@Furkan B.
Selam , dostum Kuşadasından Didime Milli parkı da gezerek geçmeyi düşünüyorum , ancak google map'tan baktığımda milli parkta yol kesiliyor aradaki mesafe boş gözüküyor sen milli parkı dolaştıysan geçiş durumu nasıl,rampası çok mu bilgin var mı?1 gün için 100km çok kasmasın.
Arkadaşlar askerde olduğum için yazamadım. Hepinize iyi dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim
@seneryildiz
Merhaba dostum, ben milli parkın içlerine çok sokulmadım arkasından didime yol var mı bilmiyorum. Sanırım yok. Ben 1-2 km içeri girdim içmeler plajına gittim sonra geldiğim yoldan geri döndüm.
Benim bildiğim, yarımadayı dolaşan bir yol var ama Jandarma geçişe izin vermiyor. Parkın içinden geçen toprak yolu kullanan ve foruma fotolarını atan genç bir arkadaşı da hatırlıyorum. Ama yolun bazı kesimleri aşırı bozuk, büyük taşlar felan, inişleri tehlikeli, çekişi de az buyüzden dağ bisikleti, yedek iç lastik yama pompa gibi aparatlar ve kuvvetli azimle karanlığa kalmadan geçmenizi umut ederim. Not: İç kısımlarda Yaban Domuzu görürseniz şaşırmayın da o yörede hep bir "Anadolu Parsı"nın görüldüğü iddia edilir. Soyunun tükenmiş olduğu söylense de, tetikte olunuz
o yoldan gitmeye niyetlendim ancak parkın girişindeki görevliler içinden yol olmadığından bahsettiler, geri dönüp devam ettim. yol varsa da epey sıkıntılıdır gibime geliyor.
@Furkan B.
Özdere'deki yazlığa 6 yıldır kadar gitmiyordum, bu 5. gün ile gitmiş kadar oldum. plajını, şehir merkezini, 14 evleri, o Kuşadası yolunu, manzarasını, virajlarını gerçekten özlemişim.
Biz İzmir-Bodrum tutumuzda geçmiştik Milli Parkı. Kıyıdan yol var ama izin verilmiyor. Kanyon yolunu kullandık Arka yakaya geçerken. 15 Km'lik yolun 9 Km'si tırmanış, 6 Km'si iniş. Bir çok yeri bisiklet sürmeye elverişli değil. Elimizde taşımıştık yüklü bisikletlerimizi. Fakat tepeden Büyük Menderes Deltası'nın ve lagün göllerinin manzarası muhteşem.