benim bisiklette de setlaz elcik var çok rahat ama "eldiven alırsam elcikleri değiştirmeme gerek kalmaz" gibi bir düşünceye sahip olmayın. Eğer imkanlarınız uygunsa eldiven ve elcikleri birlikte alın, çünkü elciğin amacı elinizi rahat ettirmek, eldivenin ise buna ek olarak bir de koruma amacı var. Düştüğünüzde(umalım ki kimse düşmesin ama işte ...) elcikler sizi korumayacak. İmkanlar yetmiyorsa önce eldiven sonra elcikleri alın.
Ben scott un jelli bir eldivenini kullanıyorum. Hepsi yarım parmak. 35 ytl ye almıştım, çok memnunum. Siz uludağda sürüyorsanız yine jelli, avuç içi çevresi güçlendirilmiş, 3 parmağı uzun diğerleri yarım parmak veya hepsi uzun bir eldiven almanız iyi olur gibi. Gerçi ben de biraz dağ taş kullanıyorum, düştüğümde parmaklarım değil avuç içlerim çok yıpranıyor(daha doğrusu eldivenin avuç içi
) yine de siz "ben işimi sağlama alim" derseniz hepsi kapalı bir model alın. ama o da yazın terletir. Velhasıl kelam eldiven seçmek seçenek bol olduğu için sıkıntılı bir süreçtir 
Ben scott un jelli bir eldivenini kullanıyorum. Hepsi yarım parmak. 35 ytl ye almıştım, çok memnunum. Siz uludağda sürüyorsanız yine jelli, avuç içi çevresi güçlendirilmiş, 3 parmağı uzun diğerleri yarım parmak veya hepsi uzun bir eldiven almanız iyi olur gibi. Gerçi ben de biraz dağ taş kullanıyorum, düştüğümde parmaklarım değil avuç içlerim çok yıpranıyor(daha doğrusu eldivenin avuç içi