Scudo Sports

Emniyet Genel Müdürlüğü İhbar Sayfası

alper tok.

Üye
Tepki
6
İsim
Alper
Bisiklet
Sedona
Selam,

emniyet genel müdürlüğünün bir ihbar sayfası varmış. fotoğraf vs ekleyerek ihbarda bulunabiliyoruz. Android için mobil uygulaması da mevcut, baktım orada da online ihbar kısmı var.

Bu uygulamayı bisiklet yoluna park eden araçlar için kullanabiliriz zannedersem. (Kullanan bir tecrübesi olan var mı?)

ihbar sayfası: (link)
egm android uygulaması: (link)

istanbul polis uygulamasında da ihbar şikayet kısmı var ama foto ekleme kısmı yok.

iki uygulama da kötü tasarlanmış yahu.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Scudo
Bu konuyu çok merak ediyorum. Takipteyim..

ihbarla falan polisi neden meşgul ediyorsunuz anlamadım. ikaz edersiniz usulünce, uyarırsınız gereğince, layıkıyle dersini verirsiniz inat edince.

@Mehmet Levent

Bu daha çok 'bisiklet yoluna park etmiş araçlarla' ilgili bir durum, park eden araç sürücüleri araçlarında oturmadıklarından, dolayısı ile muhattap bulunmadığından bu tarz bir şikayet gerekiyor... Bazen de muhattap olmak istemeyebiliyoruz. ;)

Bu arada küçük bir ekleme; IOS için de EGM aplikasyonu var. Ve burada da online ihbar sayfası mevcuttur.

Uyuşturucu yetiştiriciliğle ilgili bilgi veren siteyi kaç kere ihbar ettim hiç bir halt olmadı. İhbarların bir halt olacağını sanmıyorum.

benim elimde bir hyundai ön sitecek kolu kalmıştı. şimdi bunu da ihbar edersiniz başım yanar. yaya kaldırımına inek gibi yaymıştı arabasını bir kardeş, yayalar olarak yoldan geçmek zorunda kaldığımız bir zamandı.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Konuyu hortlatmış olacağımda, akıllı telefondan yapılan ihbar sonucu gelen mail cevabı; "Göndermiş Olduğunuz Mail ihbarı ile İlgili 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 116. Maddesi gereği, trafik zabıtasına motorlu araçların tescil plakasına "Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı" tutanağı düzenleme yetkisi verildiği, ancak bu yetki Polis' in bizzat tespit etmiş olduğu sürücü kusurlarına uygulanabileceği, yasa kapsamında kural ihlaline tanık olan 3. şahısların veya diğer yol kullanıcılarının bildirimlerinin kabul edilip edilmeyeceği yönünde her hangi bir açıklama bulunmadığından, işlem yapılamamaktadır. Trafik hataları tespitinde ihbar hattını aramanız durumunda ihbarınız ekiplere bildirilecektir" bu konuda daha önce ihbarda bulunup olumlu geri dönüş yapılan oldu mu ?

• Beğen
Tepkiler: magrur ve cashsta
Ben daha önce 2-3 kez telefon ile ihbarda bulundum, ancak sonuç alamadım. İlgilenen hiç kimse olmadı. Fotoğraf çekip hem trafik şube'ye hem de bimer'e gönderip sonuç almıştım.

İlk satın aldığım bisikletim çalınmadan önce Polisleri Arka Sokaklardaki gibi sanırdım, hemen bulacaklar diye düşündüm bisikletimi. sonra fark ettim ki onlar da tipik kamu memuru :) yani af edersiniz ama bir işe yaramıyorlar. işini layığıyla yapan polislerde gördüm,özellikler forumda, onlar üstüne alınmasın lütfen.

Sadece şov amaçlı kurulmuş ihbar hattı. %100 kanıtlanmış suça bile dönüş yapmıyorlar. İlle de kendileri tespit edecekmiş. Fotoğraf, video, şahit var. Hatta elemanının olaya karıştığını kabul ediyor şirket ama emniyet bir şey yapmıyor. Boşuna zaman harcamayın, kırın aynasını geçin.

Beni arayan telefon dolandiricilarini ihbar ettim sallamadilar.kapinin onunden arabamiz çalındı onunla bile doğru duzgun ilgilenmediler.bir sıkıntınız varsa polise gitmeyin derim

EGM'nin Android uygulaması var, ben sık sık kullanıyorum.
Bugün email geldi, son gönderdiğim ihbar için açık adres istemişler.
Ben çalıştığını düşünüyorum ama ceza düzenlendiğine dair bir geri dönüş gelmedi şu ana kadar.

Denemeye devam. :)

bence bisiklet forum olarak bir el ilanı hazırlayalım.bu ilanın çıktısını bisiklet yoluna bırakılan araçlara veya güvenli sürüşe engel olan araçlara iliştirelim.belki sürücülerde farkındalık yaratabiliriz.ceza son çaremizdir şeğitim şart...:krnz:

eğitim demeye çalıştım.:D

@m/yalcin

iyi bir fikre benziyor aslında

• Beğen
Tepkiler: m/yalcin
Geri