Scudo Sports

Emine Bulut için sürelim

Tepki
775
İsim
yakup
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sevgili arkadaşlar dün bir an düşündüm biisklet camiası olarak özellikle Ankara'dan Kırıkkale mesafede gidilebilir gibi geldi.... haftasonu bi planlama yapsakta bisikletlerle güzel bir organizasyon yapıp Emine Bulut' un ailesini özelllikle kızını ziyaret etsek... Neler yapabiliriz fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim... Ankarada bu işe sahip çıkıp organizasyonu yapacak birkaç bisiklet derneği var bildiğim kadarıyla... Bence çok anlamlı bir mesaj vermiş oluruz .. her türlü öneri ve fikirsel öneriyi birleştirip bu hafta olmadı sonraki haftasonu yapabiliriz diye düşünüyorum...

Scudo
Merhaba çok güzel olurdu ama iş hayatı ve istanbul da olmam sebebiyle benim açımdan zor.

Çok isterim Emine Bulut için bir organizasyon. Ama bunun evine gitmek şeklinde olması çok mantıklı mı bilemedim. Pankart yaptırıp merkezi bir yerde ses getirmek daha güzel olabilir diye düşündüm. Kızılay meydanı, meclis vs.

Pazar günü tatile çıkıyorum, bir sonraki pazar dönüyorum. Onun dışındaki her tarihte, kararlaştırılan organizasyon her ne olursa katılırım. Sadece alternatif fikir belirtmek istedim.

Bir de Ankara-Kırıkkale arası kabaca 80 km. Git-gel 160. Katılımı düşürebilecek bir mesafe bu, ben hiç denemedim günübirlik 160 km.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@çelikyürekli pankartta mantıklı evet olabilir... güvenpark diğer insanlarında desteği ile daha çok ses getirebilir...bu haftasonu değilde sonraki haftasonu için yani 7 veya 8 eylül de eğer derneklerden organizasyon çalışması çıkarsa burdan paylaşırız... bence mutlaka yapalım hatta basınıda organize edelim...

Emine için sürdün,ses getirdin diyelim..Ayşe için kim sürecek,ya Fatma için,ya Betül için,ya Ebru için:naslyany:

Yetişkin insanlar,çocuk gibi davranmamalı..Sorunlar karşısında tepki vermek yerine,bu sorunun ne olduğunu SORGULAMALI..

Türk toplumunda SORGULAMA denen bir şey olmadığı için,insanlar bir sorunla karşılaşınca tepki verme yarışmasına giriyorlar..

Tepki denilen şeyi hayvan verir..Mesela bir ceylan,kendisine doğru koşan Çita'dan kaçmak için tepki verir,kaçar..Bir ceylan asla,''bu Çita niye bana doğru koşuyor?'' veya ''niye bana bu kadar yaklaşabiliyor?'' diye sorgulama yap(a)maz..Sadece tepki verir..Vahşi doğada,zaten sadece etki ve tepki vardır..
Türkiye'de,yani vahşi doğada yaşadığımızın kanıtı,insanların bir sorunla karşılaşınca sadece tepki vermeleridir..Instagram'da şu kadar tepki verdik,biliyon nu?Biz de yollarda 1000 km gittik,naberrr?
Kafa bu..:booo:

@Triban hocam biz tepkimizi verelimde en azından duyarsız kalmayalım bir ses hiç sesten iyidir... sizede katılıyorum haklısınız ..sorgulama ve diğer önerileriniz içinde fikirlerinizi paylaşın bizde nasiplenelim :harika:

Evlerine gidip acısını arttırmayın insanların arkadaşlar. Sesinizi uzaktan da olsa duyarlar.
Ama ölen kadının mezarını ziyarete gitmek daha iyi fikir bence. Orada pankart açıp dua etmek bana bir medyatik olabilir.

@Akınlasınn aslında pozitif ve negatif bütün yorumlar çok değerli ne yapacağımıza ona göre karar verecez zaten teşekkürler... şu an şey gibi şekilleniyor yavaş yavaş,,,,, ankarada kendi çapımızda bir grup yapıp büyük ihtimal güvenpark olur vs. orda kadına şiddet temalı bir pankart olabilir açıp cılız bir ses bile olsa tepkimizi ortaya koyma şeklinde..... yani subliminal yolla şu temaları insanların zihninde şekillendirmeye çalışıcaz * bisiklet * şiddete hayır (kadın erkek farketmeksizin) *iletişim -diyalog *sevgi-saygı vs. Umarım azda olsa bir farkındalık oluştururuz ( medya ayağı olsa daha etkili olur aslında ama sanırım onu bu aşamada halledemeyezeğiz gibi)...

bazı meslek grupları sürekli şiddete maruz kalıyor bende triban sana elbette katılıyorum etiyopatogeneze yönelmek lazım insanları cinnet noktasına getiren bu birikimler neler mesela.. bence ekonomi şahsi fikrim zengin ülkelerin hiç böyle sorunları olmuyor mu oluyordur mutlaka ama tek tüktür.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Triban

Meclise gidelim dememin sebebi o. Bu konuyu orda deri koltuklara kurulanların sorgulamasını sağlamak, Güvenpark'tan geçen insanların sorgulamasını sağlamak. Pankartlara ne yazılacağı da önemli. Kuru kuru "Emine için adalet" yazmak yetmez. Daha temele inen şeyler bulmak lazım, çocuk yetiştirenlerin dikkatini çekebilecek şeyler. Toplumca, farkında olmadan katil yetiştiriyoruz töre ve doğru anlaşılmamış namus kavramlarıyla.

• Beğen
Tepkiler: dryakup23
@dryakup23
Size yönelik veya bu konuya yönelik demiyorum aslında..Her konuda bitiğiz..Sadece tepki veriyoruz..Tepki tabi ki verilecek..Ben size veya bir başkasını tepki verme,bisikleti şu eylem için sürme demiyorum..
Sıradan insanların tepki vermesi gayet doğal ama mesele,bu sıradan insanları yöneten/yönlendiren kişilerin de sadece ''tepki'' vererek,bu konulardan sıyrılmaya kalkışması..Ne yazık ki bunu,sıradan insanlar da fark edemiyor..!
Milyonlarca insanın siyasetçilere tepki versinler diye değil,çözüm üretsinler diye oy vermesi lazım ama seçmende bu farkındalık filan yok..Seçmen en iyi tepki verene yanaşıyor..Halbuki en rasyonel olana yanaşması lazım..
@çelikyürekli
Bu işler böyle olmaz..Durum çok vahim..Bakınız,bugünün bir haberi;
(link)

@Triban
Gerçekten acınılası bir durum, gelişmemiş ülke kavramı bu yüzden doğuyor açlıktan ağızları kokuyor, kendilerine yetemeyen insanlar gidip çocuk yapıyor devlette çocuk doğurana 300 tl para veriyor Çin deki gibi yasak getireceksin ülkeye. Adamlar akşam vakti olunca 2 karısını 10 tane çocuğunu alıp bisiklet yolunu kapatıyor sonra yazık.

@dryakup23 hocam yanlış anlamayın ama sorunun adi Emin(erkek), Emine (kadin) ,yada Emincik ( cocuk)degil. Güçlünün güçsüze yaptiklari. Kişilerden kahraman yada mağdur yaratmak ana haber programlarının kan arayan akbaba misali davranışı. Maalesef toplumun büyük kesimin etkileyen ekonomi, terör, eğitim,adalet konularında bile yeterli duruş ve davranış gösterilmiyor. Belki sosyal medyada biraz ses gelirse mecburen üstüne düşülüyor yetkili makamlar tarafından. Hele ki bu tarz " aile içidir, karışılmaz " tabularının olduğu zeminlerde şiddet,cinayet,ensest, vb. suçlar cevre tarafindan görmemezlikten gelinmekte hem de yetkililer tarafından olması gerektiği gibi üzerine gidilmemekte.
Kısaca insanlara deniz yıldızı muamelesi yapmak yerine tüm vatandaşları saygın bir insan yerine koyup haklarının korunmasına odaklanmak gerekir diye düşünüyorum. Saygılar.

@Triban

Nasıl olur sayın hocam? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Benim bireysel olarak yapabileceğim şey sence nedir?

@çelikyürekli
Az önce yönetici arkadaşın bana fırça attığı mesajı okudum..:kahve:
Mesajlarım yüzünden inanılmaz derecede kendisine şikayet geliyormuş ve bu durumdan çok rahatsızmış..Kaz dağları konusunda yazdığım mesajı da silmiş..Canı sağolsun..
O mesajımda mankurt olduğumu belirtmiştim ama beni siyaset yapmakla suçlamış..Yahu,adam mankurt işte,ne siyaseti yapacak..!
A partisi dememişim,kuvvetler ayrılığı filan dememişim,sadece niye mankurt olduğumu belirtmişim ama bundan bile rahatsız oluyor insanlar..
Geldik bu konuya..Emine Bulut diye bir konu açılıyor..Bu konu altında muhakkak siyasetten bahsedilecek..Öyle ya da böyle..Ben bahsetmesem,bir başkası bahsedecek,buna yönetim filan engel olamaz ki..
Siyaset yasak,tamam bende biliyorum ama siyaseti belli bir kalıba sokmak zor ki..Toplumdan/insandan bahsederken,muhakkak kurulan cümlelerin bazıları siyasetle ilgili olacak..
Sevgili Cihan Ali;bireysel olarak yapabilecekleriniz sınırlı..Bu sorunlar hakkında fikir yürütecek,çözüm bulacak olanlar siyasilerdir..
Bu kadar yazayım,yeter..Şimdi yine mesajımı birileri şikayet eder..
An itibariyle forumdan soğudum..

İlla bişey yapılacaksa Emine Bulut'un kızının eğitimi için yardım toplansın, yaşadığı trajediyi ömrü boyunca unutamaz ama en azından iyi bi okulda iyi bi eğitim alsın. Adına sanatçı denen kişiler sosyal medyada anca duyar kasıyo, çok değil 10 tanesi elini cebine atsa yeter. Anca instagramda mekanlardan, sahillerden hikaye atsınlar.

Geri