Scudo Sports

En hafif bianchi modeli hangisidir?

:D @Aytaç Biber

en sonunda patladınız ha:D aytaç bey yarışmalarda 210 km yarışlarda ortlama hız 58km idi lütfen iyi araştırın sizin gibi profosyenel kişilere karşı yorum yazmak istemiyorum;yorumların hepsini okuyun o kadar yanıltmalar varki geldiniz bana çattınız ha:D benimde hatam varsa beni uyarın ben her şeyi bilirim demiyorum,siz bisikletinizi getirin ben de getireyim 300 km yola çıkalım ama ortalama hız 40km yi geçmemk şartıyla yolun düzgün olmak şartıyla yarış yapmamk şartıyla o zaman dersinki arkadaş haklı :Sen ise bana yarışçıları örnek gösteriyorsun,aytaç bey o yarışçıları zaten sitres heyecan yoruyor adeta ölümüne yarış yapıyorlar yarış bitimine doğru sanki savaşa gider gibi çaba gösteriyorlar herhalde yorulur aytaç bey yarışçıların ayakta durması dahi bir şükür efsanesidir....
rulman göbeğe gelince bisiklet sürerken hep yataymı sürüyorsun ki göbekler yensin yaty sürdüğün zaman göbekler hemen helak oluyor diye bir şey yok xt ve xtr göbek arasında kıyas yapılan göbeklerde yatay dönüşlerde xt göbek rulman göbekten daha uzun dayanmıştır bu araştırmayı lastik gibi sündürmüşler rulaman göbekle bütün göbekler arasına kıyas yapılmış

Scudo
Sen 40km ortalama sürat ile 300km yol git seni olimpiyatlara yollayalım...! Hele bide altındaki MTB ise ki, öyle olduğunu tahmin ediyorum :)

Sen ya 300km nedir onun farkında değilsin yada burda sırf laf olsun torba dolsun diye mesaj atıyorsun...

Birde km saatin var ise ayarlarını ciddi olarak gözden geçirmeni tavsiye ederim:)

Bugün ki sprint etabının ortalaması 46-47km/h... Ki bunlar insan üstü yaratıklar ve altlarındakide akıllara zarar yol bisikletleri... En süratli geçen etaplar TT etaplarıdır genelde ki bu yılki ilk TT etabının uzunluğu 29.5km ve ortalaması 55km/h civarı idi ki yine bu TT bisikletleride çok özel ve aerodinamik bisikletler..!

@Aytaç Biber
ya aytaç bey benim ne işim var olimpiyatlarla size yarış demiyorum serbest bir geziden bahs ediyorum:ya bari siz yapmayın ya sende biliyorsun altındahi bisiklet son teknik galiba yarışçısınız düz bir yolda en yüksek hızın 40 km olduğu halde 300km gidemiyorsanız ne ala enerji alımını aldıktan sonro bir kişi belli bir hızdan sonra birde bu işin uzmanıysa 300km ona vız gelir be koşucular dahi hiç durmadan 90km rekor kırmışlarda...
winken457

Deniz kardeş anlatamıyorum galiba...! Ortalama hız farklı bişey son hız farklı bişey...300km yolu hiç eğim olmasa dahi 40km/h ortalama ile gidemezsiniz.(Özellikle MTB için konuşuyorum).

Bana gelince, evet lisanslı olarak yarıştım ama omuz sakatlığım yüzünden artık yarışmıyorum.(omzumda platin var). Hem yol hem mtb, iki tip bisikletide kullanıyorum. Daha önemlisi çok küçük yaşımdan beri bisiklet üzerindeyim ve haşırneşirim. Neyin ne olduğunun farkındayım yani. Bu ortalamayı tutturamassınız derkende kendimi kıstas almıyorum yanlış anlamayın. Neyse, benim daha fazla anlatmama gerek yok. Siz kendiniz deneyin okadar iddialı iseniz. KM saatinizi doğru ayarlayın. Tekerlek dönme çapını hatasız hesaplayın yani. Ondan sonra alın bisikletinizi düz bir yolda 300km yol yapın. Bakalım 40km/h ortalama sürati tutturabilecekmisiniz? :) Km satiniz yoksada saatinizi doğru tutun. 40km/h ortalama sürat ile 300km yolu tam tamına 7.5 saat yani 450 dakikada gitmeniz gerekiyor. Üstelik idda ettiğiniz gibi hiç yorulmadan. Eh hiç yorulmadığınıza göre biraz yorularak geri de dönersiniz artık. Kolay gelsin:)

@Aytaç Biberhiç durmadan 80km gittik ama çok yorulduk çünkü yol düzgün değildi değecek bir idda uğruna düz yol da 300km gidemezmisiniz bence gidersiniz; ama burda denmek istenen şu xt donanım mavic jant setli bir bisiklet 300km dahi gitseniz yormaz bunun mantığı ney acaba?neden bu şekil idda edildi ki? biliyorum arabada dahi 300km yoruyor...

@deniz çelik

300km gitseniz yorulmassınız iddiası, bu iddiayı ben değil siz yaptınız? Siz daha ne yazdığınızın farkında değilsiniz yada haplanarak burda mesaj atıyorsunuz..!:D

Serbest bir gezide hızınız en fazla 22-23 km ortalama olabilir.(rüzgarsız düz yol)
300 km yi katedebilmeniz için 14 saat hiç durmadan pedal çevirmeniz gerekir.

@WOLF THE BLACK

40 km/h ortalama ne kadar abartı bi iddia ise bu 14 saat ve 22-23 km/h ortalamada o kadar abartı düşük bi iddia...:)

Gerçi bu ortalama kişiden kişiye kondüsyona göre değişir ama düzenli antreman yapan ve kondüsyonu yerinde olan iyi bir sporcu öyle tahmin ediyorumki 300km yolu 30-33km/h arası bi ortalama ile alabilir. Mesafe kısaldıkça bu ortalama dahada yükselir. 180-200km civarı mesafeleri yolun durumuna göre ortalama 40-48km/h arası hızlarla alınabildiğini profesyonel yol yarışlarından biliyoruz. Ama 200km den sonrası artık insan vücudunu haddinden fazla yorar. Bu mesafeyi katetmek için 7 saatten fazla efor sarfetmeniz gerekir. Bu yüzdende ortalama ciddi olarak düşüş gösterecektir.

• Beğen
Tepkiler: deniz çelik
birde ben idda ettim ama uzman kişilerin görüşünü savunmak istedim

@Aytaç Biber

benim lafıma geldin yani, 300 km yi küçümsemeyin. gezi temposu için 23km ortalama fazla bile...

Ben biyere gelmedim. Sen yazdıklarımı baştan doğru oku.

@Aytaç Biber

Doğru okudum, Türkiye'de Fransa Turu'na katılmış veya katılacak biri varsa senin hesabın doğru. Biz konuyu açan arkadaşa göre konuşuyoruz. Yoksa konuyu F1 e de kaydırıp 300km 1 saatte alınır şeklinde uzatabiliriz.

Admin ve mod arkadaslardan konuyu kilitlemelerini rica ediyorum. Yoksa baya bi uzayacak konu tartırsma seklinde hemde :)

aslında dakar da vazla ağır sayılmaz,aliminyum olduğundan bayağ hafif sayılır...

Ah bi ultimate bisikletim olsa

Ben hala Kendi yaptığım sahte bisikletime biniyorum

Çift amortisörlü

@deniz çelik

bende bianchi wap var hiç durmadan 40km yaptım nolucak sımdı:DAma gercekten dedıgınde cok haklısın Bısıklet Bı hayli agır zorluyor Yol bısıkletı yada Hafıf bı mtb olsa DAha az Yorulur ınsan

aytac biber benım de bıanchı wapım var nasıl hafıfletebılırım bısıkletı?baya bı profesyonelsın bellı etmıssın kendını bı zahmet bunuda cvplarsan cok sevınırım

Geri