Scudo Sports

el kameramı bisiklete ve kaskıma monte etmek istiyorum (aparat)

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Tepki
349
Bisiklet
Mosso
arkadaşlar selam elimde yaklaşık 1,5 yıldan beri bulunan SAMSUNG HMX-Q20 full hd el kamerası var. inceleme linki (link)

ben bunu öncelikle kaska monte etmek istiyorum ancak arayışlarım sonucu hep go pro için aparatlar mevcut. kameramın alttan pasolu deliği var sadece. gidon için 2-3 $ civarı aparatlar mevcut ancak ben kaska monte etmek istiyorum.

diyeceksinizki boynun başın ağrır evet alet biraz ağır 400-500 gr kadar ancak 100dolar verip ekşın kamera alacak durumum yok. pasolu bir aparat bulabilirsem hemen kafadan söküp gidonuma yada gidondan söküp kafama takabilirim diye düşündüm.

Scudo
(link) var ama kullanışlı olup olmadığı tartışılır.

çok pahalıymış o.
ucuz olsun benim olsun. bu tarz kayışlılar hep go pro tarzı kameralar için var. pasolu modelleri az

Dedigin gibi ağırlığından dolayı kaskta çoğu kisi kullanmak istemeyeceginden pek uretilen seyler değil sanırım. Mevcut aparatlardan esinlenerek el yapımı bir şeyler yapılmaz mı ki ? Kasktan cok gidon icin düşünürseniz uygulamasi kolay olur boylece

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Birde olurda sağlam olmaz düşer falansa yazık olur.

Çok basit bir yöntem,ve neredeyse sıfır maliyetli.Ben daha önce denedim çok da memnun kaldım.Prowell marka kaskıma takmıştım.

1 Adet kameranın tripod yuvasına girecek genişlikte vida gerekiyor
Sele borusuna ya da gidona takılan reflektör ve 2 adet de adını bilmediğim resimde görülen kelebek benzeri somun gerekiyor.

https://i.hizliresim.com/glqlMR.jpg

• Beğen
Tepkiler: Uğur Sabuncu
Çok basit bir yöntem,ve neredeyse sıfır maliyetli.Ben daha önce denedim çok da memnun kaldım.Prowell marka kaskıma takmıştım.

1 Adet kameranın tripod yuvasına girecek genişlikte vida gerekiyor
Sele borusuna ya da gidona takılan reflektör ve 2 adet de adını bilmediğim resimde görülen kelebek benzeri somun gerekiyor.

https://i.hizliresim.com/glqlMR.jpg

Bilgi:
Youtube açamıyorsanız norton dns deneyin:
198.153.192.1
198.153.194.1

nail bey o plastik kalepçeden bulmak biraz sıkıntı değilmi. ve o plastik kask içinden kafamızı rahatsız hissettirmezmi?

gidon için zaten ebay aliexpress sağolsun binlerce aparat var.
bisikletimde park ayağı yok sürekli bir yerlere yaslıyorum. bisiklet kayıp düşebilir dolayısıyla kamerada hasar görür bu yüzden kaskada bağlayabileyim derdindeyim. hem ben nereye bakıyorsam orayıda çekebilmiş olacağımdan daha güzel olur düşüncesindeyim

ben şu ürünü aldım

(link)

hâla elime geçmedi kullanınca bilgilendirme yaparım.

ürün gelince kaskınıza monteli şekilde foto video artık ne olursa paylaşırsanız memnun olurum

(link)

bu nasıl olur acaba arkadaşlar.
yorumlarda sıkılaştırma biraz kötü diyor ancak kaskların üst kısımları etli güzel sıkar diye düşünüyorum

@Hamit E.

Aksiyon kameralarinin asil esprisi ultra genis aci olmalari. 130dereceden baslayip 170 e kadar gider. Lenslerde genis aci ile tele aci arasinda dereceler vardir. Lens ne kadar genis olursa, dogasi geregi titresim o kadar az hissedilir. Ne kadar tele olursa o kadar titremeye megilli olur. Sizin kaskin uzerine takacaginiz siradan bir kamera muhtemelen 35mm aciya sahip olacaktir. Bu da 60-65 derece FOV civarinda oluyor. Duzgun bir aksiyon kamera 170derece FOV sunar.

Kisaca kullanacaginiz kamera, aksiyon kamerasina gore cok daha fazla titreyecek (dijital titresim onleyici bu durumda cok yardimci olmayacaktir) cok dar aci cekecek, ayni zamanda hizinizi dogru yansitamayacaktir. 30kph ile ilerlerken, kafanizin ustunde kamera ile hafif hizli yuruyor gibi gorunme ihtimaliniz yuksek. Bence kamerayi cok aktif kullanmiyorsaniz, satip 2. el bir aksiyon kamera alin derim :) Gunluk hayatta da isinize yarar. Bu kamerayi kaska takma islemi her ne kadar bir ihtimal size keyif verecek olsa da, sonuc verimsiz olacaktir.

dostum güzel dedinde satarken ölücüler türüyor biliyorsun. beğenerek aldım, gidipte 100liraya satmak içime sinmez. titreşim konusunda haklısın. hız konusunda çok problem değil zaten ben etrafı çekimlemek hatıra olması açısından kullanacağım yoksa hoplama zıplama aksiyon yok yani :)

zamanında böyle bir şey demişim, kaskta da işe yarar.:)
@aliburak

Geri