Scudo Sports

Eldivene çıtçıt takmak

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Tepki
2.045
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kullandığımız yazlık veya kışlık eldivenlere çıt çıtlı mekanizma takılır mı,harici satılıyor mu acaba,kendimiz alsak eldivene takabilir miyizki? Yazlık eldivenin cırt cırtları bozuldu. Eldiven kullanılabilir durumda,daha bir yıl olacak alalı.neden baştan çıt çıtlı yapmıyorlarki...
çıt çıt,cırt cırt biraz karışık gibi duruyor ama ayrı şeyler yanılmıyorsam.:koptum:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
@-Skynet- Çıt çıt mekanizması biraz zorlar sizi. İlik yeri açıp düğme dikebilirsiniz karşısına. İlik yerininde etrafına overlok atmayı unutmayın oradan yırtılmasın.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Çok ilginç olacak yazmak bu başlığa, cırt cırt i bir terzide yeniletebilirsiniz. Çıt çıt ile eldiveni delmeniz gerekir.

@-Skynet-Herkesin bilek genisligi farkli hocam hatta kolumdaki saatten kisa sure icinde bile bilek kalinligimin ara ara cok az miktarda bile olsa degistigini hissediyorum , bence de cirt cirtlarini yeniletmeniz hem kolay hem de ekonomik olan olacaktir

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Mehmet Metin Levent
Terzilerde varmıdırki bu eldivenlere uygun model cırt cırtlardan?Daha önce hiç böyle bir şey denemedim

@furkanbr
Eldivenin boyutuna göre belki bir bilek genişliği standartı vardır kim bilir :)Şuanki kullandığım eldivenin cırt cırtlarını kılı kılına kullanabiliyorum mesala. Çıt çıtlar, cırt cırtlardan daha sağlam olur o yüzden bu aklıma geldi,iki eldiveninde cırt cırtları bozulunca,bana çıt çıt yolu görüntü. İyi tutmayan bir cırt cırt ile bence eldvenin bir koruyuculuğu kalmıyor,ilk kazada sürtünmede çıkacaktır çünki, oyüzden ihmal edilmemesi gereken bir şey bence. Allah ne güzel konu,yazarken bile insan rahatlıyor çıt çıt. :D

Enteresan bir konu. Çok zorlu bir soru ve gelecek inanılmaz kıymetli cevapları merakla bekliyorum. Eldivene çıt çıt takılır mı? Ver bakalım cevabı @mariokaldato

@trainspotting35
Muhtemelen satılan yerlerde onları kumaşa entegre edecek aletleri vardır.Belki ilk üretimleri bilek genişliğinden dolayı uygun olmayabilir ama yapılabiliyorsa benim ki gibi cırt cırtları bozulan eldiveni çıt çıtlı mekanizma takılabilir diye düşünüyorum.Hem daha uzun ömürlü olur,hem daha sağlam olup kaza sırasında sürtünmede elimizden hemen soyulmaz.Çünkü bir süre kullanımdan sonra çırt çırt mekanizması zayıflıyor. Bakalım yaptırabilirsem çıt çıt taktıracağım,siyah olursa görüntüsünde de sıkıntı olmaz.Diğer türlü şuan çırt çırtlar hiç tutmuyor,eldiven çöp olacak....

Bir terziye giderseniz ikisini de bulabilir, taktırabilirsiniz.
Dikişle tutturulan çıtçıt alırsanız evde de takabilirsiniz. İkisi de takılır ama çıtçıt kaba olur sanıyorum. Küçük olsa güçsüz olur büyük olsa baskı yapar. Dediğiniz gibi bilek kalınlığı da değişiyor zaman zaman. Bilemedim. Ben olsam cırt cırt takıtırırdım.

@mariokaldato

Hay Allah razı olsun senden @mariokaldato

Burhan Çaçan ve Selahattin Alpay has sanatçılardır nazarımda

Çocukluğumdan beri her ikisi birbirini çağrıştırır bende

Merhaba işlevini kaybeden cırt bantları yerinden söküp aynı yere yenilerini diktirebilirsiniz. Eldivenin kumaşı ince olduğu için sizin dediğiniz olmaz kumaşı yırtar ve orada koca bir delik olmuş olur. En sağlıklısı cırt banttır bu tür kumaşlarda :harika:

Ufak cit citlar bulunuyor terziler ve ya tuhafiyelerde. Ama en sagliklisi diger uyelerin dedigi gibi terziye goturum cirt cirtlari yeniletmek bence de. O ufak cit citlar cok idareten duruyor cunku, ufak bir cit citin yeni bir cirt cirt kadar iyi tutacagini sanmam. Kusura bakmayin ama benim de cok hosuma gitti. O yuzden cok kullanmaya calistim cit cit ve cirt cirti :D.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
daha mantıklı bir şey yokmu mıknatıs falan mesela ? cırt cırt gene açılıyor 2. eldivenimi eskittim ama eldivende bişey yok cırt cırt tutmuyor

Zaten baştan beri bozulan cırt cırtların yerine yeni cırt cırt taktırmayı düşünüyordum ama yine bozulacak,çünkü sağlam bir şey değil cırt cırt olayı.Bilemiyorum pahallı ürünlerin cırt cırtları ne kadar dayanıyor ama orta seviyeli ürünlerde çabuk bozuluyor.Eldiveni alalı daha 1 yıl olmadı,üstelik makinaya atarsam cırt cırtları bozulur diye sürekli elde yıkadım ama zamanla yumuşak olan tüyleri bozuluyor,üstelik alt kısmını oluşturan sert plastik cırt cırtlarda eldivenin dokusuna takılıp yıpratıyor. O yüzden bende çıt çıt mekanizmasına mı çevirsem diye düşünüyordum ama sonra vazgeçtim. Cırt cırtlı olacak şekilde yapılması için bıraktım.(6 aya kalmaz gene bozarım ben bunu :D )

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Evet cırt bantlar kaliteli dahi olsa bir süre sonra işlevini kaybediyor. En sağlıklısı cırt bant olmayan eldivenler ben şahsen o tür eldiven kullanıyorum.

Düğmeli yaptırın o zaman :) eğer ölçü iyi alınırsa sıkıntı olmaz. Tabi eldivenin de müsait olması lazım.
İlik iyi örülür se söktüm yırttım derdi de olmaz

Cırt cırt nasıl bozuluyor yaw o_O Eskiyip parçalanan eldivenim oldu ama cırt cırtın bozulmasını ilk kez duydum o_O
Cırt cırtlı ürünler için bir püf noktası olarak makinaya atmadan önce kapatmanızı öneririm. Hem cırt'ların hem diğer giysilerin aşınmaması için yıkmada kapalı olmaları önemli :harika:

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
@BerkEvren
Tak çıkar,tak çıkar yaparken üsteki yünlü kısım yün kaybediyor ve alttaki sert kısım tarafından tutulacak bir yüzey oluşturamıyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri