Scudo Sports

elbiseye neden yağ bulaşır

erdem öncel

Daimi Üye
Tepki
149
Bisiklet
Trek
arkadaşlar özellikle pantalonların iç kısmına neden yağ bulaşır. bende daha önceden olmuyordu ama son zamanlarda olmaya başladı. acaba zincirin yağı fazla mı geliyor.

Scudo
Belki zincirin yağı fazladır, belki de aynakolunda kapak olmamasındandır..

Paça bandı kullanıyor musunuz? Veya arka lastikte ve jantta yağ damlacıkları var mı?

zincirin yağı fazla olabilir. aslında zinciri temizledim ama mazotla değil sadece bulaşık deterjanıyla ve yağladım. aynakolda kapak var ama tam kapalı değil. arka lastikte ve jantta yağ damlacıkları yok. bu paça bandını bisikletçilerden bulabilirmiyim ?

sanırım mazotla zinciri temizleyip tekrar yağlayacağım. bir de geniş paçalı pantolon giyiyorum. bir de uzun yolda bir taraftan rüzgar esiyor o da zincire değiyor sanırım. en iyisi paça bandı galiba :)

Büyük ihtimalle paçanız zincire temas ediyor, zaten sizde bunu belirmişsiniz. Özellikle bol paça pantolanlar zincire çok kolay değebiliyor. Paça bantlarını bisikletçilerde bulabilirsiniz, 3 tl gibi bir fiyatı var.

• Beğen
Tepkiler: erdem öncel
Bence paça bandı işini halledin çünkü paçanızı ayna dişlileri ile zincir arasına kaptırırsanız kaza bile yaptırabilir size...

paça bandını keşfedinceye kadar 2 pantolon heba ettim, onları short yaptırmam gerekecek :)

yazın bile bacağımın iç kısımı yağlanır. bacak kapalı kullanınca ister istemez değiyor aynakol veya zincire

rüzgardan dolayı paçamı kaptırıp büyük bir kaza tehliksi atlattıktan sonra kendime cırt cırt ile paça bandı yaptım.
al veya yap.hem yağ olmaz hemde bence daha önemli düşme tehlikesi olmaz.

Geri