Scudo Sports

Ekranlarda Multitouch teknolojisi

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
762
Dokunmatik ekran, lcd v.b. kullandınız mı bilmiyorum bana dokunmatik lcd'li bilgisayar toplamak nasip olmuştu. Tabi ki satmak için. Mouse'a karşı müthiş bir alternatif. Bilgisayarlarda olmasa bile ATM'lerde mutlaka rastlamışsınızdır.

Mevcut dokunmatik sistemlerde aynı anda iki yere dokunduğunuzda sistem bunun tam ortasına dokunulmuş gibi algılıyor. Daha tekniğe girmeyelim bu kadar yeter.

Ancak aşağıdaki videoda göreceksiniz ki teknoloji aldı başını gitti... Dokun dokunabildiğin kadar. Müthiş birşey. Uygulamalar da harika... :eek:

(link)

Scudo
Eya bu çok acayip birşey...İnsanı korkutacak cinsten...:bayrak:
Azınlık Raporu'ndaki gibi...;)

Süper yapmışlar. Umarım bunu evimizde kullanacak kadar yaşarız :D

@wagnar

Dokunmatik LCD'ler 700 ytl civarından başlıyor. Multi touch on bin dolarlar civarındadır şuan. Seri üretim de bildiğim kadarı ile yok. Ama çok yaşamanıza da gerek yok. Bir kaç yıla gelirler :D

@ismailofli

Şeytan monitörü bunlar :D :Skull-175

@eYa

İyi bir dokunmatik LCD (Uzun süre idare edebilecek nitelikte) ne kadara gelir. 700 YTL ye olanlar çok iyi değildir sanırım ??

@wagnar

Nec'in dokunmatik LCD'leri gayet idare edecek ve iş görecek cinsten. 17" olanı 529 USD Index'te görünen fiyatı. Bildiğimiz Nec 17" Lcd monitöre dünyada lider olan eco touch dokunmatik sistemi montajlamışlar. Bir müşterime almıştık, zor satmıştım için gitti :D

Bu modellerde Dokunma ömrü : tek noktada 5 milyon.

Elinizdeki lcd'yi ve hatta tüplü crt monitörü bile dokunmatik hale getirebiliyorsunuz, bilginiz olsun ;)

Dokunmatik sistemler konusunda novebilgisayar.com'dan epey bilgi alabilirsin. Çeşitleri v.s. Bir kaç farklı teknikle çalışanları var.

Dokun dokun bir süre sonra ekran parmak izi lekelrinden görünmez hale gelip habire temizlik şeklinde kendinden bıktıracak hale getirir insanı ;)

Mouse a o kadar alıstı ki laptopta bile mouse kullanıyorum .. Ekran dokunmatik olursa su sürükleme işlemi nasıl olcak :) mesela dosyayı sürükleyip birseyin içine atabiliyoruz .. Ya da geri dönüşüm kutusuna .. Moussuz biraz zor gibi .

Abi bu çok harika bir şey .Telefonu monitörün üstüne koyup veri aktarıyor.Acayip:eek: :eek: :eek:

Ben İngilizce çeviri yaparken bir yazıda okumuştum,son teknolojiyle donatılmış özel evlerin satışıyla alakalıydı, evdeki herşeyin bahsedilen dokunmatik bilgisayar sistemiyle idare edildiğine yönelik.oturduğunuz yerden dokunarak ısıyı,fırını,banyoyu,ışıkları,evin havasını vb.. sistemleri ayarlıyabiliyorsunuz.Üzerinden biraz zaman geçti hangiülkede hangi kaynaktı çok fazla hatırlayamıyorum ama dokunmatik ekranların hayatımıza girmeside çok fazla zaman almayacağa benziyor.

@bisikletci

O bahsettiğin iş o dokunmatik sistemleride o kadar zevkli ki. Bizzat tattım o duyguyu. Parmağını taşımak istediğin şeyin üzerine koy, parmağını kaldırmadan sürükle parmağını istediğin yere, sonra bırak. Mouse'a göre müthiş pratik ve zevkli. :D

Geri