Scudo Sports

Elveda İstanbul.. :( Merhaba İzmir..! :)

@Kudret Kurtcebe

Abi İzmir seferi öncesi toplanıp bir zirve yapmayı kararlaştırdık..

Neyimiz var, neyimiz yok, nelere ihtiyacımız var vs.. vs..

Seni de aramızda görmek isteriz o gün.. Hem son kez görüşmek, hem de tecrübelerinden faydalanmak için..

Cuma günü saat 20:00'de Caddebostan Migros önünde buluşuyoruz.. ;)

Mutlaka gel he..!

Scudo
@Nostoc Domenica

Aynen öyle dostım,

Samet'le konuştuk onun da denize girmekle ilgili güzel fikirleri var, hep birlikte güzel vakit geçireceğimiz kesin. Çok eğleneceğiz çoookk.. :in:

• Beğen
Tepkiler: Nostoc Domenica
@Kudret Kurtcebe

Evet Kutret abi,

Nostoc Dostumun da söylediği gibi, senin Engin tecrübelerine ihtiyacımız olacak.

Gelirsen çok seviniriz.

• Beğen
@Nostoc Domenica

gelirim nostoc yalnız şimdi senin için şunu düşündüm ama galba geç kalındı özellikle spd kullanman senin için iyi olacaktı şimdi 400 km ciddi bir rakam
artı 28 jant kullanmıyacaksınız 26 ile gideceksiniz hızda bir kayıp söz konusu artı ışıklandırmalar ön ve arka spot artı fosforlu forma şart bunlar tedarik edilmesi gerekecek
geceye kalındığı vakitki kalınacak özellikle dar yollar olabilir ve buralara dikkat derim ben hiç gece yolculuğu böyle uzun mesefe yapmadım yakın zamanlarda
ama 25 yaşında iken o vakitler altımda aliminyumdan yarış vardı ağırdı gerçi ama 28 olduğu için hızlı gidiyordum bodruma bisikletle gittiğimizde karanlığa kalma durumlarını önceden ayarlayarak yollarda çadırlarda kaldık ama olay çok zahmetli idi 30 kilo yük o vakit genciz tabi ama şimdi hiçmi hiç 30 kilo yük taşıyamam doğrusu eminönünden izmire gemiyle gittik ordan kuşadası ve bodrum yapmıştık seneler önce işin en güzel yanı uyku tulumları ile geminin üst güvertesinde uyuyor idik sabaha kadar sonra 14 saat sonra ver elini izmir ve kuşadası ve bodrum güzel yıllardı

engin dostum aşağıdaki linge tıklayın

(link)

ve yalova üzerinden izmire en kestirme yolu bir tayin edin
yapabiliyorsanız her ihtimale karşı çadır almayacaksanız kasabalarda pansiyonda kalma durumu olabilir 400 km bir günü aşabilir aksilikleri göz önüne alın her türlü aksilik olabilir lastikler patlayacak ve bu vakit kaybıdır yedek lastikler şart beslenme tabi önemli su kaybı çok olacak çünki yalova dan aşağı indikçe ısı artar özellikle rampalarda yanma durumu

@Kudret Kurtcebe

Harikasın abi,

Geminin üst güvertesinde uyuma fikrine bayıldım, birde yıldızlar varsa Allah diyorum.

Kudret abi, ayrıca sen hala gençsin, hala performansın süper, seni tanıyan bütün bisikletçi arkadaşlarımız hak verecektir bana.

Kendine haksızlık ediyorsun, sen şimdi yok falan dersin ama, seni bilen biliyor..

Abi son olarak bu gemi yolculuğu çok hoş geldi bana, grup olarak gitsek birgün ne güzel olur.

@Kudret Kurtcebe

Çok haklısın abi, arkadaşlar ne düşünüyor tam bilmiyorum ama, ben çadır taşıma taraftarı değilim.

Yedek lastik konusunu hiç düşünmemiştim, iç lastik yeter diyordum ama dış lastik te olsa iyi olur.

Link'e hemen bakıyorum.

@Engin YILDIZ

valla engin dostum o yılların tadı damağımda kaldı ne güzel günlerdi izmire saat 14.00 de ulaştık ve hemen kuş adasına topukladık 30 kilo yükle rampaları çıkmak zordu tabi sıcaklarda ama biz hiç acele etmiyorduk
küçük tüpümüz vardı kuş adasından sonra bodruma ulaşmak için hiç acele etmedik gece zifiri karanlıkta yoldan bir km içerde konakladık ateş yaktık in cin top oynuyordu yıldızlar tepede ağustos ayı idi bisikletleri ağaca kilitledik
sabah çok dinç kalktık hade yola ve bodruma geldik sonra bodrumda pansiyonda kaldık bir hafta takıldık tekrar aynı güzergahı kullanarak izmire döndük araştırmak lazım gene vardır herhalde izmire gemide, ben artık günü birlik turları seviyorum

@Engin YILDIZ

neden biliyormusun 30 ağustos turunda bostancıdan 04.30 da hareket ettik
ve 6 saatte izmite ulaştık bunun nedeni iki kaza oldu bu kazalar bize en az iki saat vakit kaybettirdi kazanın birinde önümde giden arkadaş kırılmış bir şişenin üzerinden geçti teker bomba gibi patladı yarıldı kullanılmaz hale geldi
ta herekeden trenle döndü 400 km için yetek iç lastik bir kaç tane ve teker yedek gerekebilir gerçi olmaz bu tip kaza ama ya olursa

@Kudret Kurtcebe

Günü birlikte olur Abi,

Seninle her tur, ayrı bir keyif, ayrı bir tecrübe.

@Engin YILDIZ

Abi eğleneceğimiz kesin..

Tura dair başka ne tür aktiviteler düzenleyebiliriz.. Cuma günü bunların hepsini konuşalım.. :in:

Eğlence konusunda da ben şelale tayfası diyorum başka da bişey demiyorum.. :)

@Kudret Kurtcebe

Teşekkürler Abi,

Arkadaşlar, Kudret abimizin söyledikleri yaşanmış tecrübe, ya olursa..

O yüzden ne gerekiyorsa almalıyız.

@Nostoc Domenica

Gerçekten öyle dostum, :in:

Şelale ekibi süperdi ne eğlendik O gün. :)

Kudret abimizin tavsiyelerini detaylı bir şekilde konuşalım, bizi çok faydası olacaktır.

Düşünsenize yanımıza almadığımız yedek bir parça için, birimizin geri dönmesi hepimizin tadını kaçırır.

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Abi Cuma gününün şeref konuğusun..! :in:

SPD konusundaki tavsiyen için haklısındır mutlaka abi.. 5 senedir SPD pedalım var ama gidip de bir spd ayakkabı almaya üşendiğim için hiç kullanamadım.. SPD tecrübem bu yüzden sıfır.. :p

Şimdi bu tur için kullanayım desen uzun yola çıkıyoruz ve istanbul - İzmir Karayolundan gideceğiz.. Alışmadığım için tehlikeli olacağını düşünüyorum.. :(

@Kudret Kurtcebe

Abi bahsettiğin siteye ben daha önce bakmıştım güzel bi rota çiziyor sana.. Ama ben İstanbul - İzmir karayolunu defalarce gidip geldiğim için ne nerede artık ezberledim.. En kısa yol ve en rahat yol Yalovadan çıkmak kaydıyla karayolu abi.. :in:

@Kudret Kurtcebe

Anılarını o kadar içten ve samimi anlatın ki beni de biranlığına dediğin yerlere götürdün be abi.. :eek:

Bunları Cuma gününe sakla abi hepsini anlatma.. :)

nostoc dostum
izmire en son ,otobüsle ben 2004 gittim şimdi eski karayolunu biliyorum yalovadan balıkesir ordan manisa ve izmir tahminimce sende bu yolu kullanmak istiyorsun yalnız boluda acaip rampalar vardı

@Engin YILDIZ

Evet abi Cuma günü bunların hepsini konuşacağız..

Şelale turlarında o kadar yol tepmemize, o kadar arazi yapmamıza ve katılımcı sayısının da bayağı fazla olmasına rağmen kimsede bir sorun çıkmamıştı.. :rolleyes:

Ama bu turda işimizi şansa bırakmayalım.. Sayı olarak da azız çünkü.. Tüm materyallerimizin eksiksiz olması lazım..

@Kudret Kurtcebe

abi bolu bize bu güzergahta çok ters be.. :D

ama dediğin gibi 5 tane bayağı sağlam baba gibi rampalar var..

ilki orhangazi rampası, ikinci gemlik rampası, balıkesir-susurluk arası ve sonrasında manisa-akhisar arası ufak tefek ama aralarında "bende varım" diyerek bizi bekleyen ciddi 3-4 rampa ve en sonuncusu Manisayı geçip İzmir'e "Ben Geldim" demeden önce seni sevip okşayan Sabuncubeli yokuşu mevcut.. Sonrasında pedal çevirmeden doğrudan bornova-küçükpark..! :)

@Nostoc Domenica

Dostum O yolu ben de çok kullandım ama, senin isim isim bilmen çok güzel, tecrübeli olman çok iyi. Rampalar bizleri bekler. Çok eğleneceğiz çoookk..

• Beğen
@Nostoc Domenica

güzel burdan şu sonuçları çıkaralım biliyorsun rampalar vakit kaybettiriyor ortalama bir hız koruma olayı ne olacak ortalama 25 km ile ne kadar mesafe alınacak ya da alınabilir en son bir günde ki en ağır turum şile 180 km otobandan olmuştu dönüşü kartal tarafından yapınca olay bayağı zor olmuştu sahilden eve gelirken düz yolda basacak takat kalmamıştı çünki otobanda hem gidişte hem dönüşte bayağı rampalar var
bu turda rampalar bilindiğine göre iş kolaylaşıyor iniş izmire çok zevkli olacak paso iniş aman dikkat orda bisikletleriniz ağırsa kurşun gibi inersiniz
evet bolu adamı öldürür
200 km ye yaklaştığınızda dikkat derim iş ondan sonra yani 200 km ün üstünde güç kontrolü gerekebilir kontrolsüz güç güç değildir güçü idareli harcamak bedeni yormadan limitleri zorlamadan yola devam etmek insan bazen kopuyor limitlerini zorluyor iki gün sonra ağrılar nüksediyor

@Engin YILDIZ

Eyvallah abi.. Bu güzergahın devamında da Marmaris'e kadar yine aynı şekilde tecrübeli sayılırım..

Gökova'ya çıkarken hele bi Sakar Geçidi var kiiii..

Kamyonlar orayı bu aylarda yusuf yusuf iniyor.. Çıkarken zaten takviye vitesle Allah ne verdiyse 3 saatte anca çıkabiliyorlar.. Bisikletle daha hızlı çıkılır..! :)

Geri