Scudo Sports

Elektrikli otomobillere tartışma yaratan ÖTV zammı

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.893
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Fiyatları üzerine sadece özel tüketim vergisi üzerinden yansımanın yapıldığı bilinen elektrikli otomobillerin, ortaya çıkan yeni detaylarla birlikte ÖTV oranlarının 10 katın üzerinde artırıldığı görülüyor. Yasa içeriğinin devamında, yüzde 3 ile 15 arasında ÖTV oranları bulunan elektrikli araçlardan alınmayan Motorlu Taşıtlar Vergisi‘nin de artık alınacağı ortaya çıktı.

Kaynak: (link)

Scudo
@Tuzlu_Fıstık
karbona ötv yanında bi de ltv gelsin.

Şaka gibi... Fahiş şekilde artan ÖTV ve olmayan MTV'nin gelmesiyle elektrikli araçları nasıl teşvik edeceklerini merak ediyorum? "Yerli otomobil"in elektrikli olacağının söylenmesi bende bir beklenti uyandırmıştı. Heyhat o beklenti sizlere ömür. Elektrikli araçların fosil yakıtlı araçlarla eşdeğer bir maliyete ulaşması hedefleniyor sanırım.

bisiklet gibi doğaya hiçbir zararı olmayan, trafiği etkilemeyen , insanlar için sağlıklı yaşam sağlayan bir araçtan bile vergi alınıyor. Bu yüzden elektirikli otomobillerden almaları normal.

Bakanlık haberi yalanlamış. ÖTV'de artış olmayacağı (Velev ki 1 Kuruş olsun) söyleniyor.

@Mustafa Zeybek
Niçe:"Umut,en büyük kötülüktür çünkü işkenceyi uzatır" der

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Dünya (biz hariç) akaryakıttan, yenilenebilir enerjilere geçmeye çalışıyor, bunu elektrikli araçları teşvik ederek yapıyorlar, rüzgar türbinlerini çoğaltarak yapıyorlar,evlerin çatılarına güneş panelleri koyarak ve bisiklet yollarını çoğaltarak geliştirerek yapıyorlar. Biz neyi doğru düzgün yapabiliyoruz anlamış değilim.

pipet.jpg

@hamlet2006
Hayatın o denli farkında olanlara hasta diyorlar. Hastalığın adı depresyon.

Eşşek olursan sırtına semer vuran çok olur demiş sevgili atalarımız. Demekki yönetim arzumuz bu şekilde. Zira seçim ile başa getiriyoruz.

Şimdi bu vergiyi benzinli araç kullananlar da ödeyecek mi? Evde televizyon yokken TRT payı diye bir şey ödüyoruz, ondan soruyorum.

Geri