Scudo Sports

ek fren köprüsü

umutkahraman

Forum Bağımlısı
Tepki
1.288
Bisiklet
Geotech
arkadaşlar resimdeki gibi bir ek fren köprüsünü nerden bulabilirim acaba?karbon olması şart değil.

(link)

Scudo
@Infra

bulamazsak son çare:)

ben aslında bu parçayı görüntüsü için arıyorum.nerden bulunduğu hakkında kimsenin bir fikri yok galiba:rolleyes:

Bildiğim kadarıyla bu parçaların benzerleri Magura hidrolik v-brake ler için kullanılıyor. Türkiye de bu frenlerden çok fazla kullanan olmadığı için bu parçayı da bulman zor diye düşünüyorum. Yabancı sitelerin birçoğunda bulabilirsin. İsmini tam olarak bilemiyorum ama Magura HS11 veya HS33 parts olarak arama yaparsan bulabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
Selamlar,

Bahsi geçen parçanın genel adı gavurcada brake booster diye geçmektedir. Frenleme esnasında jantın yanağına temas eden fren pabuçları, tekerleğin dönme etkisiyle harekete katılmak ister ve fren pivotlarını esnetir. Bu parça bir pivottan diğerine bir köprü kurarak esnemeyi azaltmaya yardımcı olur ve frenleme gücünü arttırır/arttırdığı söylenir...

@M.Cilasun Bayülgen

selamlar.

teşekkürler açıklama için ama,
iki pivotu birbirine bir köprü ile bağlamak esnemeyi nasıl engeller kafama yatmadı. hadi köprünün üst noktalardan biryerden kadroya sabitlenmesi sözkonusuysa tamamdır ama fotoğrafa bakılırsa o da yok. :)

• Beğen
@oceanist

İleri geri esnemeyi değil de janta frenin baskı yaptığı yöndeki esnemeyi azaltıyor diye biliyorum ben. Yani kadro boruları fren noktalarından birbirinden uzaklaşmak istiyor ama bu parça uzaklaşmasına izin vermiyor.

Hani bazı kadrolarda dış lastiğin geçtiği bölgede S şekli vardır. Bu şekil de o esnemeyi azaltmak içindi galiba.

Bilinen bir site olarak, CRC'de bazı ürünler var:

(link)

Türkiye için pek umudum yok.

• Beğen
Bu parçayı trial tarzı bisikletlerdeki arka hidrolik frene takıyorlar forumdan trialle ilgilenen biri bulursan onda kesin vardır sana alıp gönderebilir veya aldığı yeri söyleyebilir diye düşünüyorum saygılar...

• Beğen
arkadaşlar bu parça kadronun fen pivotlarının olduğu boruların janttan uzaklaşıcak şekilde esnemesine engel olmak için kullanılırlar.benim kadromda fazla bir esneme yok ancak bu parçayı yinede kullanmak istiyorum.bisikletimde güzel duracağı kanaatindeyim.bu yüzden arıyorum.

@umutkahraman

Kadronuzda esneme yoksa, gerçekten de pek gerekli bir parça değil ama kadro fren esnasında esneme yapıyorsa fren performansını oldukça arttırıyor.
Yedek parça kutumda yıllar öncesinden kalma bir tane var, eğer kullanmakta kararlıysanız size ücretsiz olarak gönderebilirim. Aluminyum ve turuncu renkli, fakat açıkçası boyası pek iyi durumda değil.

• Beğen
Magura hidrolik frenlerin basma gücü gerçekten çok kuvvetli, bu nal gibi parça olmazsa arka frenlerde çatalın, ön frenlerde de maşanın korkunç bir şekilde esnediğini görürsünüz. Resimden anlaşılacağı üzere bu parça fren üzerinde montajlı olduğundan dışa doğru esnemeyi ( kadro veya maşanın ) büyük ölçüde engelliyor.

(link)

• Beğen
bu parçayı nereden bulabileceğimi bilen yokmu?

auto cad yada solidworks biliyorsan bu parçayı çiz sonra sanayideki bir lazer kesimciye götürüp kestir 7071 alloy dan.

Hatta istersen ben çizip sana yollarım çizimlerini...

Hatta hemen çizeyim tasarımı yapayım stress grafiklerini çıkartayım. Ve yeni bir başlık açıp burada tasarımı sizlere sunayım. İsteyen arkadaşlar ürettirirler sanayiden...

ben onu yaptıramam.sen yaptırırsan senden satın alayım.

Usta benim öyle bi durumum yok şuan. Ama yinede koyayım belki işine yarayan olursa alır yaptırır.

Geri