Scudo Sports

efsane tırmanışçı Dan Osman

Hayır şimdi adam tırmanırken o kadar kolay gözüküyor ki, ben daha tutunacak yerleri olan tırmanış duvarına böyle tırmanamıyorum, herif kayalarda coşuyor, zaten alt kol kaslarının çok çok sağlam olması lazım böyle tırmanmak için..

Scudo
yani nesem bilmem
budur detirten bir gerceklik
olumle bir dans
ama bilerek gidilen bi olum

Nasıl tırmanıyor bu adam hala anlamış değilim :S

bu adamla ilgili bir hikayem vardı

bu adam normal profesyonel bir dağcının 5 saatte tırmandığını 10 dakika da tırmanıyormuş..burada 5 saniyemi ne geç kalmış.. saatine bakar vay... 5 sn geç kaldık diyormuş...

Kendisiyle tanısmıslıımız vardır bende dağcılıkla uğrasıorum booldring ve spor tırmanıss olarak interneettn tanıstık gyt mutevazı bı insan

Kendi bulunduğu gurubun internet sitesinden grupla tanıstık ve onla ilgili baya bilgi aldık olay bundan ibaret yanlıs anlasıldıysa ozur dılerim. . .

tırmanış ipiyle bungee jumping keşfetmiş ve ölümüne sebeb olmuştur...

@wolar

Merhaba,

Dünyaca tanınan bir kişi olduğu ve efsanevi bir şekilde hayatını kaybettiği için ( aslında atlamayacakmış , ipi toplamaya çıkmış vs vs bir sürü hikaye ) hayranlarından birisi onun ismini "nick" olarak kullanıyor olabilir .

yada başka bir dan osman daha vardır ve oda dağcılık yapıyordur .

Türkiye gibi bir ülkede trafikte bisiklet süren insanların “ölüme meydan okumanın anlaşılır bir tarafı yok!! heleki saygı asla! hak edene verilir saygı bir cogumuza örnek oldu dan osmanın umarsızca yapmış oldugu tırmanışlar…” gibi yorumlar yapmasını çok garipsedim.

Dağcılıkla ilgili çok fikrim olmasa da o adamın kullandığı ipin bizim kasklarımızdan daha güvenli olduğu kansındayım..(buradan kask takmak gereksizdir mesajı çıkmasın ama)
Ayrıca dağcılık zeka isteyen bir iştir. Hiçbir dağcının “lan dan osmana bak adam koca kayaya tarlada koşar gibi tırmanıyo, yarın ben de yapıcam.” dediğini sanmıyorum. Kimsenin kimseyi öylece örnek almasına gerek yok. Limitimizi ve arzularımızı görüp ona göre kararlar almalıyız, sorumsuzca sonlanan veya zarar gören hayatlardan alakasız insanların yaşam tarzını sorumlu tutamayız.
Yani insanların hayat felsefesini, yaptığı tercihleri bilip bilmeden yargılamamalıyız..!

bu onun seçimidir ki bence kötü bir seçim de değildir..

Ve insan…
35 yaşında ölmüş bir adamın hayatına özenilir mi? Ben özenirim arkadaş!! o adam benim belki 70 yılda yaşayamayacağım tutkuyla yaşamış 35 yıl.. tek derdinin kayalara ipsiz tırmanmak sonra da ordan bir iple öylece atlamak olduğunu sanmıyorum. Hele hele şov yapıp para kazanma derdinde olduğunu hiç sanmıyorum.. Evli ve çocuk babası adam. bakkala gidip 2 ekmek, yarım kilo zeytin alan; piknik yapıp, mangal yakan; trafikte kırmızıda durup yeşilde geçen ortalama bir ‘osman’ profili de çizmiyor mu bu?
Keşke daha uzun yaşasaydı ama ölüm sebebi de çok anlamlı bence.. insan ölecekse(ki ölecek) bir manası olmalı bunun. Belki de asıl tehlikeli olan hasta yatağında ölenleri örnek almak…

Acaba ipinin koptuğunu anladığında, yere çakılmadan önce aklından ne geçmiştir….

Geri