kesin bir cevap bulabileceğini snamıyorum ama trek ve specialized gibi firmalar ömür boyu garanti sunuyor bildiğim kadarıyla araştır doğru ise al bi tane rhat et
Merida kadrolar da son derece profesyonel,sağlam ve kullanışlı,.hfs 2000 kadro kullanıyorum,esnemezliğini bi önce ki bisikletimden sonra bariz bir şekilde hissediyorum.
karbon olan lar harıc alımınyum olan her kadrosu 1,6-1,3g arası degısıyo bu ne demek solıım ne olursa olsun padal basına 140kg guce dayanmayan kadrosu yok demek bu su demek hafıflık ugruna odun wermem demek ben trekı sevıyosam sırf bu yuzden kendını bozmadı bıde marın war bu ıkısı dıger hız bır marka 1,1 kg a kadro yaptı hadı bızde profıllerı ınceltelım kaynakları azaltalım dememıstır kadroları agırdır marının ıthalatcısı bırazdaha buyutse ıslerı balkı bı marınde alabılırım.
YASASIN ETLI BUTLU KADROLAR
Geotech Expert kadro belki kötü diyebilirsiniz ama şöyle söyleyeyim xtleri takınca uçuyor sadece biraz ağır okadar fiyatına göre muhteşem 3000 km dir hiç sorun çıkarmadı bana kadrom
kesınlıkle fıyat kıyaslamıyorum ınternet cok cevabı ıcınde saklıyo ama gızlemıyo bı tek yutube motorunuz olsun vıdeolar aslını soyluyor ben trek almaya karar vermeden once yutube de aylarca vıdeo ızledım yarıslar ızledım ozellıkle kazalar ızledım cunku asıl saglamlık kazadan sonra devam edenler.trek sensıon88 le yapılmıs atlayıslar astronomık derecelerde bunun pesındende bı marın gelebılıo kadroyu kıran manyakları ızledım bı patıkada ole bıyerden falan atlamıyorlardı cakıllı taslı bı patıka sımdı o markayı yazıcam kullananlar vıdoyu ıstıcek 2 sene oncekı vıdeonun lınkını bulamıcagımdan markalarını yazmıcam trek bence pahalı malı degıl herkese luks gelıyor coratec daha pahalı aslında ama trek paranın karsılıgını werıyo ucuzlar bıseyden calıyo forumda bı konu wardı a markamı trekmı amarkayı secen coktu hıdrolık fren dıye aynı paraya ama rublesı 10 usd megeranj ve gezdıcıler falan vasat tek fark hıdrolık dıye tercıh edılıo unutmayın %50 daha cok balata eskıtıyor hıdrolıkler ben hala mekanık kullanıyorum hıdrolık bı takımım war ama masrafı agır 25 usd bı takım balatası kenarda duruyo uzun bı sure kullanmıcam mekanıklerle devam edıyorum on rotoru 203mm ye cıkardım hıdrolıkler halt yemıs yanında balatalarda bıtmıyo artık tabı yarısa gırıceksen hıdrolık sart
En sağlamı specialized m5 alimünyumlu modellerdir.7000 serisinden bile sağlamdır zaten dünyanın ilk dağ bisikleti olan stumpjumperlardaki alimünyum bu.
Aluminyum ve çeliklerde ve diğer metallerde de kodlandırma yapılırken çekme dayanımlarını ve birkaç özelliğini daha yazıyorlar. Mesela 6061 Aluminyum dediğimiz zaman bu aluminyumun maksimum 60 KSI (kilopounds per square inch) çekme dayanımınına sahip olduğunu gösteriyor. yanına 3 sıfır eklenmiş haliyle "Psi" olarak da görebilirsiniz bu değeri. Kalan son iki rakam malzemenin akma dayanımını gösteriyor yanlış anlamadıysam. Eğer 7075 serisinden bir aluminyum varsa elinizde bu da malzemenin maksimum 70KSI değerinde olduğunu gösteriyor ki iki değer de az değil. Hatta düşük alaşımlı karbon çelikleri ile yakın değerlerdeler.
çekme dayanımının ne olduğunu merak edenler Youtube'a aluminyum çekme testi gibi şeyler yazarak arama yapabilirler.
Düzeltme : 6061 serisinde sanırım kodlama biraz daha farklı maksimum 45ksi görünüyor. Ayrıca (link) T651 kodlu Aluminyumun çekme dayanımı 83 Ksi görünüyor. Belli ki bu bahsettiğim (link) kimyasal özellikleri gibi farklı etkenler de dahil ediliyor. Lakin sayı arttıkça sağlamlığın da arttığı sonucunu çıkarabiliriz.