Scudo Sports

Elhamdülillah harika bir gün daha..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Muhammed şiir kitabi yazmiş diye bir sözüm olmadı, lütfen yazdiklarimi çarpitmayin.

Benim soyledigim sey şu: Muhammed okur-yazardi, donemin onemli eserlerine ve incil, tevrat gibi kitaplara erişimi vardi, bunlari okumuştu. Edebiyata ve özellikle şiire meraki olmasi, ticaretle uğraşiyor olmasi ve bunun gibi birçok gerçek, onun okur-yazarliğina işaret ediyor. Bu konuda Sevan Nişanyan'in çok detayli çalişmalari var, vaktiniz varsa inceleyin (veya izleyin)

Bu arada, kendi inanç sisteminizin size empoze ettiği fikirlerden farkli fikirler ileri süren insanlara karşı bu kadar saldirgan bir dil kullanmayin lütfen...

• Beğen
Tepkiler: eren cerciz
Scudo
Yıl 2004. Ticari bir gemide çalışmaktayım. Gemideki personelden 2 si ateist olduğunu iddia etmekte ve arada bir dinin Allah`ın saçma olduğunu söylemekteydiler. Bir gün Karabük limanından kalktık. Gece 12-1 sıraları. İnanılmaz bir fırtına var en az 8-9 kuvvetinde.. Kastamonu açıklarına geldiğimizde fırtınanın şiddeti daha da arttı ve gemiyi kayalıklara doğru sürüklemekte. Tam bu sırada kaptan anons yapıyor herkes can yeleklerini giysin batıyoruz diye. Rüzgardan bir türlü açık denize doğru döndürülemiyor gemi. Ateist olan arkadaşlardan biri geldi yanıma. Benim için de dua edermisin diye konuşmaya ağlamaya başladı. Ben o fırtınada batacağımızı hiç düşünmedim. Batarsak ta bir canımız vardı. Biz o fırtınadan kurtulduk.

Bizzat yaşamış olduğum bu olayı buraya yazmakla anlatmaya çalıştığım şey şudur. İşler yolundayken ateistim deyip benim inancımla ve ibadetimle dalga geçmeye çalışan (sözüm meclisten dışarı) bu olaydaki arkadaşın, işler kötüye gidip acizliğini anladığında sergilediği tavır her şeyi ıspatlamaktadır.

@Osman Almalı her şeyin tesadüfen oluştuğunu iddia etmek gerçekten bana çoksaçma geliyor

Tesadüfen olusmadi. Milyonlarca yillik bir evrenden bahsediyoruz.Sen simdi ateistlere laf atarsan ben de yaratilisçilara laf atarim ortalik karisir.

Evrim de mesela.Ufacik degisiklikler sonucunda binlerce yilda meydana gelen bir olaydir.

Ayrica maymundan gelmedik ; maymunla ortak bir atadan geldik.O ata da mesela yunusla ortak bir atadan geldi.

Ama yaratilisçilar çok zekiler ya onlara göre hersey o kadar basittir ki

Tanri var
Evreni yaratti
Cennet,cehennem var
O yuzden dinlere tapiyoruz.

Bak bu cümleyi unutma ; eger çok mükemmel en mükemmel bir sey varsa , o sey hiçbir sey yaratmaz.

Şu ayetler, yazılanları o kadar net özetliyor ki;

'Ey Kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni gereğince uygulamadıkça bir temeliniz olmaz' de. And olsun ki Rabbinden sana indirilen, Kuran, onlardan çoğunun azgınlık ve küfrünü artırır. Öyleyse kafirler için tasalanma. (Maide/68)

Herhangi bir sûre indirildiği zaman onlardan bir kısmı der ki: «Bu sizin hanginizin imanını artırdı?» İman edenlere gelince (bu sûre) onların imanlarını artırır ve onlar sevinirler. Kalplerinde hastalık (kâfirlik ve münafıklık) olanlara gelince, onların da inkârlarını büsbütün artırır ve onlar artık kâfir olarak ölürler. (Tevbe/124-125)

• Beğen
Tepkiler: nonsteril ve E.E
@Yusufclp

Ateist arkadasin yaptigi Nasreddin Hoca'ninkine benziyor

Ya tutarsa :D

Ve de gönlünü rahatlatiyor .

Onunla sizin aranizdaki tek fark ;

O yalan oldugunu bilerek kendini rahatlatmak için yapiyor

Sizse kendinizi gerçek olduguna inandirarak.

@M.Yalınkılıç Bu ayet,Muhammed'in ilerde ortaya çikacak ôzgür düsünceli insanlardan yarattigi dinini korumak için yazdigi seylerden sadece biridir.

Ve hiçbir anlami yok.

@Onur İlker Gündoğdu gerideki sayfalara bakarsanız Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. bahsettiğiniz olaylar silsilesini apaçık bir şekilde açıkladığını görürsünüz. Sizden daha zeki olduğunu iddia eden olmadı kibirlenmenize gerek yok sakin olun. Özgür düşünceli insanlardan kastınız kendiniz ve tutsak kişilerde biziz herhalde, özgürlük anlayışımız emin olun çok farklı bana göre en özgür insanlar inancı en yüksek olanlar sizin düşüncenizede saygı duyarım.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Geçenlerde Rastafaryan bir bisiklet sevdalısı ile 2015 model katlanır bisikletlerin erdem ve faziletleri üzerine konuşurken arkadaş sigarasından derin bir nefes alıp,dumanlı gözlerle ;katlanır bisikletlerin geometrisinin ve tüm teknik özelliklerinin onlarca yıl önce kendi kanaat önderleri tarafından teşbih yolu işaret edilerek bilindiğini söyledi.Yüzümde nurani bir tebessüm oluşurken dudaklarımdan gayrihtiyari "vybe" nidası döküldü.En son hatırladığım rüzgara karşı mıcırlı yolda saate 52 km. hızla oradan uzaklaştığım oldu.

Dini forumlarda bu kadar bisiklet tartışılmıyordur.
CB bisiklet turunda yola giren beton kamyonu yazıldı diye sinirlenip "o beton kamyonu size girecek" diyen şahıs da burada hoşgörüden bahsediyor.
@aybars10 hocam enfes yorumlar :)
@Mehmet Altuğ bilimsel bakış açınıza katılıyorum.

@aybars10 Jet motoru falan takılmamış ise vybe ile rüzgara karşı saatte 52 km hız nasıl yapılır merak ettim.

abdurrahim karakoç abinin bi şiiri vardır adı tebliğ.
ya islamda erirsin
ya inkarda çürürsün
yol mezarda bitmiyor
girdiğinde görürsün

girdiğimizde göreceğiz hepimiz. tartışmak gereksiz.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp ve E.E
Eyy bisikletforum yönetimi (bu aralar popüler olan bir hitap şekli)

Bu tip tartışmalı konuların tutuşmak için fırsat arayan malzemeden yapılmış ve son derece hararetli insanlarla dolu bir toplumda açılmasına neden izin veriyorsunuz?
Özelleşmiş bir forum değil mi burası? Konu dışı evet ama burası Türkiye, bozuk yok diye adam bıçaklanan ve buna şaşırılmayan bir yer.
Sonra insanlar sorguluyor forumda niye kalite düşüyor, hep yüzeysel konular tartışılıyor diye. Kendine saygısı olan insan bu ortamda derin tartışmaya biraz zor girer. Zira bir konuda dur mitokondri yoğunluğu tartışalım dedikleri insanların bir sonraki konuda nelerle uğraştıklarını görünce kaçacak delik arayacaklardır.

Gençler, bu tartışmalarla bir yere varamayız. Boşuna aha bu ispat, şu kanıt diye birbirinizin inancına laf etmeyin. Sonra yanı başımızdaki memleketler gibi bu benim fikrim, bu da benim fikrim yerine bu benim bombam bu da benim bıçağım diye devam ederken bulursunuz kendinizi. Olmaz demeyin, o insanlar da asla olmaz derlerdi bu günleri görseler. 15 sene önce tarlasını süren çocuğu okula yollama derdindeki insanların köyünde şimdi kesik kafalarla poz veriyor birileri. Uyanık olun, daha önemlisi her fikre saygılı olun. Tek doğru sizin kafanızdaki değil maalesef. Bunu farketmek için kafanıza barış gücünün bomba yağdırmasını beklemeyin.

Sayın @Yusufclp; delüzyon ve hezeyan benim enerji barımdır.Duyduğum zaman "snikkır" yanında hafif kalır.Esenlikler dilerim.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri