Scudo Sports

Elle çizilen rotaların android/ios telefonların navigasyonlarından nasıl takip ederiz?

cyling35

Üye
Tepki
48
İsim
ayberk
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Corelli
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamlar,bildiğiniz gibi wikiloc vb programlardan harita indirip haritalarda,google earth de görebiliyoruz ve ekleyebiliyoruz benim sorunum şu,rotayı ekledikten sonra yerleriniz kısmından açıp konum ve varış noktasında olduğu gibi bize gidilen rotayı anlatmaması.Sadece yukardan bakılınca çizilen rotayı görüyoruz git diyince bize konum ve varış soruyor,raptiye ile harita üzerinden konum ve varışı işaretlediğimde ise bana farklı bir rotadan çiziyor ve orayı tarif ediyor.Ben rotayı indirdikten sonra bana normal ayarladığımız navigasyon gibi takip edip anlatması için ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Scudo
Sorunuzu tam anlamadım ama bisiklet rotası oluşturmak için çok sevdiğim ve kullandığım site: (link) Buradaki rotayı GPX olarak indirebiliyor da olmamız lazım.

İlla uygulama olacaksa da bikemap.net sitesi var. PC üzerinde oluşturulan rotalarınızı telefon uygulamasında açıp turn-by nav yapabiliyorsunuz (mobil uygulamada rota çizilemiyor)

• Beğen
Tepkiler: cyling35
(link)

Şu işinize yarar belki bir bakın

• Beğen
@Ehlikeyif hocam bu rota çiziliyor ya ondan sonra haritalar üzerinden normal bir rotaya gider gibi çalışmıyor üstten gösteriyor.Git deyince de rotamı işaretledikten sonra bana başka yerden çiziyor ve elle çizilen rotayı göstermiyor.

@Mehmetg. teşekkür ederim ilginiz için ama maalesef sorunum bu değil çizmekte problemim yok fakat çizilen rotayı telefonumda ki navigasyon cihazımda normal bir rota gibi çalışmıyor navigasyon.

bu şekilde çizdikten veya yükledikten sonra navigasyon normal rotalarda ki gibi çalışmıyor acaba böyle bir özelliği yok mu ?bisikletforum.png

@cyling35 biraz kurcaladım da bende yapamadım dediğiniz gibi böyle bir şey olmayabilir.

• Beğen
@Mehmetg. sanırım öyle.Şehir içinde sıkıntı olmaz da arazi de problem yaratabilir bilmediğim yerlerde.

Bikemap ile denediniz mi?

SM-P900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gpx Viewer (android) aplikasyonunu indirdiğiniz rotalari telefonunuzda takip etmek için kullanabilirsiniz.

• Beğen
İşte arazide, ormanda Garmin gibi GPS cihazlarının kullanılma sebebi tam olarak bu. Kayıtlı GPX datasını size tarif ederek veya eve dönüş rotası oluşturarak kaybolmanızı önlemek.
Ücretli uygulamalar var birde arazi için mesela;
(link)

Stravanın rotalarını kullanırsanız eğim de gözüküyor. Pc'de hazırlayınca cep'te de gözüküyor...

strava.png

Kimse sorunu anlamamış galiba elle çizilen rotayı sesli dinlemek istiyor. çizilen haritayı google maps a yükleyince rotayı değiştiriyormuş bunu çözmek istiyor

Runtastic ve wikiloc mobil uygulamaları çizilen rota için yönlendirme yaptığını söylüyor ama hiç denemedim. İnceleme videolarına bakılabilir.

• Beğen
Tepkiler: PistonBacak
@Pamuk hocam aynen öyle tam olarak bu normal bir rota gibi beni yönlendirmesi,maalesef garmin de alıcak bir imkanım yok. @Ehlikeyif @S. Coban denicem hocam sağolun öneriler için.

Yani kısaca bilmediğiniz bir rotayı harita üzerinde, rotayı gidebilmeniz için, sesli komut verebilen, haritadan okuyan, navigasyon programı olmalı diyor arkadaşımız. Ben de wikiloc ile denemiş ancak ücret istediği için uygulayamamıştım.

• Beğen
@S. Coban bu program da en azından follow gps diye bir seçeneği var kullanışlı bir uygulama ve rotanın başlangıç ve bitişini kendisi anlayıp waypoint atıyor.

Komoot denediniz mi?

@BerkEvren Strava da PC de çizdiğim ve kaydettiğim ROTA yı , Android telefondaki Strava uygulamam da açamadım, hatta bulamadım bile :) yardım edebilir misiniz ?

• Beğen
wikiloc programında rotayı bilgisayarda çizip favorilerinize ekleyip, daha sonra telefonunuza indirdiğiniz wikiloc uygulaması ile bu rotayı takip edebilirsiniz. sesli navigasyon uygulaması yok, ancak çizdiğiniz rotayı ve sizin bulunduğunuz konumu anlık olarak gösterdiği için nerede sağa nerede sola döneceğinizi görebiliyorsunuz. ayrıca wikiloc yolun eğimini de size gösteriyor. ben yapmış olduğum turların hepsinde wikilocu kullandım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. yıllık 10-15 tl karşılığında çizmiş olduğunuz rotayı takip edebilme özelliği aktif hale geliyordu, şuan ücretsizde olabilir tam emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Geri