Scudo Sports

En iyi en konforlu yaylı sele seçimi

oyun hamuru alın,
3cm yüksekliğinde, 20x30cm (a4 kağıdı) boyunda yayın (sandalyenin sağından solundan eşit mesafede olsun)
üzerine şeffaf bir poşet koyun
bir oklavayı sandalye altından geçirip iki ucundan sandalyeye sıfır tutun
sandalyeyi tam ortalayıp oturun

%90 - 95 ölçüyü verir

Scudo
Murat Çömez usta iyi bilgiler vermişte burası Almanya değil be usta :) Daha airzound bulamadım yurtdışından alıcam, kaldı ki sele ölçer...

Bisiklet kültürümüz keşke Almanya gibi olsa da böyle uygulamaları görsek.

8 ay kullanım sonrası b67 min verdiğim parayı sonuna kadar hakettiğini söylemem gerek. Başka bisikletlere deneme amaçlı bindiğimde , ne kadar doğru karar verdiğini anlıyorum. Özellikle benim gibi kilolu kişilere öneririm.

@Hüseyin Külcüoğlu

Aslında herhangi bir Aktif Pedal bu ölçümü yapıyor.
Kendi kendine ölçüm de mümkün;
- Sert bir zemin üzerine oluklu mukavva koyun.
- Mukavvanın üzerine folyo yerleştirin.
- Düzgün bir şekilde folyonun üzerine oturun.
- Folyodaki en derin noktaların arasındaki mesafeyi ölçün..

Bu işlemi bir kaç kere yaparsanız doğru ölçüyü bulabilirsiniz..

Mrb arkadaşlar carraro sportive 227 kullanıyorum fakat bende seleden pek memnun değilim. Hergün ortalama 30-40 km sürüyorum bana uygun Max. 100 TL ye kadar sele tavsiyeleriniz nelerdir? Yaylı olması avantaj mı? Önerilerinizi bekliyorum.

Ben de 95 kilo 180 boydayim. Trek xc 500 bisikletim var, xc 250 de var.

İkisinin de kadro 18 ama 20 dakikalik surusten sonra malum bolge uyusuyor, kalcam da cok agriyor.

Tayttan once kilolu oldugum icin genis bir sele almak daha mantikli geliyor, bisikletle kilo verme amacim da var, ama bu aci ile cok zor, bir de uyusmadan dolayi tedirgin oluyorum.

Ucuz yollu is gorecek bir sey yok mudur? Nerede adam gibi olcum yapip sele alabilirim?

Kucukyali sahilde oturuyorum, civardaki butun bisikletcilere gidebilirim, yeter ki su sorunu cozeyim.

Tesekkurler simdiden

sele için oturma kemiği ölçümünün en kolay şekli şudur: ortopedi bölümüne gidin, doktordan pelvis ap grafi çektirmek istediğinizi sebebiyle söyleyin.. film üzerinde gerekli ölçümü yapıp size söyleyecektir

Linkte ki bilgiler işinize yarayacaktır

(link)

Merhaba arkadaşlar. Bisikletimde decathlondan aldığım btwin 900 sele var. Bunun altında yay yok. Elastomer diye geçen bir teknoloji var. Üstüne oturduğumda tıss sesi geliyor sanrım havalı. Kullanım olarak sert çukurdan vs geçtiğimde yaylandırmıyor beni ama çukuruda çok iyi darbe emiyor.

Bir abim'de de bu yaylı olan, sele roya'lı gördüm yolun eğiminde bile yukarı aşağı oturanı yaylandırıyor. Ben selede 5 dakika oturduğumda ağrı yapıyor üstünde kalkınca körüklere hava doluyor ve yine rahat oluyor. Fakat ben bu 5 dakika oturup ağrı çekmekten sıkıldım :) sizce yaylı mı daha iyi yeni bir teknoloji yoksa hava körüklü elastomer sistem mi ?

Dosyalar

• big_5934b702-0b35-433d-a9a4-e6e19b4367f2.jpg
    big_5934b702-0b35-433d-a9a4-e6e19b4367f2.jpg
    27,5 KB · Okunma: 18
  • City+900+XL+Gel+Bike+Saddle+1115129.jpg
    City+900+XL+Gel+Bike+Saddle+1115129.jpg
    22,6 KB · Okunma: 21
  • selle-royal-jelli-moody-spring-bayan-sele.jpg
    selle-royal-jelli-moody-spring-bayan-sele.jpg
    32,5 KB · Okunma: 20
Geri