Scudo Sports

Ege-akdeniz turum için bisiklet ve ön bagaj tavsiyesi

@Birhan K. peki carraro lara baktın mı? Bende carraro sportive 224 var ve gayet memnunum. bir de turu ne zaman düşünüyorsun? Ramazandan sonra nasipse bende izmir - Antalya turu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Scudo
@nonsteril Dostum amortisör istemiyorum, o yüzden 224 olmaz. Diğer modellerine de bakmıştım gerçi, pek beğenmemiştim. Ama şimdi bir kez daha göz atacağım.

Tur için yola çıkış tarihimi en geç Haziran sonu olarak planlıyorum, belki Temmuz'un ilk haftasına da sarkabilir. İstanbul çıkışlı. Bakalım, belki denk geliriz. Çıkarken forumdan duyuru yaparım zaten, belki aynı tarihlerde benzer yerlerde olur beraber devam ederiz. Çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
(link)
2 tanesinden heybe çanta yaptım çok memnunum su geçirmiyorlar 2x10 bana yeter derseniz çok ucuza heybeleri halletmiş olursunuz.
Bu arada fujinin arka freni çok enteresanmış 2 saat aradım :)

@Can Yoltar Evet fren için ilginç bir yer seçmişler ama olsun daha iyi; eski bisikletimde bagaj monte ederken bagajın demirleri frenin bacaklarıyla üst üste biniyordu. Bunu alırsam öyle bir sorun yaşamayacağım en azından. :)

Heybe sorununu ben de sırt çantasıyla çözmeyi düşündüm. Bu çantaların bir büyük boyu vardı, 15 litrelikti galiba. Bir bakacağım. Boyu falan uyuyorsa ben de o şekilde halledeceğim. Çantayı heybeye dönüştürürken dikkat etmem gereken ince bir detay falan varsa, mesela şurasını şöyle yap daha sağlam olur vd. gibi öneriler, sevinirim.

Teşekkürler dostum.

@Birhan K. frenler için yağmurlu ve çamurlu hava işkence olababilir diye düşünüyorum çünkü v frenin en büyük kusuru yağmur çamurun tutuşunu zorlaştırması. Uzun turlarda çok büyük ihtimalle yağmur yağacaktır.
çantaya gelince forumda arkadaşlar delmiş mukavva koymuş falan ben yapmadım bunu çünkü delinince su alabilirdi fotoğraflarını çekip mesaj olarak atarım birazdan bu arada rica ederim :)

Zahmet olmasın, çok teşekkür ederim. Aslında şunu da alabilirim:

(link)

Ama ön bagaj olarak kullanılabilir mi çözemedim. Daha önce hiç ön heybe kullanmadığım için bağlantı yerlerini, montajını vs. de bilmiyorum. Bir de ön için bagaj demiri lazım tabii (portbagaj mı deniyor ona da?); galiba 50 küsur TL'ye onu da buldum. Yarın bakacağım hepsine.

@Birhan K. Ne dendiğini bende bilmiyorum umarım bilen birisi bunları görüp bizi aydınlatır xcl marka olandan bende alacağım bir tane. Çantalarda tek parça gibi duruyor.

@Can Yoltar Çanta tek parçaysa da keserim ortadaki parçayı olur biter. Önemli olan sağlam bir şekilde monte edebilecek miyim?

Bende şundan var: (link)

Mesela bunda ortadaki bağlantı kısmı sökülebiliyor, cırt cırtlı. Eğer diğeri de öyleyse no problem.

Ön heybeler için fiyat araştırdım da, baya pahalı ya. İki heybe en aşağı 220 liradan başlıyor. Hadi pazarlık yaptın, 200 TL. Yurtdışından sipariş versen biraz daha ucuz ama beklemek de istemiyorum, kargo takip etmekle uğraşamayacağım.

Zor işler. :)

@Birhan K. Ben 2 çantaya 90 bile fazla buluyorum açıkçası. Ben olsam o çantayı kesmezdim, ama sonuçta önemli olan sizin içinize sinmesi.Sadece altında cırt cırt varsa ve üstüne dikmeniz gerekecek hal öyle olunca madem dikiş nakışa giriyoruz 17 lt çantlar (link) 12 tl :)

@Can Yoltar Tamam bu çanta 17 lt eyvallah ama uzun yola dayanacak mı? Benim cidden baya yol gitmeyi planlıyorum, İstanbul'dan çıkıp en az 1,5-2 ay dönmeyeceğim belki de. Bunların dikişleri ya da kumaşları uzun süreli yük taşımaya ne kadar dayanır bilemiyorum. Tabii denenebilir ama bence riske edilecek bir durum da değil, yolda birdenbire patlayıverse ne yapacağız dökülen eşyaları? Bunları da düşünmek gerek. Ben şu 90 liralık çantaya bi bakayım yarın, belki işimi görür. Görmezse bu riski alacağız artık, yapacak bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: Can Yoltar
@Birhan K. 10 lt çantalarla 300 km falan yaptım patlak çatlak deforme yok ama 17 tl daha fazla yük çekecek ne yapar bilemem.Ben önlem olarak bir tane nike nin baya gözlü bir sırt çantası taşıdım yanımda ama gerek kalmadı. Bir sorum olacak arka heybeniz kaç lt? benim toplam 40 lt heybem oluyor sele altı vesaire çantaları saymazsak, arka bagajın üzerinde de çadır yedek lastik mat olduğundan fazla bir yerim kalmıyor.Hemen hemen aynı turu bende planlıyorum yer sorunu çekmeyecek gibi görünüyorum şu anda.Acaba benim planlarımda bir yanlışlık mı var o_O

@Can Yoltar Dostum arka heybelerim 25x2, 50 litre. Ama şöyle bir şey var. Birine uyku tulumu ve havlu koyuyorum, hacmen doluyor zaten. Diğerine birkaç parça kılık kıyafet ve bir dizi ıvır zıvır koyunca o da doluyor. Gerçi yeterli oluyor, fazlasına ihtiyacım yok. Çünkü heybenin ön ve yan gözleri de var. Benim ön tarafa heybe takmaktaki asıl amacım, yükü öne ve arkaya eşit dağıtmak. Hep arka tekere yük binince baya lastik patlattım geçen yıl. Bu sene daha dengeli bir yükleme yapmayı deneyeceğim.

İşin açığı, ben de amatörüm. Deneye deneye öğreniyoruz işte.

• Beğen
Tepkiler: Can Yoltar
Bazı arkadaşlar Haziran'dan sonra Akdeniz'de tur planlıyor, antrenman için bir hamam-saunaya girip orada bütün gün bisiklet sürün diyorum :) hava sıcaklığının vücut sıcaklığınızdan fazla olduğu, nemin üzerinize yapıştığı, sürüşte sizi serinletecek hiçbir şeyin olmadığı bir ortamda (deniz bile sıcak), alttan asfalt üstten güneş, bir çeşit fırın ortamı, gece de o yorgunlukla terlemekten uykuya dalamamak, pansiyonda kalınca klima açılır, sabah burun tıkalı baş ağrısıyla uyanılır o çarpar vs. Keyif ve sağlığınız için bir daha düşünün diyorum.

Akdeniz'de en uygun tur zamanı 15 Eylül - 15 Kasım arasıdır, hava ve deniz ılık olur, akşamları tatlı bir hava olur, heryer sakin ve herşey yarı yarıya ucuz olur, acayip keyiflidir.

Baştan sona okuduk. çözüm bizde arıyoruz açıkcası 29 mayıs sabahı istanbuldan-antalyaya tur için çıkış yapacağız. bisikletler bütçemize göre aldık. geriye çadır heybe ve alınması gerekenler kaldı. hakkımızda hayırlısı diyelim. en önemlisi de kondisyon.

@alierkanimrek Dedikleriniz çok doğru ama maalesef benim için en uygun zaman aralığı bu şekilde. Geçen sene de 7 Haziran'da yola çıkıp 27 Haziran'da dönmüştüm. Gerçekten asfalt ve yakıcı güneş insanı mahvediyor. Turun ilk günü, güneşten dolayı kollarımda kabarcıklar oluşmuştu (güneş kremine rağmen). İşte bir şekilde idare ediliyor. En sevdiğim şey, kızgın asfalttan serin sulara atlamak oluyor. Ya da illa suya gerek yok, bir ağaç gölgesi bulsam ona da razıyım!

Gelecek sene artık iyice akıllanıp o tarihlerde tura çıkarım muhtemelen. İnsan iyice yaşayıp deneyimlemeden uslanmıyor.

Teşekkür ederim.

@kasaplanca Dostum selam, hangi bisikletlerle yola çıkacaksınız? Ben sanırım yarın Giant Escape 2 ya da Fuji Absolute 2.1 alacağım (hangisini bulursam artık). Ama sizinkileri de merak ettim. Belki aklıma yatar, kararım değişir.

@Ömer Ş.

Bu videoyu paylaştığınız için tekrar teşekkürler.

Acaba bahsedilen bagaj şu mu: (link)

Ona göre sipariş vereceğim. İki tane Tubus Tara ön bagaj var.

Bir de ön heybe arayışındayım, yok mudur şöyle f/p ürünü bir ön heybe? Yurtdışından siparişe de razıyım.

@Birhan K.

Sanırım incelenen bagajla linkteki aynı,fiyatları da tutuyor.Emin olmak için incelemeyi yapan arkadaş @yusufixx'e sormak en iyisi.

• Beğen
Nihayet işten güçten fırsat bulup dün yeni bisikletime kavuştum. Kadıköy'deki Kaçkar Bisiklet'ten M kadro Giant Escape 2 (2015) aldım. Üstelik nakitte hiç beklemediğim miktarda, baya indirim yaptılar, sağolsunlar. Yardımsever, güleryüzlü, iyi insanlardı.

Ön bagaj da sordum. Dükkândaki iki farklı modeli denedik (biri 55 TL'lik XLC ön bagaj, öbürünün markasını hatırlamıyorum) ama orada çalışan arkadaş bir türlü monte edemedi her ikisini de. Ben de biraz kurcaladım ama olmadı. Galiba bağlantı türü maşayla uyumsuzdu.

Bu sebeple ön bagaj ve heybe arayışım devam ediyor. Tavsiyelere açığım. İkinci el satan varsa, onlarla da konuşabiliriz.

Bende fırsat bulup foruma giremedim kaç gündür. Bisikletiniz hayırlı olsun. güle güle kullanın inşallah. biz bütçemiz ederi kadarını aldık. ben salcano cıty fun 70 ile çıkıcam yola. lastiklerini güçlendirdim continental marka ile. oldukça güzel bir yol tutuşu var.

• Beğen
@alierkanimrek

aynen katılıyorum, bence hazirandan sonra Antalya değil de kuzey ege turu çok daha keyifli ve mantıklı olur. kuzey ege de en az Antalya kadar güzel ve görülmeye değer yerlerle doludur.

• Beğen
Geri