Scudo Sports

Efsane rotada ilk yarış heyecanı: Uçmakdere

Scudo
@Sefa01 Muhtemelen ön lastik sökülüp aralara koruyucu maddeler ya da battaniye tarzı bir şey koyulup taşınabilir.

• Beğen
Tepkiler: Sefa01
@mehmetsunu

aynen doğru 3 kişide dikkate alınacak takipteyim onları

ali taşkıran mtb de birinci olmuş,yıldıray öztürk ebisten ve murat tüfekçibaşı ,
6 adam öne çıkmakta ilk ona girme durumu ,hedef bu şimdilik ,hayalle yaşamayız mehmet aga yoksa ölürsün..

@Kudret Kurtcebe abi saygılar Tekirdağ dan kumbağ'a kadar olan kısımda 2 tane küçük rampa var oda %6 veya %7 uzunluk olarak 600/700 metre asıl tırmanış yarışın 17. km sinde kumbağ çıkışında olacaktır deniz seviyesinden sıfırdan 400 metreya kadar uzun çıkışlar %14 ü gören yerler olacaktır çoğunluk çıkış uzun tırmanışlar var bu bölümde az iniş yeniköye yani 1. mola noktasına kadar kıısım sürekli çıkış az iniş. Yeniköy'den Uçmakder'ye kadar olan kısımda ise 3 keskn viraj %10/12 ile inişler 1 veya 2 tane uzun %7 veya 8 hafif uzun mesafe çıkışları vardır sonrasında Uçmakdere köyüne varış BURADA ÖNEMLİ OLAN KISIM UÇMAKDEREDEN SONRA YARIŞIN 53. KMSİEKİ ÇIKIŞ 3.3 KM %12 EĞİMLE BENCE YARIŞÇILARI BAYA ZORLUCAK BURAYA DİKKAT FİNİŞTEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ TA MÜREFTEDEN YUKARIKALAMIŞA ÇIKARKEN %6 İLE 1,5 KM ÇIKIŞ İLE SON BULUP YARIŞIN 9 KM DENİZ SEVİYESAİNDE OLUP ÇIKIŞ OLMADAN BİTECEKTİR.

@serhataltay

anlaşıldı teşekkürler ilk 26 çok önemli ,,,,

YARIŞIN 53. KMSİEKİ ÇIKIŞ 3.3 KM %12 EĞİMLE BENCE YARIŞÇILARI BAYA ZORLUCAK BURAYA DİKKAT FİNİŞTEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ TA MÜREFTEDEN YUKARIKALAMIŞA ÇIKARKEN %6 İLE 1,5 KM ÇIKIŞ İLE SON BULUP YARIŞIN 9 KM DENİZ SEVİYESAİNDE OLUP ÇIKIŞ OLMADAN BİTECEKTİR.

bu bilgi çok önemli idi
teşekkürler her şey anlaşıldı..

@Kudret Kurtcebe

32 lik kasetin işe yarama zamanı geldi.

@mehmetsunu

32 değil mehmet dostum onlu 11-34 ,fakat nedim güçlü ile geçen pazar muhabbet ettik yerinde saymak istemiyor isen 34 de 34 asla kullanma dedi ,iki alta düş dedi.
14 eğimde 34 diş aynen yavaş kalacak bu gerçek ,ama gücümü koruma durumundayım
14 eğimde 50-11 ile çıkmak demek bayağı zor olur tabi ,burada önemli olan eğimde 34 dişte ve arkadan 11-34 rublenin üstten iki diş aşağıdan süratle çevirme durumu başka çarem kalmadı ..

@Kudret Kurtcebe

kimse zaten 34 ile o yokuşları rahvan rahvan çıkmaz istemez. Kimse dedik isek yarışta iddiası olanlar. O yokuşlarda endurance karbon yol bisikletlerinin avantajı olacaktır. 30 lu kaset ile %12 lik rampada 15 le gidersen şansın yükselir. Ama yokuşa kadar hızlı giden yarış atı olmamak lazım.

@mehmetsunu

denge nasıl olacak ilk 26 km 'de süratli olma durumu yoksa diskalifiye olacan ,onun için ilk 26 km 'yi 1 saat 30-35 dakikada kesin almalıyım ,başta 6-7 eğim iki adet 600-700 metre sonra 17 'inci km de babalar gelecek 9 km boyunca babalar devam edecek çok az iniş sonra tekrar çıkış ilk 26 km ye odaklandım ,sonrası iniş ,inişler acaip riskli tabi soldan alacağım sağa kaçacağım yolun durumuna göre sağdan alıp sola kaçacağım ,arkamdan biri gelipte tekere vurduğu an işim bitiktir,soldan alırken çok hızlı girer isek keskin virajta aynen yardan aşağı ,
53 'üncü km 'de 3.3 km lik çıkış 12 eğim buraya güç biriktirmek lazım onun için en baştan 26 'ıncı km 'den kontrollü gelen gücünü harcamayan 52 'inci km 'de fırtına gibi çıkacak son 1.6 km 'lik çıkışta cilayı çeken son 9 km düz yolda fırtına gibi olan bu işi kotarır..

@Kudret Kurtcebe

yaklaşık 9 km de 400 metre tırmanılacak. Tırmanışçı olarak göreceğiz seni ama ilk 26 km yi en kötü durumda 70 dakika altına indirmen gerek. mümkünse 1 saat. Yoksa dönüş yoluna geç.

@mehmetsunu

1 saat zor ,17 'inci km ile 26 km arası ora çok önemli ,ilk 26 km 'in zaman barajı 2 saat verildi 2 saat 01 saniye yapan diskalifiye ,70 dakika biraz hayal gibi ama bakacağız duruma konuşmak için erken tabi,1 saat 10 dakika ilk 26 km 'de , benim için zor gözüküyor şu an,
görünen köy kılavuz istemez mehmet aga..

(link)

bu zaman tablosunu masaya yatırdım bakacağız duruma ,,
anladığım kadarı ile ilk 5.7 'km yi 15 dakika içinde alanların ortalaması 22 ,tabi 28-30 ile başlama durumu,,

32 ortalama yapan 11.00 de çıkacak ve 13 .18 'de varacak
22 ortalama yapan ise ,11.00 de çıkacak 14.21 'de varacak
sonuçta ortalarda kalacağız gibi buda yeterli olacak

@serhataltay

"Zaman barajı 26. Km. Yeniköy ( 2 Saat ) ve bitiş noktası Şarköy (4,5 saat) olmak üzere iki ayrı noktada uygulanacak." Ortalama bir bisikletçi bu zaman sınırlarını geçebilir mi ne dersiniz?

Benim mi bir hatam var yoksa yanlış mı okuyorum. 26 km 2 saat 13 km ort demek. Tamamen rampadan oluşan bir yol bile olsa 13 km ort tutturmak sıkıntı olmamalı. İkinci olarak 73 km de 4,5 saatlik bir sınırdan bahsediliyor. Etabın ikinci kısmı daha fazla inişten ve düzlükten oluşacağı için ortalama bir bisikletçinin zaman barajına takılacağını sanmıyorum.

@Kudret Kurtcebe yıldıray abi geçen sene yunanistan yarışında düşüp klavikulasını krdı o günden beri eski haline geri gelemedi

@Kudret Kurtcebe önüne aniden makas atan bir adam yüzünden düşmüştü, beni pazarkuledeki polis gümrükte yurtdışı izin belgemi güvenilir görmediği için salmadı yarışta direk müdale edemedik, kapıkueldeki memur izin verdi dimetokadaki hastaneden apar topar getirmiştim... napın edin kazaya karışmayın sağlık yarıştan da önce gelir

@televole2

32 ortalama yapan 11.00 de çıkacak ve 13 .18 'de varacak
22 ortalama yapan ise ,11.00 de çıkacak 14.21 'de varacak

22 ortalama yapacak olan 3 saat 21 dakikada bence varacak ,ve diskalifiye olmayacak
tabi 21 ortalama en düşük olmakta , yani 21 ortalama tutturanlar kaybedecek

@Wasabie

dışardan gelecek tehlikelere karşı asla hazırlıklı olunamaz bu anlık meseledir,attilla atay önünde düşen bisikletliye çarpmamak için seri ani bir hareketle bisiklet ile sürücünün üstünden zıplayarak geçmiş idi ,burada aniden makas atan yarışçı zati hatalı ,ama demekki buna seri bir biçimde karşılık veremedi yıldıray dostumuz ,dışardan bir sürücünün hatasını anında refleks ile savuşturmak her zaman mümkün değildir ,kazalara karışmamak ise hiç elde değildir ,arkadan gelir biri size vurur ,bunun garantisi yoktur ,heleki bu yarışta inişte ben kazalar açıkça bekliyorum ,birbirine yakın inenlerin çok dikkatli olması gerekir , çukura giren düşer yanındakini düşürür arkadan gelenleride aynen düşürür

@Kudret Kurtcebe abicim o ortalamyı ali demir haricinde kimse yapamaz.. ki onun yapcağından bile şüpheliyim. haftasonu pelotonistler gitti mutlu hoca bile 23 ortlama yapmış abi ne diyorsun :)) herkes diskaliyife olacak yoksa :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve N.ÖZKAN
@Wasabie

(link)

tabloyu inceleyin 22 ve 32 ortalama demekte çıkış saatleri ve varış saatleri bu öngörülmekte durum budur

23 Nisan gürü Tekirdağ-Şarköy arasında düzenlenecek büyük yarış için öngörülen zaman tablosu da hazırlandı. Her seviye yarışmacı için düşünülen 6 Ortalama hız olasılığına göre saat 11:00 de başlayacak yarışta geçiş bölgeleri ve kritik noktaların olası geçiş saatlerini gösteren tablo'da maksimum ortalama hız 32 km/s olarak öngörülüyor. %18 e varan zorlu tırmanışlar ve teknik inişler nedeniyle 73,8 km. uzunluğundaki parkurda Şarköy'deki bitişe varış tahmini saat 13:30 civarında olması bekleniyor. - See more at: (link)

Zaman barajı 26. Km. Yeniköy ( 2 Saat ) ve bitiş noktası Şarköy (4,5 saat) olmak üzere iki ayrı noktada uygulanacak. Tüm kategorilerde zamanlar elektronik sistem ile (Transponder/Çip) alınacak.

Telaş yok beyler. Starttan finişe kadar 4.5 saat mühlet veriliyor. 22 km/s ortalamayla toplam süre 3 saat 21 dakika. Yani zaman kriterine göre 22'den çok daha düşük bir ortalamayla bile yarış bitirilebilir.

Geri