Scudo Sports

Ege kıyıları boyunca tur

Arkadaşlar, Kumluca-Olimpos yolunu anayoldan yapmayın. 600 lük rakıma çıkan bir rampa görünüyor. Onun yerine Mavikent-Çavuşköy üzerinden dolaşın. Yokuş bu kesimde en fazla 300-350 metre rakıma çıkıyor. Daha rahat trafik de cabası.

• Beğen
Tepkiler: Umut Palabıyık
Scudo
@Baki Berk Kayalar

Berk, dediğin durum monstermania'ya göndermiş olduğun google earth'de çizilmiş rotanda da belirtilmiş di mi? Kumluca Olimpos arasında çizdiğin rota en fazla 350m yükseğe çıkıyor, ana yol ise ddiğin gibi 600m lere kadar tırmanıyor

Evet o rotayı mymapfitnessda çizmiştim. Olimpos' a yokuşlarla fazla uğraşmadan girmek için ideal. Ben daha önceden gördüğüm için Olimpos' a girmekten vazgeçtim ve Kumluca yokuşunu tırmandım. Çok dik bir yokuş olmamasına rağmen 14 km. sürmesi yokuşun ileri safhalarında baygınlık veriyor.

• Beğen
@Baki Berk Kayalar

çok teşekkürler. az önce Ozan'la da konuştuk. Bu gece Eskieşhir'den otobüsle yola çıkıyoruz. Cuma sabahı İzmir'de olacağız. Pazartesi günü de bir aksilik çıkmazsa Ozanla beraber ilk rotamız olan Kuşadasına doğru yola çıkacağız.

Bu güzel planlar, rotalar için ikinize de ne kadar teşekkür etsek azdır

Merhaba,
Geç olmakla birlikte ben de size bir iki şey önerebilirim. Geçen sene İzmir-Bodrum turumuzu sahilden (Seferihisar, Özdere, Kuşadası, Güzelçamlı, Millipark (dağ geçişi), Doğanbey, Didim, Akbük, Kazıklı, Güllük, Bodrum) yapmıştık. Milli park'ta dağ geçişinde çıkışın büyük kısmında yürümek zorunda kaldık. İniş de epeyce kırıcı bir yoldu. Toplam 15 Km yol yarım günü almıştı.
2005'de de Marmaris-Kaş yapmıştık. Aksaz tarafından geçiş olmadığı için mutlaka Gökova tarafından geçmek gerekiyor. Orada da Dalyan sonrasında İztuzu'na giden yoldan dağ yoluna devam ederseniz muhteşem doğa içinde Dalaman'ı geçip Göcek rampasına (artık tünel) varabilirsiniz. Rota'nın en zorlu yokuşu Kalkan yokuşudur. Hem dar hem de uzun bir yokuş. Trafik de fazla. Kaş sonrası ise 15 km'lik bir rampa vardı ama bisikletle devam etmedim. Sonra ise iniş.

Size şimdiden kazasız ve keyifli turlar diliyorum.
Yolunuz açık olsun

five

• Beğen
arkadaşlar konu biraz eski ama yazmak istedim...yaz tatilimi geçirmek için akçaya gelmiş bulunuyorum bugün akşamda bisikletim geliyor.turlamak isteyeniz olursa mutlu olurum kondisyon sıfır bisikleti yeni aldım beni çekebilecek arkadaşlar olursa sevinirim hepnize iyi forumlar

Geri