Scudo Sports

Eldiven Kokusu?

Scudo
Koku olduğunda ben de balkona asarım.
Ayrıca bakteri üremesini önlemek için for you'dan aldığım antibakteriyel spreyi sıkıyordum. (%96 alkol :D geri kalanı da esans,gliserin vs...)
Pudra konusuna gelince
Pudra derideki gözenekleri kapayarak terlemeyi önlerken derinin de nefes almasını önler.
Bu yüzden pek sağlıklı bir yöntem değil.

Bırakın terlesin elleriniz
Koksun elleriniz
Havalansın eldivenleriniz
Kurur sonra teriniz -uysa da uydiii uymasa da uydii-

Neyse, pudra sürmektense terleyip kokmayı tercih ederim.
Askerler botların içinde ayakları terlemesin diye pudra sürerlermiş.
Sonrasında iyi şeyler olmuyordu ama hatırlamıyorum

• Beğen
Tepkiler: emraher9
@gokdaltercume

Sedonanın jelli eldiveni çok da güzel oluyor makinada yıkayınca :) Sadece rengi biraz soluyor. Çekme yok. Aksine eldiven kendine geliyor toparlanıyor. ;)

Kokunun çaresi tur sonunda eldivenleri balkona koymak :rolleyes:

abi eldiveni sıcak suyla yıkadım sedona markası ya çok kirlenmiş su simsiyah oldu yada boyasını veridi :D anlamadım :D

• Beğen
@marenostrum

ben duru suyla yıkarsam akan su da bı degısıklık olmuyo ama sasbunlarsam su sımsıyah oluyo sanırım boya oluyo o da :D:D (sedona gel)

• Beğen
benimki leş gibi kokuyodu(sedona gel). kokusu da şöyle ; uzun süre kolunda saat durunca kayışın kaldığı yerde ekşi iğrenç bi koku olurya, aynen o koku tüm eldivende vardı. ilk başta sıcak suyla biraz ıslattım sonra sabunla içini dışını iyice temizledim biraz boya aktı sadece ama belli olmuyor

@ManitoN

ya müthiş anlatmışsınız işte o dediğiniz koku hem saatimde hemde eldivenlerimde var:Dama saatimi aylardır çıkarttığımı hatırlamıyorum.(10 sn sonra)böğ kusacam şimdi saat pis kokuyo:Dçıkardım:

Eğer elleriniz nazik değilse birz deodorant işi çözer. Ama deodorantı dışından sıkacaksınız, eğer hala koku oluyorsa içinede sıkın.Bu olmazza o ayakkabıların içnden çıkan küçük bir kağıdın içinde yuvarlak katı jeller vadır onları toz haline getirip eldiveninizin içine dışına sürün birazcık nemli olsunki kumaşın içi,ne girebilsin 1 gün bekletin sonra yıkayın kokunum gitmesi lazım

• Beğen
Ben Sedona eldiven kullanıyorum. Oldukça kaliteli bir model var bende ve aylarca kullanımdan sonra bile hiçbir şekilde koku yapmıyor. Bu koku olayı kanımca ellerin terlemesinden ziyade eldiven kalitesi ile alakalı bir durum. İyi kalite eldiven kullanın, fiyatları yüksek olsa da bakteri ve dolaysıyla koku oluşturmuyor olması nedeniyle bence ödenen paraya değer diye düşünüyorum.

Eldivenlerimi ortalama 6 ayda bir makinede yıkıyorum. Yıkama esnasında "yünlü programı" olarak bilinen en yumuşak yıkama şekli kullanıyorum. Kesinlikle sıkma ya da kurutma yapmıyorum. Kesinlikle soğuk su ayarında ve aşındırıcı olmayan bir renkli yünlü şampuanı kullanıyorum. Bu sayede boyasında en ufak bir solma olmadığı gibi çekme de olmuyor. Aksine eldiven ilk aldığım günkü haline yaklaşıyor. Biraz fazla özen gösteriyorum anlayacagınız :)

• Beğen
Ben bisiklete binmeden önce üzerime sıktığım pudralı deodorantı elime de sıkıyorum, tavsiye ederim

• Beğen
bende de sedona jel var
ilk yıkamadan sonra kokma olayı arttı
en güzeli makinada uygun ayarda yıkamak
ve tabiki giyerken parfüm ve türevleri çok iyi geliyo

çok faydalı bilgiler var burda. teşekkürler. benim de eldivenim kokmaya başlamıştı. yıkanır mı nasıl olur diye düşünüyordum. ama burda yazılanları okuyunca yıkamaya karar verdim:)

@nail35

arkadasım yukarda bır suru ÇÖZÜM var onları oku ve uygula bence

bu arada bende haftalardır koku olmuyor
pudra+krem..;)

• Beğen
valla eldivenimi attım makinaya renklilerle yıkadım mis gibi oldu:)

valla forumda duymasam haberim olmıyacak başıma gelmediği sürece ben 5 liraya eldiven aldım içi dışı sünger yıkamadımda bi koku yok ben şanslıyım galiba:)

Benim Eldivenlerde Kokmuor :D Şimdi mutlu oldum eldiven konusunda iyi bir seçim yapmışım :D

KONU HORTLATMA!!! Nike'ın spor eldivenleri var(içi deri destekli dışı ise bez) baya bi kokmaya başladı. yukardaki yollarda pudra biraz sağlıksız denmiş ama buzluğa atmayı denicem :D başka güzel yollar bilen var mı? sonuçta taa 2008 den beri bişey yazılmamış.

çamaşır makinası + yumoş desteği = güzel kokulu eldiven :D

benim eldivenler de kokmuyo... en fazla 2 sürüş kullanıyorum ama. sonrasında hoop çamaşır makinesine...
bu koku konusunda, her ne kadar kullanılan malzemenin önemli olduğunu düşünsem de, spor kıyafetleri de saf suyla, ne biliyim haftada 1, ayda 1 yıkanmaz yani.. eldivenle çorap arasında ne fark var yahu :D

Geri