Scudo Sports

El uyuşması

benim tüm elime yayıldığını hissediyorum ben

Scudo
@Malik altuntaş Buradan söylemesi zor ama sanki yanlış gibi geldi bana 14-15. Bacak boyunu doğru mu ölçtün
image003.jpg

Gidonda eğer üstte spacerlar varsa onları alta alıp yapabilirsin ama eğer en tepede ise gidon şöyle bir aparat kullanabilirsin, yapılışı için (link)

• Beğen
Tepkiler: Malik altuntaş
@Kerem Özbayrak
Galiba yanlış ölçtüm :D 65 cm çıkıyo bir daha ölçeyim

Gidonu tutarken bilek bükülüyorsa uyuşma oluyor, ayrıca o şekilde kullanmak tehlikeli ani bir titreşimde bilekler zarar görebilir.

Gidonu tutun ve kolunuzla elinizin yaptığı açıya bakın, açı olmaması veya çok az olması lazım, kolunuzun üzerinden elinize doğru cetvel tutun elinizin üzerine kadar arada kırılma olmaması her yerin cetvele temas etmesi lazım. Boksör nasıl yumruk atıyor? bileğini bükerek atarsa bilek kırılır, aynı mantık.

Seleyi uygun yüksekliğe ayarladıktan sonra fren ve vites kollarını da gevşetip fren yaparken bileği bükmek zorunda kalmayacağınız şekilde aşağı veya yukarı ayarlamanız lazım. (Benim profil resmine bakın fren kolları neredeyse aşağıya bakıyor)

Elim bükülmüyor hocam aslında gayet sağlıklı ve olması gereken bir tutuşum var ama oluyor genellikle yol bisikletindeyken oluyor mtb de ise arazide uzun süre kullanımda var fakat diğer yollarda yok

@Kerem Özbayrak
16.5 doğru galiba

@alierkanimrek
Benim frenler ileri bakıyo :D

@makara
Bence sele yukarda ama indirincede olmuyo bu ürün kurtarır herhalde gidon yükselmesi lazım

@Malik altuntaş Ben de 16-17 arasıdır diye tahmin ettim. Büyük ihtimalle doğru boydur. Bisikletinin kadro boyunu öğren ancak yukarıdaki arkadaşların bahsettiği üzere sele boyu, selenin açısı ve selenin ileri/geri hizalamasının doğru olması gidonu tutuş açını etkileyecektir. Doğru kadroda yanlış sele ayarı da bu soruna sebep olur. Güvendiğin bir bisiklet mağazasına gidip (bisiklet tamircisi yerine kurumsal mağaza tercih et) satış personelinden rica edebilirsin (rica etmeden önce eldiven alırsan sana yardımcı olma ihtimalleri artabilir :) )

@Kerem Özbayrak
Sapancadayım ben çok ilgisizler bişe soruyon dövsen daha iyidi ama bi tamircim var gidon boyunu yükseltmeyi ona danışcam teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
kolların dik olursa dirsek ve ellerde ağrı veya ellerde uyuşma olabilir. dirsekleri kilitlenmeden hafif kırık, elciği de çok fazla sıkmadan tutun

Ben ergonomik elciklerde yaşadım bu sorunu sanırım açısını tam ayarlayamaığım için. Selle royalin manogel elciğinde bile yaşadım aynı sıkıntıyı bileklerimi bükmem kesinlikle. Normal elciklerle normal pedli (kalın değil) bir eldiven kullanarak çözdüm sorunu. Birde gidon boğazınız çok uzun ve sele açınızda aşağı doğru ise kollara dolayısıyla ellere binen yükten dolayıda yapabilir bunu da değerlendirin. Gerekiyorsa gidonu yükseltin biraz. Birde core kaslarını geliştirin kollara gereğinden fazla ağırlık vermmek için daha iyi kontrol sağlarsınız.

Geri