Scudo Sports

Eliptik Bisiklet

Erdem Atasagun

Aktif Üye
Tepki
34
Bisiklet
Whistle
Merhabalar spor salonlarındaki eliptik bisikletin faydaları hakkında bilgisi olan varmı? Bu alette yapılan bir antremanın bisiklet kullanımında katkıları nelerdir ve hangi kas gruplarının çalıştırır?

Scudo
Voit 950 Eliptik Bisiklet kullanıcısı olarak diyeceğim, dizler için koşmaktan daha zararsız, bisiklet için ise çok iyi bir kondisyon geliştirme aleti. Bacakları çok iyi çalıştırıyor, bunun dışın da, kollar ve sırt için de faydalı. Bisiklet üzerinde ki performansınızı belirgin derece de artırıyor.

bisiklete direkt olarak ne faydası var bilmem fakat muhteşem bir alet tüm vücudu çalıştıran en iyi alet sadece sağlık için spor yapılıyorsa tek başına yeterli o kadar iyi yani.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
  • Beğen
Tepkiler: Hidiman
Merhabalar,
Yeni konu açmayalım buradan sorayım.
Virüs vs derken çıkamıyoruz. Eliptik bisiklet mi kondisyon bisikleti mi almalı evde spor yapmak için. Hangisini öneriyorsunuz. Ayakta koşar gibi mi oturarak pedal çevirmek mi farkları nedir bilen uzmanların desteğini bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: specific
Merhabalar,
Virüs vs derken çıkamıyoruz. Eliptik bisiklet mi kondisyon bisikleti mi almalı evde spor yapmak için. Hangisini öneriyorsunuz. Ayakta koşar gibi mi oturarak pedal çevirmek mi farkları nedir bilen uzmanların desteğini bekliyorum.
Ben de eliptik arayışındayım. Marka, model, manyetik/kayışlı, sıfır/2. el derken bayağı bir seçenek çıktı karşıma. Bütçe fazla olmayacak, kayışlıların manyetiklere göre ses problemi dışında ne gibi dezavantajları olabilir? 2. el görece kaliteli markalı (Voit, Dunlop vb.) yerine sıfır Dynamic, Max Orbitrac, Hattrick gibi markalara mı yönelmek gerekir?

Ben de eliptik arayışındayım. Marka, model, manyetik/kayışlı, sıfır/2. el derken bayağı bir seçenek çıktı karşıma. Bütçe fazla olmayacak, kayışlıların manyetiklere göre ses problemi dışında ne gibi dezavantajları olabilir? 2. el görece kaliteli markalı (Voit, Dunlop vb.) yerine sıfır Dynamic, Max Orbitrac, Hattrick gibi markalara mı yönelmek gerekir?
Kafamı kurcalayanlar aynı sorular, derman olacak uzman aranıyor.

• Beğen
Merhabalar,
Ben spor salonundayken eliptikte bisikletten daha fazla efor sarf ettiğini hissedebiliyodum

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
Eliptik bisiklet daha iyi çalıştırır. Uzun bir süredir kullanmadığım voit 950 yi son bir haftadır yeniden kullanmaya başladım. Oturulan modeli yerine ayakta olanları tavsiye ederim. Hem bacaklar, hem de kollar çalıştırılabiliyor bu modeller de, sırt, omuz ve bel de payını alıyor. Eliptik bisiklet de en önemli unsur disk ağırlığı. Mümkünse 5 kg altı olanları tercih etmeyin.

Eliptik bisiklet daha iyi çalıştırır. Uzun bir süredir kullanmadığım voit 950 yi son bir haftadır yeniden kullanmaya başladım. Oturulan modeli yerine ayakta olanları tavsiye ederim. Hem bacaklar, hem de kollar çalıştırılabiliyor bu modeller de, sırt, omuz ve bel de payını alıyor. Eliptik bisiklet de en önemli unsur disk ağırlığı. Mümkünse 5 kg altı olanları tercih etmeyin.
Oturulan modeller ayakta da kullanılamıyor mu? Ben o imkan var diye düşünmüştüm.

Disk nedir? Ağırlığı nerede yazar? Nereden öğrenilebilir?

Sakın kayışlı almayın çünkü kayış pedal çevirdikçe dönen kasnağa sürtünüyor ve zaman geçtikçe ısınıp aşınıyor sonra kopuyor. Ayrıca kasnaktan çok fazla ses çıkıyor. Manyetik öneririm. Bunlarda pedalların bağlı olduğu gövdenin içinde disk var. Bu disk ne kadar ağır olursa vites büyütünce çevirmesi o derece zorlaşacaktır. Çok fazla yer attırıyor bu aletler. Kollarınız bacaklarınız bile eğer hızlı ve tempolu çevirirseniz 10. dakikadan itibaren terletmeye başlıyor. Sadece ayakta yapailabilen modeler var onları öneririm. Şahsen oturunca çevirmek çok zor çünkü pedallar normal bisikletteki gibi değil. Çok marka var. Araştırıp bakabilirsiniz

• Beğen
Oturulan modeller ayakta da kullanılamıyor mu? Ben o imkan var diye düşünmüştüm.

Disk nedir? Ağırlığı nerede yazar? Nereden öğrenilebilir?

Oturulup hem de ayakta kullanılan modelleri vardır sanırım. Ben yine de bu aletlerin ayakta, kol kombinasyonu ile beraber kullanılmasından yanayım. Disk ağırlığı ürünlerin özellikler kısmın da yazar, yazmıyorsa firmayı arayıp öğrenin derim. 5 kg olanlar yeterli, maddi imkan ölçüsünde daha ağırları da tercih edilebilir.

• Beğen
Ustalar bunun için ne der acaba
(link)

Ben triathlon yapıyorum. Dolayısı ile hem koşu, hem yüzme hem de bisiklet antremanlarım oluyor. Yüzme pandemi yüzünden geçen hafta itibari ile rafa kalktı. Koşuya ve bisiklete devam ediyordum tabii.. Bisikleti trainer a aldım.. Bu branşların içinde en zayıf olduğum bisiklet bu arada.. neyse konuyu uzatmayayım, hem eşim de kullansın, hem de bana farklı antreman olur diye bir eliptik bisiklet aldım. Kendimle ilgili bilgileri uzun uzun verdim ki daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilsin.

Aldığım eliptik Decathlon'a ait Domyos ve730 model bir eliptik. Selesiz, manyetik sistemli ve 9 kg volan ağirlıģi var. Bunu 2. El olarak aldım ve iyiki de öyle yapmışım. Aslında en başta Decatlona baktım fakat ellerinde stok yoktu. Ve Decathlon'dan almak istediğim modelin volan ağırlığı 6 kg iken, aynı fiyata 9 kg'lik daha yüksek bir model almış oldum. Bu aletlerin manyetik olması ve volan ağırlığı önemli. Ne kadar büyük volan, o kadar iyi. Alacak arkadaşlar ikinci ele baksın derim. Belki bu ara eskisi kadar avantajlı değildir ama bazen insanlar bir heves bu makineleri alıyor ve hiç kullanmayıp uygun fiyata satıyor. Aldığım elitik Decathlon'a ait olduğu için onların saha servisi hem makineyi kontrol etti, hem de satıcıdan alıp getirip kurulumunu yaptı. Onların demesine göre de sorunsuz ürünlermiş.

Dün itibari ile ilk antremanı mı yaptım. Ortalama 63 kadansla ve zone 2 nabzım içinde 147 ortalama nabızla 1 saatlik bir antremandı. Taktım kulaklığı açtım sevdiğim diziyi ve keyifli zaman geçirdim. Açıkçası bir trainer kadar terletti neredeyse.. Ama esas nokta şu; Bu alet tepesindeyken bacak kaslarınız hiç gevşemiyor. Eliptik hareket sebebi ile sürekli gergin ve çalışıyor. Mesela bisiklette ya da koşuda kesinlikle böyle bir etki yok. Yukarda kendime ait spor geçmişini verdim ve gördüğünüz gibi antremanlıyım ama aletten inince inanın bacaklarım titredi. Öyle bir kasılmış ki zıplasam tavana değer gibi hissettim. Ön bacak, arka bacak ve kalça kasları çok net hissettiriyor çalıştığını. Duş alıp markete giderken karın kaslarımında çalışmış olduğunu farkettim:)

Ben bu aleti aldığıma çok memnun oldum. Özellikle bisiklette daha zayıf olan beni geliştireceğine eminim.

Merhaba arkadaşlar eliptik bisiklet kullanıpda diz ağrısı çeken var mı 70 kadansın altında sürmemeye çalışıyorum ama ters giden birşeyler var diz kapaklarım ağrı yapmaya başladı

@Erdem Atasagun usta Uzun süredir fitness uğraşıyorum derece almasakta ;) eliptik bisikletler tek başına yeterli değildir. Vay efendim aldık bisikleti fitt oluyoruz:) keşke olsa.. burada amaç kalp atışı artırmak daha hızlı yağ yakımı. Bacaklarda gerginliği sağlar kısmen kol ve sırta da vurur. Bence önce Sprinter bisiklet veya normal bisiklet ile 20-30 dk sür peşine eleptik Bisiklet baya İyi oluyor.. enerjin varsa mekik, ip atlama , dağ koşusu antrenmanı ile bitirirsiniz.. Eleptik Bisiklet alacaksanız volan ağırlığı denen yüksek olsun zor modu cidden zor olsun:) koşu bandinda eğim En az %15 olsun.. bisiklette ise sprinter en iyisi..

1618862055801.png
videosunu seyrettim,% 18 lik eğimi bile tırmanıyor, fiyatını bulamadım, tahminim 3000 dolardan aşağı değildir.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@Yusuf'san yüzde 10 u geçince baya yoruyor insan 18 baya iddeali 😊💪💪

Geri