardım çalışanı
Hasar gören kişiye acil müdahale ederek onların sağlık kurumuna ulaştırılmasında sorumlu olan acil yardım çalışanlarının yaşadığı günlük stres kayda değer.
8. Borsacı
Borsacılar, gün içerisinde ani kararlar vererek başkalarının refah durumunu etkilerler. Fıırsatları kaçıran borsacılar için hisse senedi piyasası başlı başına bir stres kaynağı. Piyasa yukarı yönlü olduğunda müşterilerin borsacılardan iyi performans bekliyor olmaları da borsacıların stres yükünü arttırıyor.
7. Mimar
İnşaat sektörünün hızla büyüyerek rekabet ortamını kızıştırması mimarların da stres katsayısını arttırıyor.
6. Reklam Müdürü
Bu mesleğin stresli olmasının en büyük nedenini teknoloji oluşturuyor. Geleneksel dinleyicilerin sürekli değişmesiyle, basılı reklam alanı belirsizliğini sürdürüyor. Uzmanlar, Reklam Müdürlerinin ancak yeni trendlere ayak uydurarak stresin üstesinden gelebileceklerini belirtiyorlar.
5. Haber Spikeri
Global krizler, felaketler, savaşları 7/24 canlı yayında sunuyor olmak haber spikerlerinin stresini arttırıyor. Sürekli değişen ve alt çizgilerden takip etmek zorunda oldukları gündem nedeniyle hazırlıksız yakalanabiliyorlar.
4. Foto muhabiri
Bu mesleğin tehlikeleri apaçık, New York Times’ın 4 muhabiri bu sene Libya’da tutuklandı ardından serbest bırakıldı. Dünyanın her yerinde gazeteciler çalışma saatlerinin yanı sıra yazdıkları yüzünden mağdur olmaya devam ediyorlar!
3. Kıdemli Kurumsal Yönetici
Yüksek maaş olan üst düzey yöneticiler, aldıkları maaşın bedelini stres olarak geri ödüyorlar. Yöneticilik, kapsamlı bilgi birikimi, hızlı kavrama yeteneği, teknolojij yeni trendeleri sürekli takip edebilme ve kararları en doğru şekilde uygulamayı da beraberinde getiriyor.
2. Halkla İlişkiler Üst Düzey Yöneticisi
Halkla İlişkiler Üst Düzey Yöneticileri, müşterilerine her zaman merhametli olmak zorundadırlar. Başarı ya da başarısızlıkları, müşterilerin kararlarına bağlıdır. Aynı zamanda sosyal medya ile sürekli iletişim içerisinde olmayı gerektiren bu meslek, bir çok kampanyanın küçük detaylarını da atlamamayı gerektiriyor.
1. Pilot
2011 yılının en stresli mesleği olarak seçilen pilotluk, bir çok olayı aynı anda idare etmeyi gerektiren bir meslek olarak nitelendiriliyor. Kule yöneticileri, pilotların stresini arttıran etkenlerin başında geliyor.
(link)
 
Scudo
Cerrahlık ;Bir insanın hayatının parmakların ucunda olması ve bir titreme ve yapılan hatayla neler olabileceği?
 
çağrı merkezi çalışanlarını eklemeyi unutmuslar yüzyüze müşteri temsilcisi %100 ile başlıyoken çm temsilcisi %45 ile yani -%55 beden dili ile baslıyo. ve arayanların genelininde problem bildirmek sorun bildirmek için aradıgını varsayın gerisinin stresini hesaplayın artık.
 
@ozantuna


keşke cerrahlar da aynı şeyi düşünseler...
 
Taksicilik mesela;gece tarifesinde olan şoförler her el sallayandan korkarlar çünkü cinayetler arttı.. Allah sabır versin
 
  • Beğen
Tepkiler: Engin EŞ
@Deniz Gökhan Tezcan

Bence öğrencilik en keyifli meslek. :)

En stresli mesleklerden biri olan Tekstil'in hemen hemen her aşaması.
 
Kuyumculuk.
Müşterinin sanki onu kandıcakmışsın gibi bakması ve alanen söylemesi (bunlar gerçekmi,sahte değil değilmi),Her müşteriye hırsız gibi bakman her müşterinin hırsız olmadığını bilmen ama çoğu hırsıza müşteri gibi bakıp mal kaptırman;Soyguncu gelir korkusuyla hep tetikte olman,sokağa çıktığında 1,5 kg lık bir demir yığınını taşımak zorunda olman.Ve çalışanda olsan çok zengin olduğun sanılman. vs.vs.vs
 
@Deniz Gökhan Tezcan

Kardeşim öğrenciyken bende öyle söylerdim ama emin ol sonrası daha fena :) Ahhh.. sınav öncesi o kantin muhabbetlerini öyle çok özledim ki... :)
 
Bence çoğu meslek stresli. Özellikle yaşadığımız ülkede bu daha bir fazla sanırım.
Her meslekte olabilecek işten çıkarılma korkusu, yada iş veren iseniz her an işlerin kötüye gidebilmesi. Satış kaygısı, satışı yaptıysanız tahsil edip edilememesi. Düşük karlılıklar. Dövizle iş yapılıyorsa dövizin aşırı oynaması. Öğrenci iseniz sınav stresi. Doktor iseniz insanlara karşı olan sorumluluk duygusu ve yanlışlıkla yapılabilecek bir tedavi. Bunun gibi bir sürü şey sayabilirim. Ben artık stressiz bir meslek göremiyorum gibi birşey.
 
  • Beğen
Tepkiler: Engin EŞ
@Deniz Gökhan Tezcan

Asgari ücretle ömür boyu profesyonel öğrencilik yapmaya razıyım :)

En streslisi işsizlik..
 
@Önder AŞIK

öğrencilik günümüzde hobi ve kendini geliştirme mekanizması görevi görüyor bence.
aslında stresli meslek tanımı da olmaması gereken bir hadise ama ekonomik koşullar buna zorluyor.
herkes sade ve sadece tek bir alanda kendini verse ve severek yapsa stres yerini zevke bırakacaktır.
 
pilotluk mu en stresli meslekmiş , yaa ben pilot olacaktım varyaa ömrüm uzardı yemin ediyorum , çok istedim ama olmayınca oluyor . Cerrahlık eminim fazlasıyla streslidir ama bence bu branşla da alakalı , mesela bağırsak ameliyatı yapan bir cerrahın stresiyle beyin ameliyatı yapanınki aynı olmayacaktır : ) denizcilik çok stresli bence , aylarca denizde kafayı yer insan yaa :D birde gemide ben varsam denize bile atlarlar :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Harun.
Arkadaşların yorumlarına dikkat ediyorumda;işsizlik bence başı çekiyor ve ne yazıkki en stresli meslek işsizlik.
Ama öyle bir meslek varki;ülkemizde çok tanınmıyor ve sadece direksiyon sınavlarında çalışıyormuş ve sadece o anda iş yapıyor imajıyla yüklüymüş gibi görünüyor.Fakat o meslek içerisindeyseniz ve ne kadar büyük bir kitleyi eğitmek gerektiğini çok iyi anlıyorsunuz.
Tahmininiz üzere;direksiyon öğretmenleri.
Türkiyede sadece sürücü kursları çalışanı gibi görünen sevgili öğretmenlerimiz, aslında çalışma alanı yönünden kısıtlı,aynı anda hem öğrenciyle hem de kendi canıyla uğraşan insanlardır.Ufak bir hatada;büyük kazalara sebebiyet verileceğini insanlara anlatmaya çalışırlar.
Bende bir direksiyon öğretmeni olarak;bugün ülkemizde yaşanan trafik kazalarında kaybettiğimiz insan ve maddiyatımızın altında halkımızın direksiyon öğretmenlerine ve onların nasihatlarına uymamasını bağlıyorum.Siz o öğretmenin ne kadar iyi olup olmadığını zaten anlarsınız..Siz o kişinin mesleği konusundaki hassasiyetini de davranış ve konuşmalarına bakarak test etmelisiniz.
Bugün;bisikletli yolda endişeli gidiyorsa;nedeni "bana hangi araç çarpabilir"düşüncesidir.O aracı kullanan eğitilse,bu endişede kalmaz.
Ben sürücü kursundayken;benim tarafımda pedallar olmasına rağmen,bazen aracı zor kontrol ediyordum.Akşam eve geldiğimde artık pert olmuş oluyordum.
Bana göre en stresli meslek;direksiyon öğretmenliğidir.
 
bence avukatlık da çok stresli. bir suçluyu nasıl savunur insan..en azından ben yapamazdım. inanmadığım birşeyi savunmak zor olmalı.
 
Bankacılık. Ancak özel sektör. YKB... gibi. Annem orada çalışıyor ve canını cok sıkıyorlar. Tek o şikayetçi değil. T üm YKB ailesi...
 
Bence direk Halkla ilişkiler en stresli meslek,en zor şey insanlarla uğraşmak:)
 
Geri