Scudo Sports

Eldeki nasırlaşma...

tuninger_haa

Forum Bağımlısı
Tepki
469
slm
ellerımde bu bolgelerde yogun nasırlasmalar var acaba ne yapabılırım. eldıven kullanmıyorum acaba bununla bır alakası olabılır mı

http://img441.imageshack.us/img441/7152/el1aw5.jpg

Scudo
Eldivensiz bisiklet kullanıyorsan bu sorunun cewabı kesinlikle evet!!!

kesinlikle eldiven ve elcik ile alakali
tabi birde surus tarzin onemli

yumusak elcik ve eldiven kullanirsan emin ol duzelir :) bendede cok oluyordu ;)

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
eldiven kullanmadan(veya tam oturmayan eldiven kullanarak) uzun süreler bisiklet sürmek ve ağırlık çalışması yapmak bu tip nasırlara sebep oluyor. çözümü senin de bulmuş olduğun gibi eldiven kullanmak.

• Beğen
cevaplar için cok tesekkurler
pekı eldıvenın kalıtesı cok onemlı mı yani 10 ytl likle 25 ytl lik arasında cok fark var mı

Bende eldiven kullanmama rağmen var! Bencede bu sorunun cevabı eldiven...
Kullandığında konfor farkını ve eldivensiz bindiğinde eksikliğini hissedeceksin!
Jel eldivenler bence daha konforlu. ama o kadar da büyük bir fark yok.

• Beğen
@hypromellose

forumda da gormustum bu jel eldıven nsl oluyor :)

@tuninger_haa

Süper oluyor..Ben Scott 'ın bir modelini kullanıyorum 60 küsür YTL..Ama Sedona'nın ucuz jelli eldiven modelleri var..:)

• Beğen
@tuninger_haa

Eldiven içinde dolgu maddesi olarak genelde sünger kullanılıyor. yada avuç içi ve o nasır yapan bölge kalın kumaş parçası ile donatılıyor. Jel eldivenlerde ise özel jel şeklinde bir madde kullanılıyor. bu şekilde gidondaki titreşim elleri daha az rahatsız etmiş oluyor...

• Beğen
jel eldivenler pahalı değil. sedona nın jel eldivenini tavsiye ederim, 15 ytl civarı fiyatı olmalı. scott gibi markalarınkiler ise pahalı.

önemli olan bence ele iyi oturması, yoksa nasır olmasını engelleyemez, bu sefer eldiven içinde eldivene sürtüneceğinden elin. jel olmayan bir eldiven ile bisiklet kullanmadığımdan titreşimi kesme gibi konularda olan diğer modellere nazaran iyiliğini bilemiyorum, ama kazada yere düşünce eli iyi korudğunu tecrübeyle biliyorum.

• Beğen
Bu arada eldeki nasırlanma kötü bir şey değil, eldiven kullanılsa bile çok bisiklet binilince olabilir, nasırlanma olması o bölgenin baskıya maruz kalması ve vücut tarafından sağlamlaştırılması anlamına gelir :)

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Hakan Yazman

Ve birde bisikletciye ayrı bir hava katıyor bence:p :) .

Bende sedonanın 15 YTL'lik jelli eldivenini kullanıyorum. Kale gibi maşallah, şuan için başka bir markaya ihtiyaç duymadım. ŞAhsen ben fiyat/performans açısından Sedona'yı kesinlikle tavsiye ederim. Bu benim düşüncem. Bir çok 15 YTL. civarı eldivene göre çok iyi olduğunu düşünüyorum, herkesin düşüncesi farklı olabilir.

• Beğen
@soneryen

onerınız ıçın tesekkurler
ben fıyatı daha yuksek sanıyordum onun ıçın sed. lara hıc bakmadım buyuk ıhtımalle sıparıs edecegım :( :)

>> (link)
sanırım bundan bahsedıyorsunuz degıl mı :)

@tuninger_haa

Evet bu eldivenden bahdeyorum fakat siz Gaziantep'te oturduğunuz için oralarda satan yer yoksa mecbur internet alacaksınız, birde kargo parası bizim fiyatlardan biraz pahalıya gelecek ama hayırlısı olsun. Mesela ben Sirkeci'de Aslı Bisiklet'ten alıyorum, çünkü malümünüz Aslı Bisiklet, Sedona'nın, Amoeba'nın bisiklet ve her türlü aksesuarlarının ithalatçısı olduğu için eldiveni veya başka ne lazımsa elden daha ucuza alabiliyorsun

@soneryen

acaba kargo ucretı ne kadardır tahmını :)

@tuninger_haa

Sedona gel kullanıyorum, diğer eldivenlere göre ucuz,
dayanıklı da kaç kere düştüm hepsinde korudu üstüne sağlam kaldı.
Ama o kısımdaki nasıra karşı etkisiz kalıyor bu eldivenler.

@Bulunmaz

Pek dayanıklı değil diyorlar scott eldivenler için :D

kardes eldiven bi yana
elcikte cok onemli... yumusak elcik alirsan eldivene bile gerek kalmayabilir

@msconfig

boyle deyınce aklıma geldı budun okuldan ewe gelırken bı motor gordum adam elcıklere pembe toka takmıs :eek: :eek: emınım rahattır ama... :eek: :D

Geri