Scudo Sports

Emre Yaman Tur Videoları

emreyamans

Üye
Tepki
402
İsim
Emre Yaman
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Tern
Bisiklet türü
Katlanır
47057DCF-1CF9-4E3D-8267-B7AB1AA18475_L0_001.jpg

WhatsApp Image 2024-05-25 at 14.02.13.jpeg

Ekran Görüntüsü (28).png

Carraro Flexi 121 katlanır bisikletimin performansını denemek, keyfini sürmek bahanesiyle 21 Mayıs 2024 günü yaşadığım yer olan Sakarya Serdivan'dan Kocaeli İzmit'e kadar pedal çevirdim. Rüzgara karşı çoğunlukla mücadele ettiğim turda yorulmanın yanı sıra hafızamda güzel anılar biriktirdim.

Videonun içerisinde Sapanca gölü kenarındaki bisiklet yollarını, güzergahını görebileceksiniz.
Keyifli seyirler dilerim. Rota bilgisi ve Strava kaydım için linke tıklayabilirsiniz. (link)

Bisiklet turumun videosuna (link)tıklayarak ulaşabilirsiniz.

(link) (link) (link)

Scudo
27 Haziran 2024 günü saat 15:00 civarı aylak aylak duruyordum, ta ki aklıma bisikletle İzmit’e gitmek gelene kadar.
Bisiklete uygun kıyafetlerimi giyerek yola çıktım.
Sıcak ve rüzgârlı bir yolculuk olsa da bu durumlar aldığım keyfin önüne geçmedi.
Uzun zamandır İzmit merkeze gitmemiştim. Bisiklet pratik olmanın yanı sıra keyif alma aracıdır.
Araç demişken yanlış anlaşılmasın bisiklet amaçtır aslında, araç sadece bisiklet üzerinde hedeflediğimiz güzergahın sonundaki konumdur.

WhatsApp Image 2024-07-01 at 23.41.19.jpeg

WhatsApp Image 2024-07-01 at 23.41.19 (1).jpeg

Turun strava kaydını buradan bulabilirsiniz. (link)
Hayatınızda daima iki tekere yer vermeniz dileğiyle...

Günün (link) Burada
👆 👆 👆 👆 👆

Ayağınıza sağlık, devamını dilerim.

• Beğen
Tepkiler: emreyamans
Bahsettiğiniz etap kaç km? 10-15 sene evvel Forum'dan bir arkadaşın İzmir-İstanbul etabını bir gün içinde tamamladığını hatırlar gibiyim. Hem de ucuz mağaza bisikletlerinden biriyle. Yanılıyor olabilir miyim? Bir de yeri gelmişken sorayım bisikletle bir günde katedilen en çok km rekoru nedir ve kimde?
Fikri takip: İstanbul-İzmir'miş: Tolga Gürgün Tek Tabanca, Bir Solukta, İstanbul / Pendik - İzmir / Çeşmealtı 450 km / Gün Neden "mağaza bisikleti" dedim bilmiyorum. Aklımda öyle kalmış.

Bahsettiğiniz etap kaç km? 10-15 sene evvel Forum'dan bir arkadaşın İzmir-İstanbul etabını bir gün içinde tamamladığını hatırlar gibiyim. Hem de ucuz mağaza bisikletlerinden biriyle. Yanılıyor olabilir miyim? Bir de yeri gelmişken sorayım bisikletle bir günde katedilen en çok km rekoru nedir ve kimde?
Fikri takip: İstanbul-İzmir'miş: Tolga Gürgün Tek Tabanca, Bir Solukta, İstanbul / Pendik - İzmir / Çeşmealtı 450 km / Gün Neden "mağaza bisikleti" dedim bilmiyorum. Aklımda öyle kalmış.
Eski yol sanırım 40-45 km kadardı. Özcan Güler tek sürüşte istanbul-Antalya yapmıştı 575km.

• Beğen
Tepkiler: emreyamans
@Ferhat Köse 24 saat içinde Eskişehir-Antalya-Eskişehir yapmıştı diye hatırlıyorum. Toplamda 800 km'den fazla. Hatta forumda konusu da vardı ama bulamadım şimdi.

@Ferhat Köse 24 saat içinde Eskişehir-Antalya-Eskişehir yapmıştı diye hatırlıyorum. Toplamda 800 km'den fazla. Hatta forumda konusu da vardı ama bulamadım şimdi.
Mehmet kardeş, nasıl bir performans bu ya! Ben dün Datça(Aktur)-Marmaris yolunda 10+ km yaptım, eve döndüğümde zombi gibiydim. Tamam ben uzun süredir antremansızım, 60 yaşındayım falan ama hiç anlamıyorum, bu arkadaşlar ne yemiş ne içmiş, nerede yetişmişler. Helal olsun diyeceğim ama övgü makamında da değilim. Sadece hayranlık.

Hiç durmadan sürse saatte 40+ km/s ortalama hız yapması lazım, 20 saatte 800 km olur molasız. Emin misiniz 800 km olduğuna?

Hiç durmadan sürse saatte 40+ km/s ortalama hız yapması lazım, 20 saatte 800 km olur molasız. Emin misiniz 800 km olduğuna?
Kendimi biraz daha iyi hissetmeme daha çok var gerçi ama Fransa Turu katılımcılarının ortalama hızları 40 km civarıymış. Ve onlar günde 225 km yapıyorlar.

Kendimi biraz daha iyi hissetmeme daha çok var gerçi ama Fransa Turu katılımcılarının ortalama hızları 40 km civarıymış. Ve onlar günde 225 km yapıyorlar.
Evet ama onlar hem profesyonel, hemde peloton ile sürüyor. Bilmiyorum hiç peloton ile sürüş deneyiminiz oldumu ama tek başına sürmekten daha kolay ve daha hızlı oluyor.

Bahsedilen kişi ne zaman yapmış bu rakamı bilemiyorum ama kısa bir isim aratmasından sonra şuan 47 yaşında. 2016 yılında Türkiye kupasına Katılmış. 50 katılımcı arasından 50. olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Muhtemelen aynı şeyi söylüyoruz. Ben, bu skoru olsa olsa Tour de France yarışmacıları elde edebilir, bu rakamda bir yanlışlık var demek istedim. Ve gündeancak 225 km yapıyorlarmış vurgusu da cabası.

Mehmet kardeş, nasıl bir performans bu ya! Ben dün Datça(Aktur)-Marmaris yolunda 10+ km yaptım, eve döndüğümde zombi gibiydim. Tamam ben uzun süredir antremansızım, 60 yaşındayım falan ama hiç anlamıyorum, bu arkadaşlar ne yemiş ne içmiş, nerede yetişmişler. Helal olsun diyeceğim ama övgü makamında da değilim. Sadece hayranlık.

"Hafıza-ı beşer nisyan ile malüldür" derler :) Yanlış hatırlıyor olabilirim ama aklımda bu şekilde kalmış....

Ben bir günde gidip geldi diye hatırlıyorum ama belki iki güne yayılmış bir yolculuk da olabilir.

İki gün olsun. Yine hayret uyandırıcı. Sheldon Cooper'ın bir sözü geldi şimdi aklıma. Herhalde söyle derdi bana: "From your vantage point, it certainly must seem so."

katlanırla şehirlerarası tur yapan birisi olarak, katlanırın artısı da eksisi de ayrı dert, dediğiniz gibi en çokta rüzgar katlanır ile ayrı bi dert, kazasız belasız turu bitirmeniz sevindirici, geçmiş olsun ayaklarınıza sağlık

Tebrikler, gerçekten güzel bir rota..bu arada
kondisyon probleminiz yoksa daha uzun mesafeleride katedebilirsiniz.katlanırdaki en büyük avantaj,nerede olursanız olun tren,minibüs otobüs vs toplu taşımaya dair hiçbir sıkıntı ile karşılaşmıyor olmanız...diğer türlü katlanır harici tüm bisikletlere toplu taşımada ticaret yada öcü gibi bakılıyor,
Sırf bu yüzden bende geçen sezon katlanır ile (üstelik üzerindekiler ile 16/17 kg arası btwin tilt 120 ile )Ankara/Beypazarı/Nallıhan/Akyazı/Sakarya üzeri 320 km yolu 16 buçuk saatte pedal çevirerek + 3 yada 4 saat mola ile 20 saatte bitirmiştim, Beypazarı Akyazı arası rüzgar özellikle Nallıhan sonrası karşıdan esmişti..birde o yolda Nallıhandan sonra düz yol yapmayı unutmuşlar 😃😃tüm rota boyunca yolun durumundan ötürü yol bisikletine kıyasen katlanır ile daha rahat gidilebileceği kanaatindeyim(soğuk asfalt ve yama çok var)
,Ankara yakında yine aklımda ve yine aynı rotayı bu sefer inşallah tersine gideceğim....

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Sakarya'nın Kaynarca ilçesi sınırları içerisinde yer alan sulama göleti, bisiklet severler için 1-1,5 saat süren bir yolculuğun ardından varılabilecek bir mekan. Kaynarca'nın 3 km gerisinde kalan bu göle müezzinler köyü tabelasını geçtikten birkaç yüz metre sonra sağa girerek ulaşabilirsiniz. Küçük gölet tabelasını kaçırmamanız gerek.Göl kenarındaki işletmeden yiyecek ve içecek temin edebilir, oturacak yerlerde oturabilirsiniz. Kamp yapılan ve ailelerin hafta sonu ziyaret ettiği alanlar maalesef pislikten geçilmiyor. Tuvalette sabun olması beni şaşırtmadı değil. Çevresindeki yemyeşil doğayla uyumuna hayran kaldım. Göletin etrafında yürüyüş yapabilir, temiz havayı ciğerlerine çekerken huzuru iliklerine kadar hissedebilirsiniz. Balıkçıların uğrak yeri olan gölet, kampçıların da uğrak yeri halinde. Göl kenarında kurulan çadırlarda ailelerin fazla olması dikkatimi çekti. Okçular Göleti, sadece kampçıların değil, aynı zamanda fotoğraf meraklılarının da gözdesi. Her köşesi başka bir güzelliğe sahip olan bu yer, ziyaretçilerine unutulmaz anılar bırakıyor.

Günün Strava Kaydı: (link)

Günün Videosu (link)

IMG_4038.JPG
IMG_4034.JPG
IMG_4044.JPG
IMG_4041.JPG
IMG_4049.JPG
WhatsApp Image 2024-08-08 at 13.12.07.jpeg

Son düzenleme:
Göletin fotoğrafları yok mu?

• Beğen
Tepkiler: Seaanddad