Scudo Sports

Eldiven Kokusu?

@CandanC Spor kıyafetlerimi her sürüşten sonra yıkamaya çalışıyorum. sanırım deri malzeme olduğu için böyle bi etkisi oluyor. sağda solda bakarken; deri boks eldiveni kokusu, deri motor eldiveni, deri saat, kemer kokusu... gibi bir sürü yazıya denk geldim. yıkamayla geçmiyor artık cidden, son çare olarak günah çıkartma ayini düzenlicem eldivenime :)

Scudo
Specialized Body geometry ve kastle marka iki eldivenim var. Koltuklarına şahit olmadım. Mendil bulamadığım durumlar dahil :)

@Sarper Tuncer, yanlış ayin... koku çıkartma ayini yapmanız lazım... bol sarımsak kullanın :D -- hem eve vampir de gelmez :D

Dandik kumaş eldivenlerden kullanıyorum, efsane ter kokusu tutuyorlar :D Kokmaya başladığı gibi kıyafetlrle birlikte makinaya atıyorum, birazcık da yumoş yumuşatıcı ekliyorum. Mis gibi kokuyor :D

Tabii ilk sürüşten sonra o koku kayboluyor :D

Kullandıktan sonra güneşe koyulabilir birde arada sırada yikarsaniz koku gidiyor

Benimde hakiki deri eldivenlerim kokuyor ama hiç çamaşır makinesinde yıkamadım, cırt cırtları yıkandıktan sonra tutmaz diye çekindim.
Kokuyu bırak bazen elime bile leke yapıyor, deri olanlarda böyle bir sorun var sanırım.

bu başlıktan ne öğrendik ??

eldiveni aylarca yıkamadan kullanabiliyormuşuz... bi de sahibine az kokar, çevreye nasıl bi koku yayıyoruz, onu düşünün??

burnu eldivene silmek de hepimiz için daha kolaymış ve doğalmış -- ve hala eldiveni hergün yıkamıyoruz gerçekten :)

formayı 2,3 kere giyenimiz varmış...

diş fırçalama olayına hiç girmiyorum...

bi de üstüne insanlardan saygı bekliyoruz :D :D

• Beğen
Tepkiler: Sarper Tuncer
Konu üzerinden baya zaman geçmiş ama ufak bir tavsiyem olacak Sodyum bikarbonat (yani kısacası karbonat) koku giderici ve doğal olarak antibakteriyel etkiye sahip. Eldivenlerinizi karbonatlı suya yatırın sonra durulama yapmadan kurutun. Buzlukta da bekletebilirsiniz kokuyu kırmak için ama uzun süreli etkisi olmaz. Eldiven takmadan önce ellerinizi yıkamaya özen gösterin çünkü çoğu durumda kokuya sebep olan etken bakterilerdir.

Eldivenleri kullanımdan sonra iç-dış çevirerek havalanmaya bırakmak, eğer eldivenler yeni temizlenmiş veya henüz kirlenmemişse oldukça faydalı olabiliyor.

Çok saçma olacak ama eldivenin kokusuna hastayım bendeki eldivenler kullandıktan sonra sargı bezi gibi kokuyor :):)

Bende eldivenlerimde koku duymadım, üstelik Alinin malı. Haftasonları yaklaşık olarak 4-6saat arası kullanıyorum. Havalanması için balkona bırakıyorum. Arada birde beyaz sabunla yıkıyorum. Makinada yıkamıyorum.

Geri