Scudo Sports

En küçük kaç yaşınızda uzun tur bir yolculuk yaptınız?

ben 2ye gidiyordum sanırım üsküdardan kadıköye gitmiştim ilk uzun yolumdu çok heyecanlıydı. Akabinde dönüş yolunda bisikleti tinericinin tekine çaldırmıştım :S :)

Scudo
Yaşım 17 idi, evdeki ailevi sorunlardan bunalmış kaçacak yer arıyordum, bahçeye çıkıp bir taşın üzerine oturdum.

O sırada bisikletimin bana baktığını farkettim.

Zaten aşkımdı o benim her şeyi mi biliyordu benim, kızgın olduğumda, sevincim de hep birlikteydik.

Kaskımı, eldivenimi taktım, bagajımı ve heybemi koyduğum gibi çıktım yollara, nereye götürürse oraya, öyle yol planlaması falan yok, şu evden uzaklaştırsın beni yeterliydi. Hatırlamıyorum pek ama saat sabah 10 gibi falandı yola çıktığım, hiç saatime bakmadım çevirebildiğim kadar pedal çevirdim durmadım hiç durmadım.

Akşam olduğunda saat 22.40 civarıydı, yalovadan gemliğe geçmişim. Oradan'da otobüse koydum bisikletimi geri döndüm.

Daha bu tatilde yaptım. İzmirden Antalya'ya, 15 gün , çadırlı, tatil amaçlı bir turdu. Sıcak + bitmeyen dağlar yorucu olsa da gayet başarılı-zevkli bir turdu :) Fakat şahsi fikrim ; şehirler arası turlar en az 3 kişi yapılmalı .

13 yaşında İstanbul Bayrampaşa'dan karaburuna, aynı yıl içinde fenertepe, Arnavutköy, terkos gibi ormanlık alanlara piknik amaçlı kaçamaklar yapmıştık kuzenimle :D

Şimdi baktım da 58,3 km mesafe Karaburun bir de dönüşü var tabi :)

Kaç kişiyi uyardığımı bilmiyorum..
Fakat tura başlamadan önce dikkatini hangi yöne verdiğin önemlidir..

Eğer önem veriyor isen konuyu doğru yere açardın...
Bir çok kişi demek ki sallıyor..
Önem vermiyor..
Öyle sorayım istersem uygular istemez isem uygulamam ...

Bu bölüm.

Şehirlerarası Gezi ve Tur Makaleleri-Fotoğrafları
Uzun soluklu gezi makaleleri, yazıları, resimli anlatımlar...Türkiye'nin dört bir yanında pedal basanların serüvenleri...
Not ; Bölümü sohbet kısmına çeviren diğer arkadaşlarımda konuyu hiç ciddiye alıyor gibi değil.
İsimli bölüm..

Üzgünüm bu tur için hazır değilsin.

• Beğen
Tepkiler: Alper Eren Ceylan
16 yaşında olman hiçbir şey değiştirmez.Gerçekten bisiklet üstünde kendini özgür ve kararlı hissediyorsan Türkiye turuna bile çıkabilirsin.
İstedikten sonra gerisi yalan..
Ama şu var ki yollar araçtan geçilmiyor,iyi insanların olduğu kadar kötü insanlarda var yollarda başına bir şey gelse bunun hesabını kim verebilir.
Hayatın bu kadar değersiz ve ucuz olmamalı.
Daha hayata hazır değilsin bunu yaşımın verdiği tecrübeyle söyleyemem.Çünkü bende hayatın gerçek yüzünü daha görmedim.
Hayattan öğreneceğin daha çok şey var.Ondan dolayı bu tura çıkma derim.

Serkan,alper abilerim beni bu tur için daha çok motive ediyor siz gibiler teşekkürler :)

İlk uzun turumu bandırma-çanakkale-keşan 350 kilometre yapmıştım. Çok küçüktüm. 38 Yaşındaydım :D onuda 2 ay önde yaptım :)

ailemin itirazına rağmen bu yaz bursa- batum toplam 4000km 1 aylık bir tura çıkıyorum 17 yaşındayım

Ben şu an 15 yaşındayım gecen sene 50 60 km bir tur yapmistim yaptigim en uzun tur şu anda bu Allah nasip ederse çok yakında ankara kırşehir turu yapacam kendine güven yaninda Rambo bicagi taşı hic bisey olmaz

Geri