Scudo Sports

Elektrikli Bisiklet İnceleme

Scudo
Ya elektrikli bisikletler çok güzel gerçekten. Ama şöyle bir durum da var, o paraya motor alınır be arkadaş :D

Bize böyle diyenlere ya sabır çekiyoruz ya da gülüp geçiyoruz. Ama konu elektrikli bisikletler olunca bu durum geçerli oluyor bence. Tabi ulaşım amacı söz konusu ise.
Bakıyorsun kitlere, bataryası 500$, motor kiti bilmem kaç vs derken 4000TL yi buluyor komple sistem. "Bataryaya bir kere para veriyorsun, sonra yakıt yakmadığın için o kendini amorti ediyor" da diyemiyoruz çünkü o bataryanın da çok uzun olmayan bir ömrü var.

Yani 250-350w kitler tamam, bisiklet hala bisiklet. Ayrı bir olay, motorla kıyaslanamaz. Off-road yaparken de zevk katacaktır bisiklete. Ya da mesafeleri daha az yorularak katetmeyi sağlar, bisiklet sürme zevkini yine verir.
Ama gidip 2kw gibi kitlerle falan uğraşmam şahsen ulaşım derdim varsa, pcx 150 ya da lada samara alırım.

Tabi iş tamamen zevk boyutundaysa, amaç ulaşım değilse, musluk sonuna kadar açıksa ben de çılgın mucide bağlamak isterim o ayrı :D

@BlueMax merhaba,

konuyu hortlatmış olmak istemem ama videoyu ben çektim ve pillibisiklet girişiminin sahibiyim.

testte kullanılan bfold katlanır bisiklet hiten çelik olduğu için zaten boş ağırlığı 14.5-15kg civarında dolayısıyla kitle beraber biraz ağır oldu. daha hafif bir bisikletle daha hafif bir toplam ağırlık olabilir.

@Endorfin test rotasındaki şişhane rampası yeryer 10 dereceye varan eğime sahip ve çok kısa bir mesafede 60m rakıma eriştiğiniz bir rampa. videonun başlarında köprüyü geçtikten sonra rampanın başında beliren bisikletli grubun seyir hızına bakarsanız rampanın eğimi hakkında bir fikir edinebilirsiniz ;)

@Mustafa Kocabaş pile bir kere para veriyorsun sonra o kendini amorti ediyor tezi doğru zira lifepo4 hücreleri 1500+ şarj kapasitesine sahip ve 1500tl bir pilde herşarja 1tl bir maliyetiniz var :harika:

1 tl / 33km = 3krş/km demek :) yani ulaşım açısından da fantezi değil mantıklı bir çözüm :harika:

ben 2011 yılından beri aynı pili kullanıyorum ve şu ana kadar 12.000+ km yol yaptım.

Geri