Scudo Sports

Efsane rotada ilk yarış heyecanı: Uçmakdere

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Tabi abi katılımcıların önemli bir kısmı düşük ve orta performanslı bisikletçilerden olacak. 22 km/s barajı olmuş olsa belki katılanların yarıdan fazlası zaman engeline takılacak :)

@Ahmet.KOÇ zaman barajına takılanlara tabsiyem numaralarını verip yola devam mürefteden düz giderlerse yarış finişine arkadaşlarını görmeye gidebilirler :)

Yarışta lastik patlamasından korkuyorum. En son lastiğim geçen ağustosta patladı yaklaşık 5000 km oldu üzerine. Şu sıralar yeni bir patlak zamanının geldiğine dair kötü bir hisse kapılmış bulunuyorum :naslyany: Yarışta lastik patlaması demek aynı anda yarışın benim için sona ermesi demek çok moral bozucu olur. İnşallah yollar temizdir.

@Kudret Kurtcebe Aynen bu hafta sonu değiştireceğim abi. Gerçi kaç kez yeni lastiği patlaşmışlığım da var ama yine de tedbirimizi almak lazım :)

@Ahmet.KOÇ

bence kesin al , için rahat olsun,zinciri yeni değiştirdim 4 'üncü zincire geçtik 16 ağustos 2015 de aldım bisikleti

(link)

5483e331a9bace540b3a2478fc014e25_XL.jpg

ykalamis.jpg

Tekirdağ - Şarköy arasında Uçmakdere rotası üzerinden ilk kez geçecek yol yarışı olma özelliğini taşıyan 23 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Ulusal Egemenlik Kupası Yol yarışı için parkurun belli bölümlerinde yer yer mevcut olan çukurların kapatılmasına yönelik çalışmalar hız kazandı.
Duyurulması ile birlikte yoğun ilgi ile karşılaşılan ve kısa sürede 500 yarışmacıya ulaşan kayıtlar yarışma için belirlenen sınıra ulaştığından şimdiden kapatıldı. Ayrıca yarışma parkurun duyurulması ile birlikte Tekirdağ - Şarköy arası İl dışından gelen ve parkurda antrenman yapmak isteyen bisikletçilerin akınına uğramış durumda.
Yarışın direktörü Mutlu Erçevik gelişmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; Bildiğiniz üzere bu yarış Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ve Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşecek ve bu yol üzerinde düzenlenecek ilk yol bisikleti yarışı olma özelliğini taşıyor. Her kesimden ve her seviyeden amatör yol bisikletçilerinin katılımına yönelik bir organizasyon düşünüldü. Evet belki zorluk derecesi oldukça yüksek ancak herşeye rağmen katılımcıların keyif alacağı bir yarış olacağını ümit ediyorum. Parkur ve yarış hakkında yaptığımız detaylı çalışmaları elimizden geldiğince internet üzerinden paylaşarak katılımcıların yarış öncesinde bilgi edinmeleri için uğraş veriyoruz. Bugünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesince parkur üzerinde yer yer onarım çalışmaları yapıldı. Parkur üzerinde daha önce tespitini yaptığımız özellikle iniş bölümlerinde büyük risk oluşturabilecek çukurların önemli bir bölümü asfalt malzeme ile kapatıldı. Yarışın bir gün öncesine kadar bu çalışmalar sürecek ve en son süpürge çalışması yapılarak hazır hale gelecek.
- See more at: (link)

valla aksilik olurda diskalifiye olursam , yola devam edip parkuru bitirmek niyetindeyim ben. zaten keskin virajlar ve peletondaki herkese güvenemediğim için biraz geriden gitmeyi tercih edeceğim. peletonda olabilecek bir kaza tehlikeli olabilir.

ben sahsen peletonla sürmeye çok alışık değilim. (2-3 defa yarışlarda sürdüm) dolayısı ile başkasının da riske sokmamak için böyle düşündüm.

• Beğen
Tepkiler: Volks ve Wasabie
@srdrmrs

valla serdar ben riske gireceğim dediğin doğru tabi ,özellikle çok sert inişler söz konusu ,
eğim 12 felan tabi ,aşağıya doğru ineceğiz ,

inişler tehlikeli abi. geçen yarışlarda yolda pet şişeler mataralar vardı , bunlar da ters bir duruma yol açabilir. benim yarış mottom önce güvenlik :)
@Kudret Kurtcebe

• Beğen
Tepkiler: Wasabie ve Özcan
@srdrmrs sanırım pek fazla peloton kavramı olmaz bu yarışta. İlk 16'da olabilirdi sonrası tırmanış olmasa. Onun dışında 36-50 ve 65-73. km'ler arası peloton olur en fazla. Kalan kısımlarda yayılmış halde çok fazla bisikletli olur en fazla

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@lealtad

banada öyle geliyor,zati inişler sonra gelecek
önce 17 'inci km 'de başlıyor 14 eğim

(link)

ilk 27 km 'den sonra kopuşlar olur, önde olanlar riske düşmeyecek, ilerdeki inişte tabi, yalnız , önde olanların ilerdeki inişte kaza yapma olasılığıda var.

(link)

ayın 22 sinde 1 mm 'lik yağmur gözüküyor ,23 belli değil hafta sonu belli olur.23 nisan yağmursuz hava olması temennisi ile ,1 mm 'lik yağış bile sıkıntı yaratacaktır

(link)

accuya göre,18 derece ,yağış yok 23 nisan ,kuvvetli rüzgar 26 km

(link)

(link)

zaman tablosunu incelediğiniz vakit 22 ortalama ve 32 ortalama yapanlara göre düşünülmüş, tabi kafalar karışıyor o vakit ,ama başta verilen mesajı ekler isek ,

Zaman barajı 26. Km. Yeniköy ( 2 Saat ) ve bitiş noktası Şarköy (4,5 saat) olmak üzere iki ayrı noktada uygulanacak. Tüm kategorilerde zamanlar elektronik sistem ile (Transponder/Çip) alınacak.

durum netleşir,,,

tekirdağdan saat 11.00 ' de çıkış yapan 4.5 saat sonra şarköye varacak ,yani saat 15.30 'da şarköyde olacak
bu nedenle diskalifiye kimse olmayacak ,baştan bunu yazar isen sonradanda zaman tablosunda bunu belirtmez isen kafalar karışır ,

yarış öncesi dolduracağımız form ,

(link)

bilmeyen arkadaşlar için..

Rotayı görmemiş arkadaşlar için , İnişlere ait iki fotoğraf paylaşıyorum. İnişler bazı kısımlarda gerçekten çok riskli, yakın sürüş yapmamakta fayda var.
Ayrıca tırmanışlar benim gibi giriş seviyesinde bir bisikletçi için gerçekten çok sert ve zorlayıcı. Arabayla bile tırmanırken zorlandım. Kazasız belasız bir yarış olsun. IMG_0822.JPG IMG_0804.JPG

@cayboylu resimler muhteşem cok güzel bir yer,gönlüm gitmek isterdi malum maddi olarak benim için imkansız umarım kazasız belasız bir sürüş yapmanız dileklerimle,

• Beğen
Tepkiler: cayboylu
@cayboylu

gerçekten güzel manzaralar eşliğinde süreceğiz ,tabi manzaraya bakacak halimiz yok ,dikkat başka yere gider ise aynen kaza ,riskli inişlerde yakın olmamaya dikkat etmek gerekecekte 480 kişide ne olur bilinmez,ilk 17 inci km 'de başlayan ve 26 'ıncı km 'ye kadar süren sıkı eğimlerden sonra inişlere geleceğiz ,bisiklet forumdan katılacak arkadaşlara başarılar dilerim

68b62085e41e8f225811766f8d5eb2bb_XL.jpg

23 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan Ulusal Egemenlik Kupası Yol yarışına sayılı günler kala hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Daha önce nihai kayıtların, numara ve çiplerin dağıtımının yarış günü sabahı yapılacağı duyurulmuştu. Ancak Tekirdağ dışından gelecek katılımcıların önemli bir bölümü yarışın bir gün öncesinden Tekirdağ'da olacaklarından 22 Nisan Cumartesi günü' de numara ve çiplerin dağıtımının yanı sıra parkur ile ilgili detayların konuşulacağı bir teknik toplantının düzenlenmesi de kaçınılmaz oldu.
Hafta içinde saat ve yerinin duyurulacağı toplantıya katılım zorunluluğu bulunmuyor. Ancak yarış günü sabahı numara ve çiplerin dağıtımında yığılma yaşanmaması için imkanı olan katılımcıların bir gün öncesinden yarışma numaraları ve çiplerini almalarını öneriyoruz.
Daha öncede bildirdiğimiz üzere parkurun %30 luk bölümü oldukça kaliteli sıcak asfalt, soğuk asfalt kısımların büyük bölümü de yol bisikleti sürüşü için oldukça elverişli, ancak özellikle 60.km. den sonraki final tırmanışı Yukarı Kalamış'tan, Aşağı Kalamışa uzanan yaklaşık 3.km. lik iniş bölümü oldukça kötü bir zemine sahip, bu bölümde yol onarım çalışmaları devam etmekte, çukur bölümler büyük ölçüde yamanmış durumda, yolda son güne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen işleri yol ekipleri tarafından onarım ve temizlik çalışmalarının sürdürüleceği bildirildi.
Her ne kadar parkur üzerindeki pürüzler giderilmiş olsa da;Tüm yarışmacıların azami dikkat göstermesi ve kesinlikle risk almaması gereken ( Yeniköy- Uçmakdere arasındaki ters eğime sahip oldukça keskin virajlar, Çınarlı-Mürefte arasındaki %10 ortalama eğimli iniş bölümü ile son tırmanış Yukarı Kalamış'tan Aşağı Kalamış'a uzanan son iniş bölümü ) önemli noktalar var.
Yarışın son 1.3 km. si köprüyü geçer geçmez keskin bir sol dönüş, yine son 700 metresi İnönü Caddesine giriş ile birlikte keskin bir sağ dönüş var ve son 700 metre arnavut kaldırımı parke yol.
Parkur ile ilgili hazırlanan son videolarımızı haberimizin sağ tarafında izleyebilirsiniz.
Önemli Not: Son Kayıt Listelerimizi Salı günü yayınlayacağız
- See more at: (link)

@mehmetsunu

sunu dostum selam hazırız ,kaldı 5 gün ..

@Ahmet.KOÇ

ahmet selamlar ,tekeri yeniledinmi ?

@Kudret Kurtcebe Yeni lastikleri taktım abi ama dünkü antrenmanda kötü kaza yaptım yağışlı havada kaygan zeminde hayli süratli giderken kaydım ve epey sürüklendim. Belki de lastikler yeni olduğu için yol tutuşu çok iyi değildi ondan oldu.

@cayboylu

Bu yarışta stil sahibi sürücüler kazanır. İnişi cancellera gibi teknik yapan arayı açar fark atar. Tırmanışı iyi olan fark atar. Bu yarış sprinterlerin yarışı olmayacak.

@Ahmet.KOÇ

geçmiş olsun, zati en büyük riskimizde biliyorsun 23 nisanda yağış olur ise ,3 adet inişte aynen kaymalar meydana gelecek ,benim tekerde kaydırıyor malesef ,açıkça yazalım bunlarıda millet almasın ,lugano şivalve silik aynen yapıştırır adamı yere ,25 hacim ve 23 hacim ,ayrıca son aldığım ağustos ayından beri patlamayan tekerde şivalve maraton asla patlamadı ama ağır ,su oluklu olmasına rağmen yanlardan kaydırmakta ,fazla yatırmaya asla gelmiyor,bu tekerin tek iyiliği bana korumalı olması ve patlamaya karşı dirençli olması, bunun dışında asfaltta sıfır performans ,su oluklu olduğu için ,yokuş aşağıda pek hızlı gitmiyor ..

@mehmetsunu

cancellara inişte ...acaip sitil..

Geri