Scudo Sports

En konforlu yol bisikleti

yiğt

Aktif Üye
Tepki
20
Bisiklet
Beldeyama
Evet soru açık . Bel ağrısından dolayı sıkıntı çekiyorum , yol bisikletleri de bu konuda bana çok sıkıntı çektirecek gibi. Bu nedenle bunların mümkünse en konforlusu hangisi? Yoksa Specialized Sirrus gibi yol bisikletine yakın şehir bisikletlerini mi tercih etmeliyim?

Scudo
valla city bike bana daha çok rahatsızlık verdi. yol bisikletinde arkadaşın da dediği gibi sadece omuz ve boyun bölgesidir. onu da masajla kremle falan halledicen artık.
yol bisikleti tahmin edildiği gibi konforsuz değil.
kurban olurum yol bisikletine ben ya.

Fitness bisikletlere yonelebilirsiniz. Yol bisikleto kadar performansli olmasa da, yeterince hızlı aletler. Jant, lastik ve vites-fren donanımları yol grubundan zaten. Flat gidon sayesinde daha konforlu bir sürüş saglayabiliyor. Ama bu konforlu sürüş sebebiyle asla yol bisikleti kadar hızlı değil

Başka bir mesajda yazmıştım. Benimde gidip MTB alma sebeplerimden biridir bu. Yaklaşık 12 yıl önce bel fıtığı teşhisi kondu. 12 yıldır kendime dikkate ediyorum.

Neden öyle görünüyor? Çünkü gidon sele seviyesinden aşağıda duruyor gibi bürün fotoğraflarda. Bu da düz bir oturuş değil de daha öne yatan bir sürüş poziyonunu getirir. Vucuttaki her bir kilo fazlalığı bele 4 kilo olarak yansır. Dediğim gibi bir oturuş poziyonu nedeniyle de bele yansıyan yük artacaktır.

Tabi bunlar dediğim gibi almadan önceki düşüncelerdi ve neden böyle düşündüğümü açıklamaya yönelikti. Keşke fırsatım olsaydı da almadan önce bir yol bisikletini deneyebilseydim diyorum şimdi.

Endurance kadrolar biraz daha konforlu diye biliyorum.

@antecurs kilolu biri olarak şöyle bir soru sorma ihtiyacı hissettim.
bisiklet alma aşamasındayım. 20 yaş 90 kilo 173 boyum var.
yol bisikleti bana da sancılı gelir mi

Yol bisikleti deneme şansınız varsa bir deneseniz ya da forumda Mersin'de oturan bir yol bisikletli arkadaş denetirse güzel olur aslında. Belki de hiç rahatsızlık vermez size. Belki de tam tersine hepsine töbe edersiniz. :D

@Emre Örsel işte bilemiyorum bende. Kullananlar konforlu diyor. Ama bu kişiden kişiye değişen bir kavram. Benim gördüğüm oturuş poziyonu nedeniyle rahtasız olacağı. Benim gibi bel fıtığı olan biri için mümkün olduğunca oturuş poziyonu dik olan bir bisiklet olmalı.

Bu arada sizinle aynı boydayız. Kilo olarak şu sıralar 83-84 cıvarındayım ama 90 kilo 20 yaş için fazla ilerde metobolizmanız yavaşladığında bir de durağan bir işe girerseniz kilo alımınız daha da hızlanacak. Kendinize dikkat edin:)

@Gökhan BİROL
O konforsuzluk 10-15bin TL'ye yakın para verince oluyordur :D:D

İlk bir kaç hafta sırt ve boyun bölgesinde kasların esneyip uzaması sebebi ile ağrı çekebilirsiniz, sonrasında ağrılardan eser kalmaz. Kendim bilhassa deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum. Yol bisikleti geometrisi bisiklet üzerinde beli destekler, öne doğru uzanıp ağırlık merkezini bedenin neredeyse tamamına yayarsınız. Bu pozisyon olası darbelerde bisiklet üzerinde bele binen yükü neredeyse sıfırlar. Mtb ve Şehir bisikletlerinde dik pozisyon sebebi ile bu tür darbelerde bele çok daha fazla yük biner. Bu arada bel ağrısından şikayetleri olanlara yol bisikleti dışında bol bol sarı leblebi tüketmesini tavsiye ederim. ilk başta ben de inanamamıştım ama gerçekten bel ağrılarını gidermede mucizevi bir faydası var.

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz Uyar
droplardan tutmazsanız belinizle ilgili bir problem olma ihtimali sıfıra yakındır tabi ki doğru kadro boyu kullanıyorsanız.

Yol bisikleti MTB ya da şehir bisikleti ile kıyaslandığında konforlu değildir, doğru. Fakat bunun sebebi sürüş pozisyonu değildir. Yol bisikletinin amortisörsüz olması, lastiklerin ince ve yüksek basınçlı olması gibi etkenlerdir.

Bu arada dropbar flat bardan daha konforludur.

Oturduğunuz yerde kollarınızı doğal biçimde uzatın ve dropbar tutma pozisyonu alın. Sonra bir de flatbar tutma pozisyonu alın. Hangisi doğal duruşunuza daha yakın, hangisinde kollarınızı doğal olmayan bir açıda bükmeniz gerekiyor farkına varacaksınız.

Doğru kadro boyu konusunun önemi ve bele yük binmesi konusunda bir şey demiyorum yukarıda arkadaşlar gayet açık yazmışlar zaten.

Geri