Scudo Sports

Ege-Akdeniz (Selçuk-Manavgat) arasında bsklt ile gezilebilecek yerler ve tavsiyiler

lermis

Üye
Tepki
63
http://detaylieticaret.com/wp-content/uploads/2014/05/tur.jpg
Arkadaşlar merhaba bir gezi planım var, aşağıdaki yerler üzerinden geçicem. Yolumun üzerindeki gezilebilecek, görülebilecek yerlerin -bulabildiğim kadar- bir listesini çıkardım.
İçinizde eminim daha önce buralardan defalarca geçmiş olanlarınız vardır, ben bu arkadaşlara aşağıdaki listede tek başıma yapmayı planladığım gezide hangi yerlere gidebilirim hangi yerlere gidemem bunları sormak istiyorum. Ayrıca atladığım yerler varsa bunlarıda bilmek çok iyi olur, sonra ordan geçmişim ama görmemişim pişmanlığını yaşamak istemem.
Çadır ile konaklıyacağım çoğu zaman ama temizlik için bir kaç günde bir pansiyon ya da öğretmenevinde kalıcam.
Tek başına çadır kurma planıyla istenilen her yer gezilemiyor bisikletle. Aşağıda ki listede yer alan bazı görülebilecek yerler için çadır ve "yer" arasında ki mesafe arttığı için eşyaları ve bisikleti çaldırma riski artıyor.
Bu sebeple bilenlerden
- X antik kentine gitmen için şunu yapman lazım,
- Y kanyonuna gidemezsin tek başına
- Z koyu kim sen kimsin yürüüüü
Gibi bilgiler alırsam bunları not alıp bisiklet ile gezenlerden alınmış bir tavsiye listesiyle yola çıkıcam. Bu sayede aklım rahat bir şekilde keyifle bir seyehat yapmayı planlıyorum.
Hem de aşağıda ki liste ve yer bilgileri Aydın - Antalya arasında bisiklet ile gezilebilecek yerlerin listesini tutmuş olur.
Liste ile ilgili ufak bir not
(-) bu yukarda yazılan ilçenin bulunuyor demek,
(->) bu da yukarda adı yazan ilçenin devamında bulunuyor demek oluyor.
Selçuk
- Efes antik kenti
- Meryem ana evi
- pollio su kemeri
Ortaklar (Kuşadasına uğramadan aksi yöne gidilecek)
- Magnesia kalıntıları
Söke
- Eski güllü bahçe (antik harabeler)
Güzelçamlı
- Kurşunlu Manastırı
- Dilek yarımadası milli parkı (zeus mağarası)
Söke
Güllübahçe
Atburgazı
-> Büyük menderes nehri
-> Millet/Miletus müzesi
Balat
Akköy
Yalıköy
Didim
- Apollon tapınağı
- Didyma
- Faustina Hamamı
- Altınkum plajı
Denizköy
Bafa gölü
Pınarcık
Bafa
Ekindere
Selimiye
- Euromos antik kenti
Milas
- Baltalı kapı
- Gümüş kesun/kesen anıtı (halikarnasın Mozolesi küçük modeli)
- Çöllüoğlu hanı (1719 - 1720 de yapılmış)
-! Labranda antik kenti (14 km uzaklığı var)
Meçelik
Güvercinlik
Bodrum
- Halikarnas balıkçısı
- Bodrum Antik Tiyatrosu
- Tarihi Myndos (mindos) Kapısı
- Bardakçı koyu
Ören
- Keramos antik kenti
Akyaka
Çamlıköy
- Saklı Göl
Marmaris
- Marmaris milli parkı
- Knidos antik kenti
-> Gebekum plajı
Datça
- Palamut bükü
- Knidos Harabeleri
Marmaris
Köyceğiz
- Köyceğiz Gölü
Hamitköy
Sultaniye
Ekincik Köyü
Dalyan
- İztuzu plajı ( caretta caretta )
- Kaunos antik kenti
Gölbaşı
-> Günlüklü koyu
Göcek
Fethiye
- Gemile koyu
- Samanlık koyu
Ölüdeniz
- Ölüdeniz tabiat parkı
- Kelebek vadisi
- babadağ yamaç paraşütü alanı
-> Kabak koyu
-> Kıdrak plajı
Uğurlu
Kadıköy
-> Yakapark
Saklıkent Milli parkı
- Saklıkent Kanyonu
Kadıköy
-> Letoon antik kenti
Kalkan
Kaş
Ağullu
Yavu
Davazlar
-> Sura antik kenti
Demre
- Noel baba klisesi
- tarihi Andreika deposu
Finike
Olimpos
Kemer
Göynük
-> Likya yolu
Antalya
-> Düden şelalesi
Aksu
-> Perge agora antik kenti
Serik
-> Aspendos antik kenti
Manavgat
- Manavgat şelalesi
- Side antik tiyatrosu

Scudo
Rotanızın bazı etapları benim de yapacağım yerler. Güzergahınızın Antalya kısmına Kaleiçi'ni ekleyin. Eski şehir merkezdedir. Pagan dönemlerden günümüze değin izler taşır.
Çıkartmadıysanız birr müzekart çıkarmanızı tavsiye ederim. Perge ve Aspendos mutlaka görülesi yerler. Bu güzergahta tarihe merakınız varsa gözleriniz hayranlıkla açılacak.
Düden şelalesi biraz terse düşüyor. Lakin doğa merakınız varsa bir de buna Manavgat şelalesini ekleyin. (Pardon Manavgat şelalesi varmış)
Deniz Kum Güneşçiyseniz rotanız üzerindeki dünyanın en güzel plajlarını özelden yazabilirim;) Bu bir ücretli kitap çünkü... Yalnız rotanız baya uzayacak

• Beğen
Tepkiler: lermis
@MEHMETALİ

Müzekart+ aldım bu gezi için, özelden bana yazarsanız plajları, bakarım (kitabın adını da verebilirsiniz). Tabiki deniz kum güneşiçiyimdir. Yanımda küçük bir olta olucak kıyı balıkçılığıda yapıcam, plajlarda zaman geçiricem. Süre sıkıntım yok beğendiğim bir yerde 2-3 gün kalıp yoluma devam edebilirim ya da yolumu değiştirip 1 gün kaybedip sadece 1 antik kent görebilirim.
Teşekkürler ilginiz için.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Tavsiye veremiyeceğim ama konu ilgimi çekti. Takibe alayım konuyu. ^^ Benzer rotayı takip ederim bir gün. :)

• Beğen
İstanbul'dan Selçuk otogar'a otobüs ile gidiyorum (sabah varıyorum) ve ilk gün hem yol yorgunluğu hem de adaptasyon için pansiyonda ya da öğretmenevinde kalıyorum. Bu sayede ilk lokasyonumda göreceğim yerleri de rahat bir şekilde gezebiliyorum.
- Efes antik kenti
- Meryem ana evi
- pollio su kemeri

Ertesi gün Güzelçamlı'ya gidiyorum burada çadır mı kurmalıyım yoksa yine bir yerde mi kalmam daha doğru olur.
- Kurşunlu Manastırı ve
- Dilek yarımadası milli parkı'nı rahat bir şekilde ziyaret etmem için ?

ören-akyaka arasında akbük diye bir yer var, zaman ayarlamasını ona göre yaparsanız eğer,
hem dinlenmek hem denize girmek için o çevrede daha iyi seçenek yok.
internetten arattığınızda da görebilirsiniz fotoğrafları, ayrıca zaten yol üstünde giderken görmemeniz pek mümkün değil.
çok az yapılaşmanın olduğu acaip bir yer.

daha detaylı bir yazıyı daha sonra yazmaya çalışırım, yıllardır gökova körfezinde geziniyorum.

• Beğen
takip konu hoşuma gitti :)

Şu bizim şirketi İzmir'e taşısalar ne güzel olurdu...

sen bize tavsiye ver hocam :) senin rota harika yani..

Ben aydınlıyım dilek yarım adası , meryem ana , şirince selçuk civarı için hatta didim e kadar sorularınızı cevaplayabilirim. Selçuk kısmına Şirince köyü ve Tarihi Tren müzesini de ekleyin derim .

Bafa gölü kenarında Heraklia antik kenti de var biraz gölün öte tarafına gitmek gerekiyor. Saklı gizli bir yerdir.

Fethiye ye geldiğiniz zaman size eşlik etmek isterim :)

edit:Rotanıza Kayaköyü de koymanızı öneririm

• Beğen
@Burak A.
Akbük listeme girdi kesinlikle yanından geçiyor çizdiğim rota. Teşekkürler.

@Hasan SAYLIK

Rotayı google map ile başlayıp google earth ile geliştirdim isterseniz atabilirim .kml dosyalarını.
Google earth ile keşfettim bir sürü yeri, foğtorafların çoğaldı alanlar oluyor burası neresi diye bakarken listeye yukardaki yerleri ekledim.

Şirince köyü, kıyamet kopacak ve bir tek o köye bir şey olmıyacak denen köy'dü bakmıştım ilk araştırmalarda. Resimlerine de baktım çıkarttım listemden çünkü tarihi yapılar,doğal güzellikleri göresim var daha çok yoksa güzel köy bitmez edremit körfezinden kuşadasına kadar gezdim çok hoş köyler var.

Heraklia antik kentini ekliyorum listeme haritada baktım urayıp görüp yoluma devam edebilirim gidiş geliş 20 Km fark ediyor sadece.

Benim aslında aklımdaki ilk soru 2. gün Güzelçamlı'ya varıyorum, burada Dilek yarımadası milli parkı'nı bisikletimle gezebilirmiyim ve daha sonra kurşunlu manastrına bisikletim ile çıkabilirmiyim. Aslında bisiklet canavarı olan Enes ustanın sitesinde bir sayfa var ama benim bisikletimde yükte olucak 25 kg kadar bununla başarabilirmiyim bilemedim.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler sayesinde listeme bir yer ekledim.

Bilen biri yaparsın koçum dese netleşecek aklımda ama zor derse 2. günde pansiyon ya da öğretmenevinde kalıcam.

İzmire geldiğiniz zaman haberimiz olsun :)

• Beğen
@Resul Özbarlas

Ben gezimi 2 bölüme ayırıcam ve Fethiye ilk bölümün sonu olucak gibi bir planım var

1 - 2 hafta içinde ilk bölüme başlamayı planlıyorum, diğer bölümü ise sezon sonu gezmeyi planlıyorum.
Ben yine belirtirim tarihi neden olmasın sevinirim sizede uygun bir zaman olursa.
Ve bu arada Kaya köy'ü şu resimden sonra listeme alıyorum.

Kaya köy'de bir klisenin içi
http://1.bp.blogspot.com/_VMl0SmLk_kM/TEGSb7DK2MI/AAAAAAAAAFo/QOGu88f-_lw/s640/4F2342C94F2342CA.jpg

@Doğukan G.

Gezimin son noktasını Alanya yapabilrim çünkü görülmesi gereken güzel yerler var. Bu verdiğiniz bilgiyi de notlarıma alıyorum.
Teşekkürler.

@lermis
Kitap için siz en iyisi bana özelden isim, telefon, adres bilgilerinizi verin.
Antalya Kaleiçi (eski şehir) Düden şelalesi; Aksu Perge arasındaki mesafeler fazla uzak değil. İsterseniz bir günde de biter, iki günde de. Bunlardan sonra malum Serik Aspendos geliyor.
Aksu'ya uğradığınızda Antalya'nın meşhur köfte-piyazını yiyin. Harika yapıyorlar. :in:
Bu güzergah üzerinde sorun yaşarsanız beni arayabilirsiniz. Hatta bir kahve de içebiliriz. Onun da iyisinin nerede yapıldığını biliyorum:) Evim için şu an söz veremeyeceğim.
Yolunuz şimdiden açık olsun.

Geri