Scudo Sports

El Yapımı Led Far

Shichigoro

Üye
Tepki
24
Bisiklet
Salcano
Baştan belirtmek gerekirse bu farları sadece bisikletimin estetik açıdan biraz sportif görünmesi için yaptım :komik: Şu an için çalışabilir hale getirmek adına yapmam gereken, sadece far aynasını ve ledlerini takıp elektrik sistemini kurmak :koptum: Akşamüstü veya çok karanlık olmayan ortamlarda sadece bu farları, şehir içi akşamları sipariş edeceğim bir bisiklet farını yakacağım.

Led sistemini kurmak için camlarla aynı boyutta kubbe biçiminde aynalı far yuvaları var. Bunların arka kısmını led ampulün ölçüsüne göre büyüttüm. Kablo bağlantılarını yaptığımda far gövdesini tutan siyah çubuğun üzerinden geçirip siyah elektrik bandı ile kaplayacağım. Belki daha pürüzsüz ve düzgün olması için bir kat farklı bir zemin uygulaması yapıp elektrik bandını sonra kaplayabilirim.

Projenin bitmesi için gerekli malzemeler
2x beyaz led
1x siyah sıcak silikon çubuğu
1x sıcak silikon tabancası
2x 3.7V batarya
2x 15~30cm uzunluğunda kablo

Far yuvasını ve led ampulü oturttuğum zaman sıcak siyah silikon yardımıyla her tarafını kapatmayı düşünüyorum. Böylece suya ve toz benzeri dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasını, sabitlediğim yerde sağlam durmasını istiyorum.

Farı şu anki haline kadar getirene kadar hiçbir harcama yapmadım. Fakat yukarıdaki listede bulunan malzemeleri almam gerek :D

Farın gövdesini oluşturan parçayı bir bilgisayar faresinden aldım. Şu an takılı olarak duran bu camları da dayımın eski çift ledli çakmağından çıkardım, far yuvasını da öyle. Gidona uzanan çubukları da atmak üzere evin dışına çıkardığımız plastik bir masadan ocakta kızdırılmış bıçak yardımıyla önceden çizdiğim çizgilerin üzerinden giderek yaptım.

Yolu aydınlatma açısından fonksiyonel olmayacağının farkındayım. Hatta "yolu" aydınlatmak durumunun yanından bile geçmeyecek bana kalırsa. Fakat ileriden fark edilme konusunda işe yarayabileceğini düşünüyorum. Zira bu iki lambayı karanlık / ışığı az bir ortamda bir insanın görememesi için kör olması gerek bence. :p Her bir led ampule 3.7v güç vereceğim. 800 mAh bataryalardan kullanacağım. Ampule vermeyi düşündüğüm elektriğin voltajı konusunda kararsızım.

Sizce 3.7v bir batarya led ampule zarar verir mi? Çok mu çabuk biter ledin ömrü? Kırmızı bir ledle denemelerime göre gayet başarılı ve parlak yanıyor. Çok da parlak değil tabi ama yeterli denilecek bir parlaklıkta.

https://i.hizliresim.com/1r2DNb.jpg
https://i.hizliresim.com/G5p2XZ.jpg https://i.hizliresim.com/o9Y84X.jpg

Scudo
Baya estetik ve sportiv olmuş ya.

• Beğen
Tepkiler: Mert S.
Helal olsun kardeşim :) Bizim senin gibi adamlara ihtitacımız var.İnşallah bitmiş halini de görürüz :)

@Assembler 1 led 3 v ile çalışır.9 v da muhtemelen yanar.3.7 v yeterli olacaktır bir sıkıntı vermez lede

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim, en kısa zamanda bitmiş halini upload edeceğim. Siyah silikonla kaplamak yerine daha farklı bir dış kapak fikri geldi aklıma. Umarım planladığım gibi biter ^^

Pil yerine kaliteli dinamo duşunmezmisin?bu şekilde pilin getirdiği birtakım sorunlardan kurtarmış olurdu kendini

Şimdilik bataryalarla idare etmek zorundayım. Fakat kaliteli bir dinamo alınca tekrar bağlantılarını yapabilirim. Dediğin gibi pile nazaran hem daha ergonomik hem de pilin sorunlarını barındırmayan bir çözüm :D

bence git iki tane küçük led fener al 5 lira felan tutar sonra yaptığın şeye tak

Mini-keychain-lights-light-font-b-small-b-font-font-b-led-b-font-font-b.jpg

• Beğen
Tepkiler: Shichigoro
@enes dökmen daha farklı bir sistem kullanacağım, aynalı far yuvası var. Bunları sadece fark edilmek için kullanacağımdan dolayı her bir farda tek led kullanacağım.

@Anonim yorumun için çok teşekkür ediyorum :D aklımda bir değişiklik var, böyle kalmasını istemiyorum :D Bitirince 3 farklı eklentinin bulunduğu bir konu açacağım ^^

Geri