@Salih Dinçer
...............................................
Tamam, bir kaç fiyat bilgisi vermişsin ama toplam değeri hesaplayamadım. Sen daha iyi bilirsin diye kolaya kaçayım dedim...
Bu göbek ile jantlar ne kadar mal oldu?
Abi bizim burda yılalrın bisikletçisi babacan bir bisikletçi abimiz var. Ön göbek gördüm DEORE bir taneydi ne kadar dedim 15 lira hepsi dedi. jantı kaça örerriz dedim göbekle birlikte sana 25 olur dedi. Ördürdüm. Arka 8 li ruble vardı bir abim vermişti kullanmam için. Kaset uyumlu göbek getirttik o 25 liraydı ama 7 liymiş. bizde kasetin en küçükten bir önceki dişlisini iptal edip pul yardımıyla güzel bir çözüm ürettik 3500 km dir sorunsuz. O jantta göbekle birlikte ruble benden 50 lriaya mal oldu. orta göbeği daha sonra çok ses yaptığı cebimdede o zaman para olduğu için rulmanlı bir göbekle deiştirmiştim oda 20 tl ye maloldu. Bunları yapmadan önce bisiklet gider haldeydi yine hafta sonları 100-150 km turlara çıkıyordum ama biraz daha iyileştirmek için para oldukça ayar çektim birazda uygun malzeme bulunca kaçırmamak için .
Bu düz maşalar en ucuz ne kadara bulunabiliyor?
Düz maşa eski kullanmadığım çelik beldeyama bisiklet kadromun üstünde vardı söktüm boyadım taktım. Fazla pahalı değil onlar mahalle bisikletçilerinde.
Şimdi arkada Tourney, önde Altus var. Bunları hesaplarken ikincil el fiyatlarına göre mi hesap edeceğiz?
Tourney bisikletin üstünde geldi ön aktarıcıda önce tourneydi ama sorunlu çalışıyor ve çatlaktı. Altus aktarıcıyı yine bir abim sağolsun vermişti al kullan diye sıfır olarak. Birde burda yardımlaşma çok önemli kullanmadığınız malzemeyi ihtiyacı olana hediye edin. Dayanışma iyidir. Bende artık öyle yapıyorum.
Toplamda hesap edilebilen (yukarıdak koyu bölümler) 15x2 + 25 = 55 TL masraf yaptın öyle mi?
Anlatmak istediğim sistem , yardımlaşma ve hesap. Yoksa masrafa vuracak olursak konu farklı yerlere gidecek burada o parayı kenara koysan 2. el daha iyi bişey alabilirdin diyenler çıkacak konu sapacak. Ben bu bisikleti 4000 km kullandım. ama hep yolda sorunsuz olarak şükürki. kenara para atmaya kalksam hiçbiri olmayacaktı.
Senini için hesabı yapayım ama kimse saptırmasın arkadaşlar birden bire deil 2 yıl içinde zamanla parça değişimleri yapıldığı için .
Bisiklet 100 yl internetten alındı. Corvette kadrosu alu. Tourney vitesler , Logan frenler ve tek kat jant. Provell 38 aynakol. 40 tl anlaşmalı kargo ile gönderildi. 140
ön Jant 25 Arka jant 50 = 75 lasikler 25 = 100
etti 240

Aynakol 25 etti 265 ve zincir ile altus aktarıcı hediye gelmişt. Birde orta göbeği değiştim 20 de ordan. 285 . 300 diyelim 2 yıldır kullanıyorum bana maliyeti benim iyileştirme çalışmalarımla 300 ü buldu. ama bu geliştirmeleri elime para geçtikçe yaptım .Ve bana parça yollayan abimiz ve birde pahacı olmayan bisikletçi abimiz sayesinde.
Sevgiler, saygılar...